Home Klipper Isis

Klipper Isis

Een schone dame uit 1892

Klipper Isis

Het rijke zeilverleden van de Isis begint al in 1892. Zij is gebouwd in Lekkerkerk op de beroemde scheepswerf van Van Duyvendijk. De schepen die hier te water zijn gelaten worden tot op de dag van vandaag nog steeds beschouwd als de Rolls Royces onder de zeilschepen.

De Isis heeft al vele generaties schippersfamilies overleefd en er zullen er waarschijnlijk nog vele volgen. Wij zijn er erg trots op dat wij deel uit maken van de rijke geschiedenis van dit machtige schip en een tijdje voor haar mogen zorgen. De Isis is het kloppende hart van ons bedrijf. Rondom de prachtige individuele zeilreizen wordt ze ingezet voor ‘Bedrijfsuitje Zeilen‘ en natuurlijk ‘Trouwen op het Wad’. De fantastische zeileigenschappen, de luxe salon en de comfortabele hutten maken haar tot het ideale zeilvakantie schip dat ze is.

Vandaag is de Isis één van de oudst zeilende klippers ter Wereld. Met haar lengte van meer dan 30 meter is zij een sierlijk zeilschip met fraaie lijnen. Het is een schip met zeer goede zeileigenschappen dat tot in de puntjes is verzorgd. De Isis heeft niet zomaar haar naam verkregen. Ze ontleent haar naam aan de Egyptische godin Isis; godin van de natuurkrachten.

Een indrukwekkend historisch schip

Deze historische zeilklipper biedt alles wat je aan boord van een zeilschip maar wensen kunt. Ze heeft zeer goede zeileigenschappen maar is ook een uitermate comfortabel en gezellig zeilschip.

De luxe en warme scheepssfeer van weleer straalt je tegemoet zodra je de ruime salon betreedt. De Isis is een fijn schip met een stijlvolle mahoniehouten betimmering. Een koperen biertap en nautische schilderijen maken het plaatje compleet. Naast de salon bevindt zich de kombuis, “de Stook en Kookplaets”, waar de allerlekkerste gerechten worden klaargemaakt.

Totaal biedt de Isis accommodatie voor 27 personen om te overnachten en bij dagtochten 35. Het schip is van alle gemakken voorzien. De Isis beschikt over 10 hutten. Iedere hut is uniek en heeft haar eigen karakter. Ook aan dek heeft de Isis plaats genoeg om lekker te ontspannen. Op het middendek vindt u een ruime kuip, die de opvarende een beschutte en gezellige zitplaats biedt.

Plattegrond van Klipper Isis:

Technische Gegevens

Bouwjaar: 1892
Werf: Duyvendijk te Lekkerkerk.
Lengte: 30.50 m.
Breedte: 6 m
Diepgang: 1,10 m
Motor: 240 PK Skania
Aggregaat: 12,5 KVA
Stroom: 24V, 220V en 380V
Bijboot: RIB met 25 PK outboard

Nautisch

Standaardtuig: 440 m2
Grootzeil: 170 m2 (2017)
Fok: 80 m2 (2018)
Bezaan: 110 m2 (2007)
Kluiver: 80 m2 (2008)

Bediening zeilen met (elektrische-) lier en handmatig
Bediening schoten handmatig
Zwaarden elektrisch en handmatig
Dek aantal zitplaatsen: 35
Extra hoge reling
Loopplank met reling
Zwemtrap

Voel je veilig

De Nederlandse bruine vloot is met 400 traditionele schepen de grootste zeilvloot van de Wereld. De Scheepvaart Inspectie van Verkeer en Waterstaat streeft naar maximale veiligheid op de Nederlandse binnenwateren. Zij ziet er daarom op toe dat wet- en regelgeving streng wordt nageleefd. Klipper Isis voldoet aan alle door de Scheepvaart Inspectie voorgeschreven eisen. De bemanning is volledig gekwalificeerd.

