Home Individuele zeilreizen Waddenzee Westwaarts zeilvakantie 29 juli t/m 2 aug. 2024

Waddenzee Westwaarts zeilvakantie 29 juli t/m 2 aug. 2024

Laat je meevoeren door de wind…

Zeil mee tijdens de Waddenzee Westwaarts
zeilvakantie
29 juli t/m 2 augustus 2024

 

Tijdens deze vakantie zeilen we van het Oostwad (Zoutkamp) over de Waddenzee naar het Westen (einddoel Harlingen)!  Deze 5 daagse zeilreis is een afwisseling van heerlijke dagen ontspannen en zeilen op het grootste natuurgebied van Europa.

Slechts het water van de Waddenzee scheidt het vaste land van vier magnifieke pareltjes. Want dat zijn de Friese Waddeneilanden, stuk voor stuk!  Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Tijdens deze zeilreis zullen we ook droogvallen en de nacht op de Waddenzee doorbrengen.

Op de eilanden vind je prachtige stranden, bossen en duinen aangevuld met pittoreske dorpjes. Superlatieven schieten te kort om de eilanden te beschrijven! Zodra het schip is afgemeerd en je voet aan wal zet ben je in een andere wereld. Dat typische eilandgevoel moet je ondergaan. Verleden, heden en toekomst komen hier bij elkaar, en hebben de eilanden gemaakt tot dat wat zij nu zijn

Ga mee op deze heerlijke zeilzwerftocht over het betoverende Wad!

Zeilen is een geweldige manier om te genieten van een ontspannen en gezonde vakantie! Deze zeilreis biedt je de mogelijkheid om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van de rust en schoonheid van de zee. Het is een perfecte combinatie van avontuur, natuur en ontspanning.

Tijdens een zeilvakantie kun je genieten van de frisse zeelucht, de warme zon en het kalmerende geluid van de golven.

Een impressie van dag tot dag

 

Dag 1: Zoutkamp – Schiermonnikoog

De statige tweemast Klipper Isis (1892) ligt in de haven van Zoutkamp klaar voor deze mooie zeilreis. In vroeger dagen was Zoutkamp een bolwerk dat met een kanon de schepen van en naar Groningen kon tegenhouden. Tegenwoordig is het een gezellig dorpje met een heel mooi haventje. Om 12 uur verwelkomen we jou graag aan boord.

Na de lunch gaan de trossen los en vertrekken we. We varen over het schitterende Lauwersmeer naar de sluis in Lauwersoog.

Het Lauwersmeer is een door mensenhand gemaakt meer en de voornaamste reden voor deze afsluiting was veiligheid. Na de afsluiting zijn de hooggelegen zeebodems (die eerst tot het wad behoorden) droog komen te staan. Er is hier een heel bijzondere natuur ontstaan. De Lauwermeerkudde van schotse Hooglanders en Koniks (paarden) staan, soms half in het water, te herkauwen.

Na de sluis over het zilte Wad op naar Schiermonnikoog!

Naast het enige dorp wat Schiermonnikoog rijk is, mag het eiland het breedste strand van Europa op zijn naam schrijven! Er lijkt geen einde aan te komen! En het groeit nog steeds: door aanslibbing vanuit de Noordzee wordt het strand alleen maar breder. Het gehele eiland is inmiddels tot Nationaal Park uitgeroepen. Het is een fantastisch decor voor een spannend schouwspel waarin de elementen de hoofdrol spelen.

Dag 2: Schiermonnikoog – Zandbank

’s Morgens zetten we koers naar ons eigen privé-strand. Drie uur voor laag water gooien we het anker uit en wachten tot het zeewater helemaal verdwenen is. Het is een schitterend schouwspel. Een aantal van de opvarende kan niet wachten en gaat via het zwemtrapje alvast het water in. Lekker zwemmen. Lekker wandelen, zonnen en zien wat de bodem van de Waddenzee allemaal prijsgeeft. De nacht brengen we op zee door en samen genieten we van de mooiste zonsondergang en maansopkomst.

