Home Nieuws 3 op Reis Zeilen langs de Wadden met de Overwinning

3 op Reis Zeilen langs de Wadden met de Overwinning

De Overwinning nam 3 op Reis mee op een onvergetelijke winterzeilreis langs de Wadden. Er zijn 3 prachtige uitzendingen over gemaakt.

Schipper Joost heeft eind november 2020 Nienke de la Rive Box, presentatrice van 3 op Reis,  en haar zeer professionele & gezellige crew meegenomen het Wad op om hen de mooiste, geheimste en meest magische plekjes van het Wad te laten zien.

De volledig verzorgde winterzeiltocht duurde een volle week met overnachtingen op Waddeneilanden, een verlaten zandbank en pittoreske havens. Het was prachtig weer en er is volop materiaal geschoten. We zijn ontzettend benieuwd hoe jullie de beelden vinden!

Klik op deze foto

Heidag op het Wad@goudenvloot zeilreizen

AFLEVERING 1: Nienke maakt vanaf Schiermonnikoog een winterzeiltocht langs de Wadden met de Tjalk de Overwinning en Schipper Joost. Terugkijken kan hier: Aflevering 1: Schiermonnikoog. Liever vooral het zeilgedeelte? Bekijk dan deze versie

AFLEVERING 2: Nienke vervolgt haar zeiltocht deel 2 van Winterzeilen langs de Wadden. Bekijk hier het zeilgedeelte van aflevering 2. Va. minuut 5.55.

Last but not least verscheen de 3de en misschien wel mooiste aflevering van de 3 op Reis-serie Winterzeilen langs de Wadden. Nienke maakt een nachtelijke zeiltocht en schipper Joost laat het schip droogvallen op een zandbank om je het betoverende gevoel van vrijheid te laten voelen.
Bekijk hier het zeilgedeelte van aflevering 3 ‘Nachtzeilen en Droogvallen met de Overwinning

‘De Waddenzee is het grootste getijdengebied ter wereld (!) Deze dynamiek is fantastisch voor de natuur, maar voor zeilers soms knap lastig. Aan boord van een platbodem is laagwater echter geen reden tot paniek. Laat het schip ‘gewoon’ droogvallen op een zandplaat en maak een surrealistische wandeling over de zeebodem tot het weer vloed wordt. Extra tip: kies juist in de winter voor het ruime sop. Grote kans dat je het wad dan helemaal voor jezelf hebt.’ Aldus 3opReis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om updates te ontvangen.