Home Beleef droogvallen op de Waddenzee

Beleef droogvallen op de Waddenzee

Beleef droogvallen op de Waddenzee

Varen op de Waddenzee is een zekerheid voor een unieke ervaring. Wat niet kan ontbreken tijdens een zeilreis over het Wad is het droogvallen. Bij het droogvallen varen we het schip vast op een zandbank en wachten we tot het eb wordt. Hierdoor krijg  je de mogelijkheid om de grote verscheidenheid van het leven op het Wad te ontdekken.

Droogvallen is tot rust komen. Je bent overgeleverd aan het getij  in plaats van de klok en je kunt alles loslaten. Het is een bijzondere ervaring om te zien hoe het water wegtrekt en de zeebodem zichtbaar wordt. Loop naast het schip op de bodem van de zee… Dezelfde bodem waar je eerder nog met de boot overheen zeilde. Naast al het leven op het Wad is het uitzicht ook genieten!  De prachtige manier waarop wolken aan de horizon de kleuren van de ondergaande zon opnemen. Een eindeloze hemel die overgaat in de zee. De contouren van de eilanden en zeehonden die lekker liggen te luieren op de zandbanken. En niet te vergeten, het geluid van de zeemeeuwen die deel uitmaken van de volledige zee beleving.

De Waddenzee heeft nog veel meer te bieden naast het droogvallen. Zo is er de mogelijkheid om de Friese eilanden te ontdekken. Wanneer we aanmeren kun je aan wal gaan en zelf het eilandgevoel te ervaren. Wandelen over de eindeloze stranden,  duinen en bossen verkennen en genieten van de charmante dorpjes.

Kom tot rust en neem de omgeving in je op. Laat je  ondertussen in de watten leggen door onze bemanning en de heerlijke catering dat bereidt wordt. Het Wad heeft veel te bieden waar je nog lang mooie herinneringen aan over zult houden.

Boek een zeilarrangement en ga met ons mee de Waddenzee verkennen. We maken er een onvergetelijke reis van!

klipper Isisi@goudenvlootzeilreizen