Dag 3: Zandbank – Ameland

Het anker wordt gehieuwd, de zeilen weer gehesen en Ameland is ons volgende doel.

Tussen Schiermonnikoog en Ameland bevindt zich een steile zandplaat waar een kolonie zeehonden haar thuis heeft. We mogen dit gebied uitsluitend 3 uur voor tot 2 uur na hoogwater passeren. Wanneer het eb is rusten de zeehonden en willen we ze natuurlijk niet storen. De vraag wie kijkt naar wie is hier goed van toepassing.

Aan het eind van de dag komen we op Ameland aan. Het dorpje Nes is een kwartiertje lopen. Nes heeft een aantal winkelstraatjes waar je behalve de onvermijdelijke toeristenwinkeltjes veel typisch Amelandse specialiteiten kunt kopen. Ook de volgende dag blijven we op Ameland. We passen het reisschema aan het weer, stemming van de gasten en het getij aan, dus het kan ook zijn dat we niet blijven liggen.

Dag 4: Ameland- Terschelling

Vandaag een lange dag varen. Op naar Terschelling, het grootste eiland, heeft voor elk wat wils te bieden. Uitgestrekte duinen en polders met goede fiets- en wandelpaden. De natuurgebieden zijn een summum van rust, ruimte en imposant natuurschoon. De Boschplaat op Terschelling is één van de mooiste gebieden van Europa met een unieke flora en fauna! Maar ook wie gezelligheid zoekt, zit op Terschelling goed!

Dag 5: Terschelling – Harlingen

Na ongeveer vier a vijf uurtjes zeilen, over de fantastische Waddenzee die we deze week zo goed hebben leren kennen is het in Harlingen tijd om afscheid te nemen. Wat een geweldige week!

NB: Kom je met de auto naar het schip? Maak je over de terugreis geen zorgen. Wij kunnen wel vervoer voor je regelen!

Je hoeft niet een heel schip af te huren om te gaan zeilen! Speciaal voor individuele reizigers- of kleinere gezelschappen verzorgen wij een aantal laagdrempelige meezeil-reizen. De meezeilreizen zijn geschikt voor jong en oud, de fanatieke zeiler of de vakantieganger. Zeil zelf of laat je lekker zeilen!

Zeilervaring is geen vereiste. De ervaren bemanning neemt je onder haar hoede en leert je alles van het zeilen als je dat wilt. Catering wordt de gehele reis verzorgd, zeilpakken en zwemvesten zijn aanwezig voor alle opvarenden.

Kom samen met vriend, vriendin, opa, oma, vader, moeder, zus, broer, kind of kom je liever zelfstandig? Alle combinaties zijn welkom! We nemen jullie graag mee op avontuur!

Prijzen Waddenzee Westwaarts zeilvakantie 2024

De prijs van deze 5 daagse zeilreis is inclusief volpensionverzorging door onze scheepskok, zeilpak, non-alcoholische drankjes, toeristenbelasting, eindschoonmaak en btw.

Prijs per persoon Basis* Linnen ** Watten ***
Reissom 370,- 370,- 370,-
Services 235,- 250,- 255,-
Totaal 605,- 620,- 625,-

*     Standaard-service: Culinair genieten op basis van volpension verzorgd door onze kok aan boord. Onderlaken & kussen met sloop.
**   Linnen-service: Standaard service+ volledig opgemaakt bed, handdoeken en washandjes.
*** Watten-service: Standaard service+ volledig opgemaakt bed, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

Wil je liever een privé-hut? Dan betaalt je een meerprijs van € 370,-

Voor kinderen onder de 12 jaar brengen wij geen servicekosten in rekening, alleen de reissom.

Alcoholische drankjes kunt u aan boord betalen: € 3,20 voor tapbier & Beerenburg. € 3,35 voor rode of witte wijn. Prijzen zijn geldig tot en met 31 december 2024.