Vanzelfsprekend

Voor elke opvarende is er een, binnen de branche, uniek inflatable reddingvest beschikbaar. De uitstekende pasvorm biedt de juiste veiligheid en draagcomfort. Reddingsvlotten, boeien, brandblussers, brandalarmsysteem, nooduitgangen, veiligheidsrollen en ontruimingsplannen ontbreken vanzelfsprekend niet.

Arrangementen Klipper Isis

Trouwen op zandbank Wad @Gouden Vloot Zeilreizen

Trouwen op het Wad

Klipper Isis@Goudenvlootzeilreizen

Zeilen met de familie

Individueel meezeilen @Gouden Vloot Zeilreizen

Meezeilen

meezeilen Waddenzee @Gouden Vloot Zeilreizen

Groepsreizen

Zeilen met groep Waddenzee @Gouden Vloot Zeilreizen

Bedrijfsuitjes

Feest vieren aan boord

Reacties van gasten

5

Met de Tjalk Overwinning op avontuur!
Drie verjaardagen in 1 schitterend lang wekend gevierd. Alle leeftijden bijeen, ervaren en onervaren zeilers, een fantastische schipper Thabea en ‘matroos’ . Op het Wad drooggevallen en overnacht, het kolken van opkomend water genoten. ’s Nachts het gekeuvel van 3 pubers op het dak. De volgende dag wind, veel wind,zeilen reven, regelmatig overstag. Werkelijk alle hens aan dek in actie! Met heel veel plezier en power!
Dag 3 zon, minder wind, genoten van de wolken, de golven, het Wad, de zeehondjes, schillen op het dek. En de gezellige avonden genoten met heerlijke hapjes en drankjes. Het waren 3 superdagen. Dank jullie wel! We komen weer! Titia Wolf.

5

Samen met vier gezinnen met kinderen in de leeftijd van 2-11 jaar een TOP weekend gehad! We werden vrijdagavond hartelijk ontvangen aan boord van Klipper Isis door schipper Joost en zijn vrouw Anna. De catering kun je met een gerust hart aan hun overlaten: er stond een zelfgemaakte overheerlijke Indische rijsttafel voor ons klaar. Wij houden allemaal van lekker en goed eten en het buffet overtrof onze verwachtingen! En ook de kinderen werden niet vergeten, het grootste gedeelte was kidsproof (niet te pittig) mét veel verse groente! Aan boord had ieder stel z’n eigen hut en er is voldoende ruimte om te bewegen. We hebben veel verschillende weersomstandigheden meegemaakt: (harde) wind, regen, zon. Vooral de harde wind maakte het nóg avontuurlijker en Joost geeft steeds uitleg aan zowel de kinderen als de volwassenen waardoor je goed weet wat er gaat gebeuren en iedereen die dat wil, kan ook een bijdrage leveren aan het zeilen. Zaterdagmiddag en zondagochtend hebben we een stuk(je) van Vlieland ontdekt en het voelde op zondagmiddag na aankomst in de haven van Harlingen alsof we op vakantie geweest waren! Wat een indrukken in zo’n korte tijd en heerlijk uitgewaaid. Een aanrader voor iedereen die er even tussenuit wil of samen met een clubje een leuke tijd wil hebben op het water. Voor ons is dit voor herhaling vatbaar, dank Anna & Joost voor jullie gastvrijheid en goede zorgen!! Marieke van Reuler.

5

Een fantastische zeiltocht gemaakt met een groep vrienden en onze gezinnen van Harlingen naar Vlieland en terug. Ondanks de pittige wind een heerlijke, indrukwekkende tocht gemaakt met de Klipper Isis. De schipper familie Martijn weet iedereen aan boord, jong en oud enthousiast te betrekken bij het zeilen. Zeer professioneel! Een aanrader! Richard Wolters.

