Home Vaargebied en thuishaven Waddenzee

Vaargebied Waddengebied

Thuishaven, ligplaats, Harlingen

Klipper Isis en de Tjalk Overwinning hebben Harlingen als vaste ligplaats. Vanaf de mooie haven van Harlingen ben je  in een mum van tijd op de Waddenzee dt onderdeel is van het UNESCO Werelderfgoed. Wij voelen ons vereerd hier te mogen zeilen.

De Waddenzee is een ideaal vaargebied, er is niets leuker dan zeilen op ‘het zout’. De golven zijn op de Waddenzee anders dan op bijvoorbeeld op het IJsselmeer. Op het IJsselmeer staat een vrij korte golfslag die wel eens heftig kan zijn, op de Waddenzee is die golfslag veel langer en bij goed weer duidelijk minder schommelend.

Vaargebied gouden vloot Wadden

Droogvallen op het wad

Vanaf Harlingen ben je zo op de Waddenzee. Een leuk aspect van de Waddenzee is dat de waterstand continu verandert doordat eb en vloed elkaar ieder zes uur afwisselen. Door de platte onderkant van onze schepen is het mogelijk om droog te vallen op de zandbanken die bij eb ontstaan. Is het schip drooggevallen, dan stap je zo van boord om over het wad te lopen! Wanneer het weer vloed wordt zeilen we weer verder. Deze unieke ervaring zou iedereen een keer mee moeten maken. Ook is er een grote kans dat je tijdens het zeilen op de Waddenzee zeehonden tegenkomt. Deze liggen vaak heerlijk te zonnen op een zandbank.

De Waddeneilanden

Ook zijn de waddeneilanden zeer goed bereikbaar vanaf Harlingen. Zo kunnen we naar een van deze waddeneilanden zeilen om hier van boord te gaan. Geniet van de lange stranden, duinen en het bos, leuke winkeltjes en gezellige dorpjes en ervaar het ultieme vakantiegevoel!

Volg de Gouden Vloot via Marine Traffic

www.marinetraffic.com