Home Over ons

Over ons

De Gouden Vloot

Schipperspaar Gouden Vloot zeilreizen

“Mijn passie voor de zee, het zeilen, koken en vermaken valt allemaal samen bij de Gouden Vloot. Niets is mooier dan om elke dag met je passie bezig te zijn.”

          Anna Glas- Martijn

“Het zeilen zat er bij mij vanaf kinds af aan al in. Ik droomde ervan schipper te worden, en die droom is uitgekomen!”

Joost Martijn

Het verhaal

Sinds 2001 is Joost Martijn professioneel zeilschipper. Op jonge leeftijd wordt hij door zijn ouders met het zeil-virus besmet. Na zijn studie besluit hij de Tjalk Overwinning, een prachtig zeilschip gebouwd in 1914, aan te schaffen waarmee de basis  van de Gouden Vloot wordt gelegd.
Zijn liefde voor het zeilen wordt gedeeld door zijn echtgenote Anna Glas. Anna is opgegroeid aan boord van de Tjalk Voorwaarts en is de dochter van zeillegende Peter Glas. Vanaf haar kinderjaren vaart Anna als matroos mee. Ze is een zeilster in hart en nieren.

Met de toevoeging van klipper Isis en uiteindelijk ook klipper De Hoge Wier, het vlaggenschip van Muiden, is de Gouden Vloot gegroeid tot een bekende vloot op de Nederlandse wateren.

Met aandacht voor beleving

De Gouden Vloot organiseert zeilreizen waarbij zij haar passie, kennis en kwaliteit tot een geheel maakt. Het onderscheidende vermogen ligt met name op het gebied van ervaring, service en klantvriendelijkheid. Wie vaart onder de vlag van De Gouden Vloot concurreert niet op prijs, maar op kwaliteit. Het motto van De Gouden Vloot is “onze aandacht voor onze gasten is onovertroffen”.

Persoonlijk

De Gouden Vloot maakt geen deel uit van een groot zeilcharter boekingskantoor. De omvang van ons bedrijf is bewust beperkt. Liever klein en persoonlijk dan groot en massaal. Persoonlijk contactmet onze gasten, al vanaf het eerste contact, is van onschatbare waarde. Van eerste contact tot afscheid; wij leggen onze gasten graag in de watten.

Onze filosofie: De beleving staat centraal

Zeilen is een beleving. Ontspanning, gezelligheid en plezier maken staat op de eerste plaats. Door te excelleren in aandacht voor onze gasten in ieder opzicht, maken we iedere zeiltocht tot een onvergetelijke ervaring. Iedere gast zal  zich individueel geraakt, herkend, erkend, gezien en welkom voelen.

  • Uitsluitend zeiltochten van topklasse
  • Hoogste doel is het de gast naar de zin maken
  • Is succesvol omdat wij doen wat andere niet doen
  • Doet niets vanuit standaard
  • Er zijn nooit kosten achteraf
  • Is gespecialiseerd in zakelijke zeilreizen en zeilvakanties

En met al onze ervaring in het organiseren van zeilreizen wordt onze passie en liefde voor ons vak alleen nog maar sterker. Graag zetten wij onze ervaring voor jou in en helpen je met het organiseren van een onvergetelijk bedrijfsuitje, familieuitje of individuele zeilvakantie.

Crew

Reacties van gasten

5

Met de Tjalk Overwinning op avontuur!
Drie verjaardagen in 1 schitterend lang wekend gevierd. Alle leeftijden bijeen, ervaren en onervaren zeilers, een fantastische schipper Thabea en ‘matroos’ . Op het Wad drooggevallen en overnacht, het kolken van opkomend water genoten. ’s Nachts het gekeuvel van 3 pubers op het dak. De volgende dag wind, veel wind,zeilen reven, regelmatig overstag. Werkelijk alle hens aan dek in actie! Met heel veel plezier en power!
Dag 3 zon, minder wind, genoten van de wolken, de golven, het Wad, de zeehondjes, schillen op het dek. En de gezellige avonden genoten met heerlijke hapjes en drankjes. Het waren 3 superdagen. Dank jullie wel! We komen weer! Titia Wolf.

5

Samen met vier gezinnen met kinderen in de leeftijd van 2-11 jaar een TOP weekend gehad! We werden vrijdagavond hartelijk ontvangen aan boord van Klipper Isis door schipper Joost en zijn vrouw Anna. De catering kun je met een gerust hart aan hun overlaten: er stond een zelfgemaakte overheerlijke Indische rijsttafel voor ons klaar. Wij houden allemaal van lekker en goed eten en het buffet overtrof onze verwachtingen! En ook de kinderen werden niet vergeten, het grootste gedeelte was kidsproof (niet te pittig) mét veel verse groente! Aan boord had ieder stel z’n eigen hut en er is voldoende ruimte om te bewegen. We hebben veel verschillende weersomstandigheden meegemaakt: (harde) wind, regen, zon. Vooral de harde wind maakte het nóg avontuurlijker en Joost geeft steeds uitleg aan zowel de kinderen als de volwassenen waardoor je goed weet wat er gaat gebeuren en iedereen die dat wil, kan ook een bijdrage leveren aan het zeilen. Zaterdagmiddag en zondagochtend hebben we een stuk(je) van Vlieland ontdekt en het voelde op zondagmiddag na aankomst in de haven van Harlingen alsof we op vakantie geweest waren! Wat een indrukken in zo’n korte tijd en heerlijk uitgewaaid. Een aanrader voor iedereen die er even tussenuit wil of samen met een clubje een leuke tijd wil hebben op het water. Voor ons is dit voor herhaling vatbaar, dank Anna & Joost voor jullie gastvrijheid en goede zorgen!! Marieke van Reuler.