5

We hebben met twee gezinnen (9 personen) een mooie 7-daagse Wadden eilandhop reis geboekt bij Joost en Anna. We zijn net terug van de trip en wat hebben we met zijn allen genoten. Alle elementen die je wilt tijdens zo’n een reis zaten er in. We hebben alle Waddeneilanden gezien, in alle havens overnacht, we hebben de boot drooggelegd op het Wad, we hebben ’s avonds gevaren en de bloedmaan op zien komen. We hebben krabbetjes gevangen, gezwommen vanaf de boot en ja we mochten ook springen vanaf het uiterste eindpuntje van de boot (de kluiver) en dat vonden de kids fantastisch. We hebben gezeild met windkracht 6 en dat was een topervaring, schuin met een boot als de Isis, super om mee te maken. Veiligheid staat bovenaan en we waren echt in goede handen met matroos Jesse (en schipper Joost en Anna). Zeer kundig en rust uitstralend, top. We kregen veel uitleg bij wat we deden. Goed om te weten dat niet alleen wind en zeilen nodig zijn. Ook de (soms sterke) stroming, wantij, varierende dieptes, getijden, zuigkracht van de bodem hebben te maken met de manier waarop je vaart. De boot is echt van alle gemakken voorzien, een erg verzorgden onderhouden schip en een echte aanrader! (Met 27 slaapplaatsen ook erg leuk voor feesten en partijen…) Wilkin Kroon.

4

Wir waren mit einer Abschlussklasse Relaschule mit Joost auf der Isis unterwegs und waren begeistert – Schüler wie Lehrer! Vielen Dank, Joost, für alles: Du bist ein super Slipper, der sein Handwerk versteht, wir haben uns sehr sicher gefühlt.

5

I was so excited to go on my first sailing trip! A group with 23 elderly German people. The majority was between 50 and 78 years of age, but that meant that there was a lot of work-out for the rest of us and we could skip the gym. What can I say? It was tension and relaxation.

5

Super gaaf weekend gehad… leuke kapitein.. super matroos Anna… en goeie kok lizzy. Patrick en pety en familie

5

Op 9 mei waren wij getuigen van het feit dat Jerry en Femke zijn getrouwd op het wad. En ervaring om nooit te vergeten. Onder leiding van kapitein Joost en meester kok Anna hebben wij een fantastische vaart gehad met waanzinnig lekker eten. Ik zeg een Michelin ster voor op het water Joost, Anna en de crew bedankt.

5

Es war einfach traumhaft! Das Wetter perfekt und mit Anna und Joris wurde die ganze Tour dann noch abgerundet. Danke dafür!

5

In het weekend van 29 april tot en met 1 mei was ik uitgenodigd door mijn buren om mee te varen op De Overwinning. Het was een fantastisch weekend. Zaterdag hadden we een prachtige zonnige dag waardoor we heerlijk konden genieten van de vaart naar Terschelling. Zondag hadden we juist het tegenovergestelde weer. Regen en veel wind. Een mooie zeildag. Lekker aan het werk op het voordek en veel (zeil)plezier.

5

During the weekend of May the 9th and 10th a wedding was held on the Wad. The moment you step on board, you’re being treated like a king by the crew. I don’t think the kitchen crew stopped working. The delicious smell and flavors that came from there.. Thumbs up!

5

Wat n geweldig feest was het op de klipper Isis! Al 10 jaar op Koers, een leukere manier om te vieren is er niet! Er waren meerdere kapiteins op t schip maar niemand kan tippen aan Joost en Anna! Dank jullie voor t feest, heerlijk gevaren.

4

We were on the Klipper Isis with a graduating class school with Joost and were thrilled – students and teachers! Thank you, Joost, for everything: You are a great skipper who understands his craft, we felt very safe.

5

During the weekend of April 29th until May 1st I was invited by my neighbors to sail with them on De Overwinning. It was a fantastic weekend. Saturday was a beautiful sunny day that made us enjoy the trip to Terschelling. Sunday, sadly, we had the opposite weather. Rain and a lot of wind. But that was a good sailing day. We enjoyed working on the front deck and had much fun.

5

Super nice weekend … nice captain .. super sailor Anna … and good cook lizzy. Patrick and pety and family

4

It was just amazing! The weather was perfect and with Anna and Joris the whole tour was rounded off. Thanks for that!