Home Vaargebied Waddenzee

Vaargebied Waddengebied

Ligplaats Harlingen en Franeker

De Klipper Isis en de Tjalk Overwinning hebben 2 vaste ligplaatsen; de havens van Harlingen en Franeker. We spreken altijd van te voren af welke haven de haven van afvaart gaat worden. Vanaf deze ligplaatsen bent u in een mum van tijd op de Waddenzee. De Waddenzee is een ideaal vaargebied, er is niets leuker dan zeilen op ‘het zout’. De golven zijn op de Waddenzee anders dan op bijvoorbeeld het IJsselmeer. Op het IJsselmeer staat een vrij korte golfslag die wel eens heftig kan zijn, op de Waddenzee is die golfslag veel langer en bij goed weer duidelijk minder hinderlijk.

Droogvallen op het wad

Vanaf Harlingen en Franeker bent u zo op de Waddenzee. Een leuk aspect van de Waddenzee is dat de waterstand continu verandert doordat eb en vloed elkaar ieder zes uur afwisselen. Door de platte onderkant van onze schepen is het mogelijk om droog te vallen op de zandbanken die tijdens eb ontstaan. Is het schip drooggevallen, dan kunt u van boord stappen en over het wad lopen! Wanneer het weer vloed wordt zeilt u weer verder. Deze unieke ervaring zou iedereen een keer mee moeten maken. Ook is er een grote kans dat u tijdens het zeilen op de Waddenzee zeehonden tegenkomt. Deze liggen vaak heerlijk te zonnen op een zandbank.

De waddeneilanden

Ook zijn de waddeneilanden zeer goed bereikbaar vanaf Harlingen en Franeker. Zo kunt u naar een van deze waddeneilanden zeilen om hier van boord te stappen. Geniet van de lange stranden, duinen en het bos, leuke winkeltjes en gezellige dorpjes en ervaar het ultieme vakantiegevoel.

Volg de Gouden Vloot via Marine Traffic

www.marinetraffic.com

Windfinder: hoe hard waait het?

 

Voorspellingen getijen