Home Over ons

Over ons

De Gouden Vloot

Met het nautische DNA van de eigenaren Joost Martijn en Anna Glas is het zeilen ‘a way of life’ bij de Gouden Vloot. Het is een passie dat voortkomt uit de droom van het echtpaar om het genot van het zeilen te kunnen delen. Het begon met de aanschaf van de Tjalk Overwinning, een prachtig zeilschip gebouwd in 1914. Met de toevoeging van de klipper Isis en uiteindelijk ook klipper De Hoge Wier is de Gouden Vloot gegroeid tot een bekende vloot op de Nederlandse wateren.

Dit schippers echtpaar staat voor jou klaar

“Mijn passie voor de zee, het zeilen, koken en vermaken valt allemaal samen bij de Gouden Vloot. Niets is mooier dan om elke dag met je passie bezig te zijn.”

Anna Glas- Martijn

“Het zeilen zat er bij mij vanaf kinds af aan al in. Ik droomde ervan schipper te worden, en die droom is uitgekomen!”

Joost Martijn

Sinds 2001 is Joost Martijn professioneel zeilschipper. Op jonge leeftijd wordt hij door zijn ouders met het zeil-virus besmet. Na zijn studie besluit hij de Tjalk Overwinning te kopen waarmee het begin van de Gouden Vloot wordt vastgelegd. Zijn liefde voor het zeilen wordt gedeeld door zijn echtgenote Anna Glas. Anna is opgegroeid aan boord van de Tjalk Voorwaarts van haar ouders. Vanaf haar kinderjaren vaart Anna als matroos mee. Een zeilster in hart en nieren dus.

Met aandacht voor beleving

Belevenissen zijn de bouwstenen van herinneringen, waarvan de mooiste herinneringen een leven lang bijblijven. Beleving vormt en bouwt karakter, beleving is uzelf en anderen leren kennen. Kortweg: beleving is leven. Daarom vinden wij het belangrijk de ultieme zeilbeleving mee te geven aan onze opvarenden en schenken wij hier ook zo veel aandacht aan. De bemanning van onze schepen hebben allen de liefde voor het zeilen in het hart zitten, met vele jaren zeilervaring en een passie voor het overbrengen van hun kennis, nemen zij elk opvarende graag onder haar hoede.

Bij elk arrangement op de schepen van de Gouden Vloot bent u verzekerd van een beleving dat een heel leven lang bij u blijft. Met elkaar of individueel, met collega’s of familie, de Gouden Vloot stelt uw wensen voorop om samen met u een zeer unieke en bijzondere belevenis te creëren.

Bemanning

Annie

Eduard

Jan

Lizzy

Joris & Anna

Lianne

Anna

Joost

Reacties van gasten

5

I was so excited to go on my first sailing trip! A group with 23 elderly German people. The majority was between 50 and 78 years of age, but that meant that there was a lot of work-out for the rest of us and we could skip the gym. What can I say? It was tension and relaxation.

5

Super gaaf weekend gehad… leuke kapitein.. super matroos Anna… en goeie kok lizzy. Patrick en pety en familie

5

Op 9 mei waren wij getuigen van het feit dat Jerry en Femke zijn getrouwd op het wad. En ervaring om nooit te vergeten. Onder leiding van kapitein Joost en meester kok Anna hebben wij een fantastische vaart gehad met waanzinnig lekker eten. Ik zeg een Michelin ster voor op het water Joost, Anna en de crew bedankt.

5

Es war einfach traumhaft! Das Wetter perfekt und mit Anna und Joris wurde die ganze Tour dann noch abgerundet. Danke dafür!

5

In het weekend van 29 april tot en met 1 mei was ik uitgenodigd door mijn buren om mee te varen op De Overwinning. Het was een fantastisch weekend. Zaterdag hadden we een prachtige zonnige dag waardoor we heerlijk konden genieten van de vaart naar Terschelling. Zondag hadden we juist het tegenovergestelde weer. Regen en veel wind. Een mooie zeildag. Lekker aan het werk op het voordek en veel (zeil)plezier.

5

During the weekend of May the 9th and 10th a wedding was held on the Wad. The moment you step on board, you’re being treated like a king by the crew. I don’t think the kitchen crew stopped working. The delicious smell and flavors that came from there.. Thumbs up!

5

Holy moly! That was an amazing party at the Klipper Isis! 10 years on course. There is no better experience to celebrate. There were multiple captains on the ship but nobody can stand up to Joost & Anna! Thank you for the party.

5

Wad de fok! Wat n geweldig feest was het op de klipper Isis! Al 10 jaar op Koers, een leukere manier om te vieren is er niet! Er waren meerdere kapiteins op t schip maar niemand kan tippen aan Joost en Anna! Dank jullie voor t feest, heerlijk gevaren.

4

We were on the Klipper Isis with a graduating class school with Joost and were thrilled – students and teachers! Thank you, Joost, for everything: You are a great skipper who understands his craft, we felt very safe.

5

During the weekend of April 29th until May 1st I was invited by my neighbors to sail with them on De Overwinning. It was a fantastic weekend. Saturday was a beautiful sunny day that made us enjoy the trip to Terschelling. Sunday, sadly, we had the opposite weather. Rain and a lot of wind. But that was a good sailing day. We enjoyed working on the front deck and had much fun.

4

It was just amazing! The weather was perfect and with Anna and Joris the whole tour was rounded off. Thanks for that!

5

Super nice weekend … nice captain .. super sailor Anna … and good cook lizzy. Patrick and pety and family