Eiland tot eiland

Voel je zo vrij als een vogel…

Zeil mee met de Eiland tot Eiland zeilreis van 13 t/m 17 juli 2020

Deze prachtige 5-daagse zeilcruise over de Waddenzee vertrekt vanaf Harlingen en voert ons langs de eilanden: Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. De Eiland tot eiland zeilreis heeft alles in zich: heerlijke dagen zeilen maar toch voldoende tijd om de eilanden te (her)ontdekken. Van haven naar haven, van dorpje naar strand, van bos naar zandbank, van eiland tot eiland. We zeilen van het Westwad naar het Oostwad. We eindigen in het mooie vissersplaatsje Zoutkamp aan het Lauwersmeer.

Een impressie van dag tot dag

 

Maandag: Harlingen – Terschelling
Vanaf 12.00 uur staat de koffie klaar en heten wij jullie van harte welkom aan boord van de klipper Isis in de haven van Harlingen.  Na het welkomstwoord van de gastheer en schipper gaan we eerst heerlijk lunchen en kennismaken. Daarna wordt het spannend en gooien we de trossen los! We verlaten de haven en hijsen samen de zeilen. In de loop van de middag arriveren in de haven van Terschelling.

Dinsdag: Terschelling
Terschelling heeft voor elk wat wils te bieden. Uitgestrekte duinen en polders met prima fiets- en wandelpaden. De natuurgebieden zijn een summum van rust, ruimte en imposant natuurschoon. De Boschplaat op Terschelling is één van de mooiste gebieden van Europa met een unieke flora en fauna! Maar ook wie gezelligheid zoekt, zit op Terschelling goed!

Woensdag: Terschelling- Schiermonnikoog
Tussen Terschelling en Ameland bevindt zich een steile zandplaat waar een kolonie zeehonden haar thuis heeft. We mogen dit gebied uitsluitend 3 uur voor tot 2 uur na hoogwater passeren. Wanneer het eb is rusten de zeehonden en willen we ze niet storen. De vraag wie kijkt naar wie is hier goed van toepassing.

Aan het eind van de dag komen we op Ameland aan. Het dorpje Nes is vanaf de haven een kwartiertje lopen. Nes heeft een aantal winkelstraatjes waar je veel typisch Amelandse specialiteiten kunt kopen.

Donderdag:  Ameland- Schiermonnikoog
In de middag varen we richting het prachtige eiland Schiermonnikoog. En in de avond zeilen we het Ree-geultje naar Schiermonnikoog in. De donderdag is er alle tijd om het eiland te ontdekken.

Naast het enige dorp wat Schiermonnikoog rijk is, mag het eiland het breedste strand van Europa op zijn naam schrijven! Er lijkt geen einde aan te komen! En het groeit nog steeds: door aanslibbing vanuit de Noordzee wordt het strand alleen maar breder. Het gehele eiland is inmiddels tot Nationaal Park uitgeroepen. Het is een fantastisch decor voor een spannend schouwspel waarin de elementen de hoofdrol spelen.

Vrijdag: Schiermonnikoog – Zoutkamp
De zeilen worden gehesen en we zeilen naar het zuiden. Via de sluis in Lauwersoog komen we op het Lauwersmeer. Na een schitterende week op de Waddenzee nog een extraatje.

Het Lauwersmeer is een door mensenhand gemaakt meer en de voornaamste reden voor deze afsluiting was veiligheid. Na de afsluiting zijn de hooggelegen zeebodems (die eerst tot het wad behoorden) droog komen te staan. Er is hier een heel bijzondere natuur ontstaan. De Lauwermeerkudde van schotse Hooglanders en Koniks (paarden) staan, soms half in het water, te herkauwen.

Ook zijn de zee en vis arenden de laatste tijd vaak goed zichtbaar…

In Zoutkamp nemen we na een fantastische Waddenweek afscheid van elkaar.

Afhankelijk van de windrichting en het getij wordt de middag van vertrek de route definitief bepaald. De start- en eindhaven liggen wel vast.

Door het COVID-19 virus mag je bij ons boeken zonder aan te betalen. Betalingen worden pas geïnd als we zeker weten dat jouw zeilvakantie door mag gaan.

Prijzen eiland tot eiland zeilreis

De prijs van deze 5 daagse zeilreis is inclusief verzorging, btw en zijn geldig tot en met 31 december 2020.

Prijs per persoon Standaard * Linnen ** Watten ***
Reissom 270,- 270,- 270,-
Services 200,- 215,- 220,-
Totaal 470,- 485,- 490,-

* Standaard: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, servicekosten en eindschoonmaak.
** Linnen-service: Standaard + gebruik van dekbedden, handdoeken en washandjes.
*** In de watten-service: Standaard + gebruik van dekbedden, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

Kinderen tot 12 jaar betalen alleen de rijmsom geen servicekosten in rekening.
Kies voor betaaloptie ‘factuur’ en vermeld er bij hoeveel kinderen er meegaan en wat de leeftijd is.

Tijdens de rondreis hanteren wij de volgende vriendelijke consumptieprijzen:
€ 1,50 voor frisdrank,
€ 2,00 voor tapbier & Beerenburg
€ 2,40 voor rode of witte wijn
Water, Koffie & thee inclusief