Home Individuele zeilreizen Winterzeilen langs de Wadden 30 nov. t/m 3 dec. 2023

Winterzeilen langs de Wadden 30 nov. t/m 3 dec. 2023

Winterzeilen langs de WaddenElektrisch varen @ Gouden Vloot Zeilreizen Volledig uitstootvrij!


Wij gaan ook in de winter op avontuur en nemen jou graag mee!
Onze schepen zijn zo comfortabel dat zij het gehele jaar zeiltochten maken.

Na de 3 op Reis uitzendingen kregen we veel vragen over wanneer er een meezeilreis zou worden georganiseerd voor Winterzeilen op het Wad. Nu is het zo ver en wat is mooier dan deze te plannen op de eerste meteorologische winterdag van dit jaar?

Winterzeilen meezeilreis
van 30 november t/m 3 december 2023


Op donderdagavond
, 30 november, verzamelen we vanaf 20 uur op Eco Tjalk de Overwinning in Harlingen. De nacht wordt doorgebracht in de comfortabel uitgeruste hutten.

Op vrijdag 1 december, de eerste winterdag, verlaten we de haven voor een prachtige zeilreis!

Deze reis laten we ons leiden door het winterweer. De planning zou bijvoorbeeld zijn dat we op vrijdag het pittoreske en rustige Vlieland aandoen. Vlieland is het kleinste van de vier Friese Waddeneilanden. De eerste verkenning brengt je direct in een omgeving van strand en duinen. Het autoluwe eiland heeft één dorpje: Oost-Vlieland. Vroeger was dit anders, toen bestond ook West-Vlieland nog. Maar de plaats waar West-Vlieland lag is inmiddels verzwolgen door de woeste golven.

Vanaf het schattige Vlieland zetten we op zaterdag koers naar Ameland en kunnen we droogvallen.

Tussen Terschelling en Ameland bevindt zich een steile zandplaat waar een kolonie zeehonden haar thuis heeft. We mogen dit gebied uitsluitend 3 uur voor tot 2 uur na hoogwater passeren. Wanneer het eb is rusten de zeehonden en willen we ze niet storen. Het dorpje Nes is vanaf de haven een kwartiertje lopen. Nes heeft een aantal winkelstraatjes waar je veel typisch Amelandse specialiteiten kunt kopen.

Bij rustig weer slaan we een eiland over en ankeren we ’s nachts onder een prachtige sterrenhemel op het betoverende Wad.

Wat dacht je van een meditatieve duik in het ijskoude water van de Waddenzee?

Ontdek de betoverende schoonheid van de natuur in de winter, met als hoogtepunt de verlaten en adembenemende Wadden. Met onze volledig verzorgde winterzeilreis bieden wij de perfecte combinatie van avontuur, gezondheid en ontspanning. Laat je meeslepen door de prachtige omgeving terwijl je actief bezig bent met het hijsen van de zeilen en het verkennen van het indrukwekkende Waddengebied.

Of je nu met een groep vrienden of collega’s op zoek bent naar een uniek (bedrijfs-)uitje of gewoon even wilt ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven, onze winterzeilreizen zijn geschikt voor iedereen. Laat je verrassen door de rust en stilte van de winterse natuur, terwijl je geniet van de gezonde zeelucht en de prachtige uitzichten.

Ons ervaren en professionele team zorgt ervoor dat je verblijf van begin tot eind perfect geregeld is. Geniet van heerlijke maaltijden aan boord, comfortabele accommodatie en de beste service die je kunt verwachten.

Waarom zou je naar het buitenland reizen voor een winteravontuur als Nederland zoveel te bieden heeft? Ontdek de magie van de winter in eigen land en beleef een onvergetelijke ervaring aan boord van onze eco Tjalk de Overwinning. Boek nu!


Je hoeft niet een heel schip af te huren om te gaan zeilen! Speciaal voor individuele reizigers- of kleinere gezelschappen verzorgen wij een aantal meezeil-reizen. De meezeilreizen zijn geschikt voor jong en oud, de fanatieke zeiler of de vakantieganger. Zeil zelf of laat je lekker zeilen!

Zeilervaring is geen vereiste. De ervaren bemanning neemt je onder haar hoede en leert je alles van het zeilen als je dat wilt. Catering wordt de gehele reis verzorgd, zeilpakken en zwemvesten zijn aanwezig voor alle opvarenden.

Kom samen met vriend, vriendin, opa, oma, vader, moeder, zus, broer, kind of kom je liever zelfstandig? Alle combinaties zijn welkom! We nemen jullie graag mee op avontuur!

Prijzen Winterzeilen meezeilweekend Overwinning 2023


De prijs van deze meezeilreis is ‘all in’! Dus inclusief; voorovernachting, volpensionverzorging door scheepskok, zeilpak, drankjes, toeristenbelasting, eindschoonmaak en btw.

Onze Luxe Eco Tjalk de Overwinning is per hut te boeken met Linnenservice. Je ontvangt een volledig opgemaakt bed, handdoeken en washandjes aan boord.

Zij heeft 7 prachtige privé-hutten:

2 x hut met tweepersoonsbed, deze hutten bedragen tijdens deze reis € 1550,- per hut 

5 x 1 persoonshut, deze hutten bedragen tijdens deze reis € 775,- per hut

In 3 van de 1 persoonshutten kan er een comfortabel kinderbed geplaatst worden van 75x 150cm, voor uw kind wordt de reissom €545,-

Voor kinderen onder 12 jaar rekenen we geen kosten voor catering. 

Lees hier meer over Eco Tjalk de Overwinning!

Beleef een CO2 Neutrale Vakantie

Wil je ontsnappen aan de dagelijkse drukte en jezelf onderdompelen in de schoonheid van de natuur? Met een CO2-neutrale vakantie aan boord van ons elektrische zeilschip De Overwinning, ervaar je een onvergetelijke reis zonder negatieve impact op het milieu. Luister naar het zachte ruisen van de wind terwijl je de mooiste bestemmingen ontdekt en nieuwe herinneringen creëert die je voor altijd zult koesteren.

Maak een Impact met je Vakantie

Wij geloven dat reizen niet alleen gaat om ontspanning, maar ook om het maken van een positieve impact op de wereld om ons heen. Tijdens je reis met ons elektrische zeilschip, dragen we samen bij aan het behoud van de prachtige natuur en de bescherming van de oceanen. Jouw keuze voor een duurzame vakantie draagt bij aan verschillende milieuprojecten en helpt bij het behoud van de natuurlijke habitat van vele zeedieren.