5

Een fantastische zeiltocht gemaakt met een groep vrienden en onze gezinnen van Harlingen naar Vlieland en terug. Ondanks de pittige wind een heerlijke, indrukwekkende tocht gemaakt met de Klipper Isis. De schipper familie Martijn weet iedereen aan boord, jong en oud enthousiast te betrekken bij het zeilen. Zeer professioneel! Een aanrader! Richard Wolters.

5

We hebben met twee gezinnen (9 personen) een mooie 7-daagse Wadden eilandhop reis geboekt bij Joost en Anna. We zijn net terug van de trip en wat hebben we met zijn allen genoten. Alle elementen die je wilt tijdens zo’n een reis zaten er in. We hebben alle Waddeneilanden gezien, in alle havens overnacht, we hebben de boot drooggelegd op het Wad, we hebben ’s avonds gevaren en de bloedmaan op zien komen. We hebben krabbetjes gevangen, gezwommen vanaf de boot en ja we mochten ook springen vanaf het uiterste eindpuntje van de boot (de kluiver) en dat vonden de kids fantastisch. We hebben gezeild met windkracht 6 en dat was een topervaring, schuin met een boot als de Isis, super om mee te maken. Veiligheid staat bovenaan en we waren echt in goede handen met matroos Jesse (en schipper Joost en Anna). Zeer kundig en rust uitstralend, top. We kregen veel uitleg bij wat we deden. Goed om te weten dat niet alleen wind en zeilen nodig zijn. Ook de (soms sterke) stroming, wantij, varierende dieptes, getijden, zuigkracht van de bodem hebben te maken met de manier waarop je vaart. De boot is echt van alle gemakken voorzien, een erg verzorgden onderhouden schip en een echte aanrader! (Met 27 slaapplaatsen ook erg leuk voor feesten en partijen…) Wilkin Kroon.

4

Wir waren mit einer Abschlussklasse Relaschule mit Joost auf der Isis unterwegs und waren begeistert – Schüler wie Lehrer! Vielen Dank, Joost, für alles: Du bist ein super Slipper, der sein Handwerk versteht, wir haben uns sehr sicher gefühlt.

5

I was so excited to go on my first sailing trip! A group with 23 elderly German people. The majority was between 50 and 78 years of age, but that meant that there was a lot of work-out for the rest of us and we could skip the gym. What can I say? It was tension and relaxation.

5

Super gaaf weekend gehad… leuke kapitein.. super matroos Anna… en goeie kok lizzy. Patrick en pety en familie

5

Op 9 mei waren wij getuigen van het feit dat Jerry en Femke zijn getrouwd op het wad. En ervaring om nooit te vergeten. Onder leiding van kapitein Joost en meester kok Anna hebben wij een fantastische vaart gehad met waanzinnig lekker eten. Ik zeg een Michelin ster voor op het water Joost, Anna en de crew bedankt.

5

Es war einfach traumhaft! Das Wetter perfekt und mit Anna und Joris wurde die ganze Tour dann noch abgerundet. Danke dafür!

5

In het weekend van 29 april tot en met 1 mei was ik uitgenodigd door mijn buren om mee te varen op De Overwinning. Het was een fantastisch weekend. Zaterdag hadden we een prachtige zonnige dag waardoor we heerlijk konden genieten van de vaart naar Terschelling. Zondag hadden we juist het tegenovergestelde weer. Regen en veel wind. Een mooie zeildag. Lekker aan het werk op het voordek en veel (zeil)plezier.

5

During the weekend of May the 9th and 10th a wedding was held on the Wad. The moment you step on board, you’re being treated like a king by the crew. I don’t think the kitchen crew stopped working. The delicious smell and flavors that came from there.. Thumbs up!

5

Wat n geweldig feest was het op de klipper Isis! Al 10 jaar op Koers, een leukere manier om te vieren is er niet! Er waren meerdere kapiteins op t schip maar niemand kan tippen aan Joost en Anna! Dank jullie voor t feest, heerlijk gevaren.

4

We were on the Klipper Isis with a graduating class school with Joost and were thrilled – students and teachers! Thank you, Joost, for everything: You are a great skipper who understands his craft, we felt very safe.

5

During the weekend of April 29th until May 1st I was invited by my neighbors to sail with them on De Overwinning. It was a fantastic weekend. Saturday was a beautiful sunny day that made us enjoy the trip to Terschelling. Sunday, sadly, we had the opposite weather. Rain and a lot of wind. But that was a good sailing day. We enjoyed working on the front deck and had much fun.

5

Super nice weekend … nice captain .. super sailor Anna … and good cook lizzy. Patrick and pety and family

4

It was just amazing! The weather was perfect and with Anna and Joris the whole tour was rounded off. Thanks for that!