Home Sitemap Meivakantie meezeilreis

Meivakantie meezeilreis

De eerste zonnestralen van de dag verwarmen je gezicht
terwijl je over het Wad tuurt…

Zeil gezellig mee tijdens de Meivakantie!
2021

 

Deze meezeilvakantie is super geschikt om samen met je (klein-) kinderen het Wad te verkennen.  We gaan Waddeneilanden bezoeken, zeehonden spotten, droogvallen, (leren) zeilen, lekker eten, strandwandelingen maken, spelen en…en…!

Tijdens deze onvergetelijke reis doen we de eilanden Terschelling, Vlieland en Ameland aan! Zo krijg je de perfecte mix tussen zeilen, het ontdekken van de eilanden en het beleven van de natuur op het Wad. Stap aan boord van ons prachtige klipper Isis en geniet van zon, zee en zeilen!

Kinderen tot 12 jaar betalen alleen de reissom.

Een impressie van dag tot dag

 

Maandag Harlingen – Terschelling
Tegen het middaguur staat de koffie en de thee klaar en heten wij jullie van harte welkom aan boord van de klipper Isis in de haven van Harlingen.  Na het welkomstwoord van de gastheer en schipper gaan we eerst heerlijk lunchen en kennismaken. Daarna hijsen we de zeilen en zetten we koers richting Terschelling. Als de godin Isis ons gunstig is gestemd varen we om circa 17:00 de gezellige haven van Terschelling in. De haven ligt heel centraal en je bent binnen 5 minuten bij de winkelstraatjes en gezellige cafés. Het immens brede Groene strand ligt vlak achter het dorp en biedt een prachtige mogelijkheid om te wandelen, zwemmen en sporten.

Dinsdag Terschelling – Ameland
Na een heerlijk ontbijt maken we het schip klaar voor vertrek. Afhankelijk van de wind en het tij bepalen we de meest geschikte koers naar Ameland. Dan gooien we de trossen los en kiezen weer het ruime sop. We zeilen onder Terschelling door via de unieke zeehondenbank bij de ‘Blauwe Balg’ waar honderden zeehonden naast het schip zwemmen. Na een gezellige tijd met de zeehonden zetten we onze reis voort naar het oude dorpje Nes op Ameland.

Woensdag Ameland – Zandbank
Vanuit Ameland zeilen we vandaag over de ondieptes op het Wad, om onze Isis daarna vast te varen op een zandbank en even helemaal tot rust te komen terwijl het water verder zakt. Bij laagwater verlaten we gemakkelijk het schip om te wandelen over de bodem van de zee en gaan we op onderzoek uit naar alles dat leeft op het Wad. De nacht wordt doorgebracht midden op het Waddenzee. De Isis ligt heerlijk rustig achter haar anker en wij kunnen genieten van de mooiste sterrenhemel, zoals je die alleen op zee kunt zien!

Donderdag  Zandbank – Vlieland
We worden wakker midden op het Wad, met zo’n wijds uitzicht wil je iedere dag wel wakker worden! Na het ontbijt en een frisse ochtendduik? zetten we koers naar Vlieland, dit is het kleinste van de vier Friese Waddeneilanden. De eerste verkenning brengt je direct in een omgeving van strand en duinen. Het autoluwe eiland heeft één dorp: Oost-Vlieland. Vroeger was dit anders, toen bestond ook West-Vlieland, maar dat is al lang geleden verzwolgen door het wassende water.

Vrijdag Vlieland – Harlingen
Om 10 uur in de morgen verlaten we als ervaren Isis zeilers de haven van  Vlieland en zetten we koers naar Harlingen. Tijdens een prachtige dag zeilen laten we nog even alle avonturen van de afgelopen week de revue passeren.  Omstreeks 15 uur varen we de haven van Harlingen binnen en komt er een eind aan een heerlijke vakantie op de Waddenzee.

Afhankelijk van de windrichting en het getij bekijken we per dag wat de route gaat worden. De start- en eindhaven ligt wel vast.

Prijzen Meivakantie zeilreis

De prijs van deze 5 daagse zeilreis is inclusief verzorging, btw en zijn geldig tot en met 31 december 2021.

Prijs per persoon Basis * Linnen ** Watten ***
Reissom € 280,- € 280,- € 280,-
Services € 200,- € 215,- € 220,-
Totaal € 470,- € 485,- € 490,-

*     Basis-service: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, onderlaken & kussen met sloop, servicekosten en eindschoonmaak.
**   Linnen-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken en washandjes.
*** Watten-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

Kinderen tot 12 jaar betalen alleen de reissom.

Wil je liever een privé-hut? Dan betaalt je een meerprijs van € 280,-

Tijdens de rondreis hanteren wij de volgende vriendelijke consumptieprijzen:
€ 1,50 voor frisdrank,
€ 2,00 voor tapbier & Beerenburg
€ 2,40 voor rode of witte wijn
Water, Koffie & thee inclusief

NB: Tijdens deze zeilreis is het maximaal aantal opvarenden 20. Zo heeft iedereen heerlijk de ruimte.