Home Culinair genieten Menu ‘Op Volle Zee’

Menu ‘Op Volle Zee’

Het menu ‘Op Volle Zee’ is culinair zeilen ten top! Dit verwen arrangement is culinair genieten met volle teugen. Gedurende het gehele reis zal de kok u gastronomisch verrassen met allerlei, uitsluitend zelfgemaakte, lekkernijen. Een stevig ontbijt, een bijzondere lunch, verrassende tussendoortjes en exclusieve hapjes bij de borrel. Laat u zich hieronder alvast verleiden tot een heerlijk 7 gangen diner. Afhankelijk van jullie wensen en het seizoen wisselen de gerechten.

Koude voorgerechten

Windstil – Avocadotaartje met Gravad Lax besprenkeld met citroen en dille,
Weerspiegeling in het water – Flinterdun gesneden plakjes zalm met honing en limoen,
Wad Hoorntjes – Met krab, garnalen en groenten gevulde zeewierblaadjes,
’t Vissertje – Noorse garnalen en tropische vruchten in zachte whiskyroom,
Schippersgeluk – Spannende combinatie van rosbief, frisse salade en pikante pindadressing,
Een Terschellings voorafje – Salade van gerookte kip en cranberry’s,
Klaar om te Wenden – Een combinatie van exclusieve verwenhapjes van ’t land en uit zee ze smaken zacht maar hebben ook pit.

Warme voorgerechten

Het matroosje – Een heldere bouillon van verse en gedroogde paddenstoelen,
Voor anker – Een heerlijke romige soep met fijne amandelsmaak,
Op zee – mosterdsoep met warm gerookte zalm en zeekraal,
Aan wal – Gegrilde reuzenchampignons met gesmolten gorgonzola

De voorgerechten worden geserveerd met warme brood en gezouten roomboter.

Even voor anker

Even pauze en genieten van een kostelijke Aphrodisiac en een fonkelende Spoom.

Hoofdgerechten van ’t Land

In hutkoffer verpakte varkenshaasjes – In fillodeeg verpakt en overgoten met een geurige vijfkruidensaus,
Stoofpotje Isis – Een kruidige lamstoofpot met rode wijn, tijm en rozemarijn,
Stoofschotel V.O.C. – Zeer zacht rundvlees in combinatie met chorizo, wortel en laurier,
Kip op ’t middendek – Citroen en dragon geven de kippenbouten tijdens het smoren een heerlijke zomerse smaak,
Varkenshaasmedaillons in top – Varkenshaas in volle wildsaus waarin port en honing voor een vleugje zoet zorgen

Hoofdgerechten uit Zee

Kabeljauwpakhuisje – Pakketje van kabeljauw, sjalotjes en danish blue,
De vuurtoren- Gebakken zalmmoten op een bedje van spinazie geserveerd met een heerlijke zachte mosterdsaus,
Hangmatje – Tompouce van scholfilet, warm gerookte zalm en geitenkaas,
Waddenfeest – Een verrukkelijk en exclusief feestmaal waarin bovenstaande gerechten een belangrijke rol spelen

De hoofdgerechten worden vergezeld door eigen gebakken aardappeltaarten, verse groente en salades.

Nagerechten

De Brandaris – Soesjestoren omgeven door rode zomervruchten en slagroom,
Op de Richel – Chocoladetaart geserveerd met een romige warme vanillesaus,
Zonsondergang – Een heerlijk vruchtendessert met rode port,
Zonsopgang – Een zonnige compote van citrusvruchten, yoghurt en pistachenootjes,
Isis surprise – Een speciale verrassing van onze scheepskok,
De Vliegende Hollander – Diverse Hollandse en Friese kaassoorten, noten en druiven vergezeld door een glaasje rode port

En ter afsluiting: Een heerlijk kopje koffie of thee, likeuren en een ‘echte’ zeemeermin

Scheepsmenu's

Menu ‘Zeemansgeluk’

Menu ‘Zilte Weldaad’

Menu ‘Waddengoud’