Home Individuele zeilreizen Klipperrace meezeilwedstrijd 8 t/m 10 oktober 2021 VOL

Klipperrace meezeilwedstrijd 8 t/m 10 oktober 2021 VOL

Zeil mee tijdens de veelzijdige Klipperrace vanuit Enkhuizen
van 8 t/m 10 oktober 2021

Altijd aan een professionele zeilwedstrijd mee willen doen? Stap aan boord!

Zeilervaring is geen vereiste, wij zorgen voor een goede crew. Bij een zeilwedstrijd is het mogelijk zelfstandig in te schrijven of met een groep tot maximaal 20 personen. Actief meezeilen of kijken hoe goed er gezeild wordt? Jij kiest!

Enkhuizen is ook in 2021 weer het decor van het Nederlands kampioenschap hardzeilen voor klippers! Met klipper Isis en klipper De Hoge Wier gaan wij de zinderende strijd aan met Hollands snelste klippers.

De race bestaat uit twee delen, op zaterdag vindt de drie stedenrace plaats. Hierbij doen alle schepen Medemblik, Stavoren en Urk aan, de finish is bij het Krabbersgat, waar ook de wedstrijd start. Op zondag wordt een Olympische baan vol overtuiging gevaren en wordt de dag om 18.00 afgesloten met een gezellige prijsuitreiking.

De zeilen staan er strak bij en iedereen ziet er in de Isis zeilpakken bijzonder stoer uit! Wij gaan voor de winst maar vinden een goede sfeer net zo belangrijk!

Een impressie van dag tot dag


Dag 1: Enkhuizen

Het is 19.00 uur en al donker wanneer je aan boord van de Isis stapt. Het is een drukte van jewelste, er lijken wel honderden masten boven de kade uit te komen. Klippers uit heel Nederland zijn naar Enkhuizen gekomen voor deze prachtige Klipperrace. Er heerst een opgewonden sfeer in de haven en op vele schepen is men bezig met het aanslaan van extra (geheime)zeilen.

Eerst maar eens een bakje koffie en kennismaken met de bemanning en de andere opvarenden. Al snel vormen jullie een groep en beginnen jullie met de voorbereidingen voor de wedstrijd. Het is 23.00 uur en tijd om met z’n allen, onder het genot van een hartversterkertje, in de salon van de Isis de wedstrijdstrategie en regels voor morgen door te nemen. Hopelijk kunnen we slapen…….

Dag 2: Drie Stedenrace

Vroeg op, snel ontbijten en de laatste voorbereidingen worden getroffen. De schipper is naar het Palaver en komt om 09.30 uur terug met de laatste wedstrijdinformatie. Tijd en plaats van de start en de route. We luisteren nog even naar het laatste weerbericht en gooien los. Uit ervaring weten we dat tot het moment dat we over de startlijn gaan de spanningen nog even oplopen maar dan. Op naar de finish.

’s Avonds na het diner vindt de prijsuitreiking plaats!


Dag 3: Olympische baan

Vroeg op, snel ontbijten en de laatste voorbereidingen worden weer getroffen. De schipper is naar het Palaver en komt om 09.30 uur terug met de laatste wedstrijdinformatie.. en dan, op naar de wedstrijbaan. Uiterlijk 16.00 finishen we moe en voldaan in Enkhuizen. Om 18.00 uur is de prijsuitreiking van de dag en praten we na over wel 5 meter hoge golven, wel 100 keer overstag, twintig keer de extra zeilen gehesen én gestreken enz. De Klipperrace is ten einde.

Prijzen meezeilen met de Klipperrace 2021

De prijs van deze prachtige race is inclusief: voorovernachting, volpension, zeilpakken op aanvraag, btw. Exclusief drankjes. Geldig t/m 31 december 2021.

We zijn, waarschijnlijk net als jij, voucher-moe. Daarom hebben we besloten pas een betaalverzoek te versturen zodra wij er zeker van zijn dat de reis volgens de RIVM richtlijnen door kan gaan. Deze ontvang je dus niet direct bij de boeking.

Basis * Linnen ** Watten ***
Huur: € 205,- € 205,- € 205,-
Service: € 70,- € 85,- € 90,-
Totaal pp.: € 275,- € 290,- € 295,-

*     Basis-service: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, onderlaken & kussen met sloop, servicekosten en eindschoonmaak.
**   Linnen-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken en washandjes.
*** Watten-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

Liever een eigen hut? dat kan! Een privéhut bedraagt € 200,-

Tijdens de reis hanteren wij de volgende vriendelijke consumptieprijzen:  € 1,75 voor frisdrank, € 2,50 voor tapbier & Beerenburg, € 2,95 voor rode of witte wijn. Water, koffie & thee inclusief.