Klipperrace meezeilwedstrijd 11 t/m 13 oktober 2024

3 Days

Zeil mee tijdens de veelzijdige Klipperrace vanuit Enkhuizen
van 11 t/m 13 oktober 2024

Altijd aan een professionele zeilwedstrijd mee willen doen? Stap aan boord!

Zeilervaring is geen vereiste, wij zorgen voor een goede crew. Bij een zeilwedstrijd is het mogelijk zelfstandig in te schrijven of met een groep tot maximaal 20 personen. Actief meezeilen of kijken hoe goed er gezeild wordt? Jij kiest!

Enkhuizen is het decor van het Nederlands kampioenschap hardzeilen voor klippers! Met klipper Isis en klipper De Hoge Wier gaan wij de zinderende strijd aan met Hollands snelste klippers.

De race bestaat uit twee delen, op zaterdag vindt de drie stedenrace plaats. Hierbij doen alle schepen Medemblik, Stavoren en Urk aan, de finish is bij het Krabbersgat, waar ook de wedstrijd start met een spectaculaire ankerstart! Op zondag wordt een Olympische baan (Trapeziumbaan) vol overtuiging gevaren en wordt de dag om 18.00 afgesloten met een gezellige prijsuitreiking.

De zeilen staan er strak bij en iedereen ziet er in de Isis zeilpakken bijzonder stoer uit! Wij gaan voor de winst maar vinden een goede sfeer net zo belangrijk!

Boek uw reis

TRIP DATUM BESCHIKBAARHEID PRIJS BESCHIKBARE PLEKKEN
11 oktober 2024 - 13 oktober 2024 Gegarandeerd €350
18 Beschikbaar

Een impressie van dag tot dag


Dag 1: Enkhuizen

Het is 20.00 uur en al donker wanneer je aan boord van de Isis stapt. Het is een drukte van jewelste, er lijken wel honderden masten boven de kade uit te komen. Klippers uit heel Nederland zijn naar Enkhuizen gekomen voor deze prachtige Klipperrace. Er heerst een opgewonden sfeer in de haven en op vele schepen is men bezig met het aanslaan van extra (geheime)zeilen.

Eerst maar eens een bakje koffie en kennismaken met de bemanning en de andere opvarenden. Al snel vormen jullie een groep en beginnen jullie met de voorbereidingen voor de wedstrijd. Het is 23.00 uur en tijd om met z’n allen, onder het genot van een hartversterkertje, in de salon van de Isis de wedstrijdstrategie en regels voor morgen door te nemen. Hopelijk kunnen we slapen…….

Dag 2: Drie Stedenrace

Vroeg op, snel ontbijten en de laatste voorbereidingen worden getroffen. De schipper is naar het Palaver en komt terug met de laatste wedstrijdinformatie. Tijd en plaats van de start en de route. We luisteren nog even naar het laatste weerbericht en gooien los. Uit ervaring weten we dat tot het moment dat we over de startlijn gaan de spanningen nog even oplopen maar dan. Op naar de finish.

’s Avonds na het diner vindt de prijsuitreiking plaats!

De locatie van het feest op zaterdagavond is Brouwerij De Werf aan Paktuinen 6. Om 22:00 uur vindt daar de uitreiking van de Zilveren Klipper en de Zilveren Schaal plaats. De live band “South East Connection” zal een spetterend feest verzorgen!


Dag 3: Olympische baan

Vroeg op, snel ontbijten en de laatste voorbereidingen worden weer getroffen. De schipper is naar het Palaver en komt terug met de laatste wedstrijdinformatie… en dan, op naar de wedstrijbaan. Uiterlijk 16.00 finishen we moe en voldaan in Enkhuizen. Om 18.00 uur is de prijsuitreiking van de dag en praten we na over wel 5 meter hoge golven, wel 100 keer overstag, twintig keer de extra zeilen gehesen én gestreken enz. De Klipperrace is ten einde.

Prijzen meezeilen met de Klipperrace 2024

De prijs van deze 2 daagse trip is inclusief: voorovernachting, volpension, zeilpakken, non-alcoholische.drankjes en btw.  Geldig t/m 31 december 2024.

Basis * Linnen ** Watten ***
Huur: € 230,- € 230,- € 230,-
Service: € 100,- €  115,- € 120,-
Totaal pp.: € 330,- € 345,- € 350,-

*     Basis-service: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, onderlaken & kussen met sloop, servicekosten en eindschoonmaak.
**   Linnen-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken en washandjes.
*** Watten-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

Wil je liever een privé-hut? Dan betaalt je een meerprijs van €230,-

Voor kinderen onder de 12 jaar brengen wij geen servicekosten in rekening, alleen de reissom.

Alcoholische drankjes kunt u aan boord betalen: € 3,20 voor tapbier & Beerenburg. € 3,35 voor rode of witte wijn. Prijzen zijn geldig tot en met 31 december 2024.

From €330
/ Adult
From €230
/ Child
From €550
/ Privéhut