Home Luxe Eco Tjalk de Overwinning

Luxe Eco Tjalk de Overwinning

De snelste tjalk van Nederland

De Overwinning is de eerste klassieke zeilcharter die uitstootvrij reist met haar gasten!

Onze legendarische Overwinning, een super comfortabele race-boot is de snelste tjalk van Nederland. Met haar hebben we alle, voor dit scheepstype uitgeschreven, wedstrijden meerdere malen gewonnen! Door de veilige zitkuip is ze geschikt voor jong en oud, de fanatiekeling of de vakantieganger. Zeil zelf, of laat je lekker zeilen.

Zij is volledig verbouwd en omgebouwd naar een uitstootvrij charterschip. Zij vaart en verwarmt volledig elektrisch en  neemt haar gasten mee op stille, schone en volledig verzorgde tochten op het Unesco Natuur Werelderfgoed de Waddenzee!

De Overwinning is uitgerust met een 40kw elektromotor en 84kwh aan lithium accu’s gevoed door walstroom en later ook door middel van een brandstofcel op waterstof- of waterstof drager. Tevens is het hotelbedrijf aan boord verduurzaamd, dus geen gasflessen meer aan boord voor het koken en geen diesel meer voor de kachel.

Waar de Overwinning eerst ingericht was voor 16 slapende gasten hebben we gekozen voor meer comfort voor onze gasten.

Daarmee heeft zij nu 7 privé kamers, geschikt voor max. 12 slapende gasten: 9 volwassenen en 3 kinderen. Aan boord vind je 2 hutten met een tweepersoonsbed en 5 hutten met een eenpersoonsbed waarvan 3 hutten een extra kinderbed bezitten van 1.50x 0.75 m.

Zonder de klassieke uitstraling te verliezen is zij volledig uitgerust met moderne apparatuur!

Aan boord:

Volledig uitgeruste keuken met moderne apparatuur met oa steamer, cooker, vaatwasser, inductiekookplaat

7 hutten waarvan; 2 hutten met tweepersoonsbed, 5 hutten met 1 persoonsbed waarvan 3 hutten met extra kinderbed (1.50x 0.75 m).

1 persoons bed is 0.80 x 2.00 m. Tweepersoonsbed is 1.40 x 2.00cm. Kinderbed is 1.50 x 0.75 m.

Warm en koud stromend water in hutten en actieve ventilatie

2 toiletten voor de gasten

2 douches voor de gasten met warmte terugwinning, wordt opnieuw gebruikt om water op te warmen

Lounge met pelletkachel

Ruime verblijfsruimte gasten

Infraroodverwarming

Multimedia: groot scherm, Sonos geluidsinstallatie

Comfortabele zitkuip buiten

Inclusief:

Crew: Schipper, matroos en kok

Scheepshuur, water, elektra, haven-, brug- en sluisgelden, toeristenbelasting, reserveringskosten & schoonmaakkosten. Geen verassingen achteraf.

Professionele zeilpakken. Een echte primeur, alleen aan boord van bij de Gouden Vloot.

Privé verblijf: Op onze schepen heeft de crew een eigen woongedeelte van het schip. Zij maken geen gebruik van het gastenverblijf.

Ruim Eco Tjalk Overwinning

Plattegrond van de Overwinning:

Duurzaam overwinning@goudenvloot zeilreizen

Voor iedereen

Alleen of in een groep, ervaren of beginner, fanatiekeling of toch meer toeschouwer?

De Overwinning is erg goed uitgerust en uitgebalanceerd waardoor ze zich makkelijk laat zeilen. Met een paar aanwijzingen van de ervaren bemanning weet iedereen wat hij of zij moet doen om haar goed te laten zeilen.

Familie Zeilvakantie

Door haar veelzijdigheid leent de Overwinning zich erg goed voor een knusse en comfortabele vakantie met de familie op het Wad. Voor zowel de actieve zeiler als de natuurgenieter is er wat te beleven en de veilige zitkuip zorgt ervoor dat ook opa en oma en de kleinkinderen een fijne vakantie hebben.

Door de geringe diepgang van de Overwinning (90cm) vaart ze fantastisch over alle ondiepten van het Wad en kunnen alle Waddeneilanden in één week zeilen worden aangedaan. Zeilen en zonnen, Wadvaren en Wadlopen, een prachtig eiland verkennen, maar vooral genieten en ontspannen aan boord van dit luxe schip.

Voel je veilig

De Nederlandse ‘bruinevloot’ is met 450 traditionele schepen de grootste zeilvloot van de Wereld. De Scheepvaart Inspectie van Verkeer en Waterstaat streeft naar maximale veiligheid op de Nederlandse binnenwateren. Zij ziet er daarom op toe dat wet- en regelgeving streng wordt nageleefd. Tjalk de Overwinning voldoet aan alle door de Scheepvaart Inspectie voorgeschreven eisen. De bemanning is volledig gekwalificeerd.

Zakelijk zeilen

Ben je op zoek naar luxer schip dan je gemiddeld in de bruine vloot zal vinden? Dan is de nieuwe Overwinning perfect voor jou!

Neem het management, collega’s of relaties mee aan boord en verzorg in alle rust vergaderingen, workshops, seminars, lezingen en training aan- of van boord.

Zeil met ons mee en beleef de moderne mogelijkheden om ‘groen’ te varen/ reizen. De uitgestrekte weidsheid van de Waddenzee of de innemende omgeving van de voormalige Zuiderzee. Actief bezig zijn in een ongedwongen sfeer. Zeilervaring is geen vereiste. De ervaren bemanning neemt je onder haar hoede en leert je alles van het zeilen als je dat wilt.

Catering wordt de gehele reis verzorgd, zeilpakken en zwemvesten zijn aanwezig voor alle opvarenden. Geniet van de voortreffelijke gastvrije service, de culinaire verwennerij en de traditionele ambiance van het schip. Geniet van de stilte… Lees hier meer.

Wedstrijd zeilen voor beginner en gevorderde

Ieder jaar zeilt de Overwinning minstens 7 wedstrijden op de Waddenzee en op het IJsselmeer. En jij kunt mee wedstrijdzeilen op de Overwinning!

Het is een fantastisch spektakel om mee te maken, tientallen oude klippers en tjalken die oude tijden doen herleven en onder volle zeilen strijden om de bokaal en de eeuwige roem.

Vanzelfsprekend

Voor elke opvarende is een, binnen de branche, uniek automatisch reddingvest beschikbaar. De uitstekende pasvorm biedt de juiste veiligheid en draagcomfort. Reddingsvlotten, boeien, brandblussers, brandalarmsysteem, nooduitgangen, veiligheidsrollen en ontruimingsplannen ontbreken vanzelfsprekend niet.

Arrangementen Tjalk Overwinning

Zakelijk zeilen

Duurzaam Overwinning@Gouden Vloot Zeilreizen

Meezeilreizen

BNN VARA 3 op reis op de Overwinning @Gouden Vloot zeilreizen

Groepszeilen

Overwinning Wedstrijdzeilen@ Gouden Vloot Zeilreizen

Wedstrijdzeilen

Klipper Isis@Goudenvlootzeilreizen

Met familie zeilen

Trouwen op zandbank Wad @Gouden Vloot Zeilreizen

Trouwen aan boord