Zeilen met Pasen

Zeilen met Pasen

Dit lange zeilweekend ‘Zeilen met Pasen’ naar het zeer bijzondere Paaseiland begint in Harlingen. Tijdens prachtige reis zeilen we door het mooiste gebied van Nederland en omstreken op zoek naar ……eieren.

Zoeken naar Paaseieren

Waar zoeken we, Terschelling of Vlieland of misschien zijn ze wel met laag water verstopt en vinden we ze op een drooggevallen zandbank. De Paasreis staat in het teken van veel zeilen, veel en lekker eten en gezelligheid. Samen met de wind en het getij kiezen we welke eilanden we dit lange weekend zullen bezoeken. Vier Pasen midden op de Waddenzee, ga zeilen met Pasen en geniet van de eerste zonnestralen. Het voorjaar is begonnen.

Een impressie van dag tot dag


Dag 1: Harlingen

De koffie staat klaar en om circa 20.00 uur heten wij iedereen van harte welkom aan boord van de Isis in Harlingen. Met haar stijlvolle mahoniehouten betimmering straalt de Isis (1892) een warme en luxueuze scheepssfeer uit. Na het welkomstwoord van uw gastheer en schipper komen onder het genot van een drankje de sterke verhalen al snel los. De nacht wordt aan boord doorgebracht in de comfortabele hutten. Elke hut is uniek en heeft haar eigen karakter. Harlingen is de thuishaven van 80 traditionele zeilschepen. Het is een schitterend schouwspel. Nostalgische beelden van historische zeilschepen in oude havens, compleet met bijbehorende geuren en kleuren.

Dag 2: Harlingen – Terschelling
Na het ontbijt wordt het gelijk al spannend en volgt boven aan dek de uitleg over de zeilen en de dekindeling. De trossen gaan los, samen hijsen we de zeilen en genieten we van een heerlijke zeilreis op de Waddenzee. Het zoeken is begonnen en wanneer de godin Isis ons gunstig gestemd is varen we om circa 16.00 de haven van Terschelling binnen.

Het havendorp West Terschelling heeft naast de gezellige drukke haven veel te bieden. Binnen vijf minuutjes lopen sta je voor de vuurtoren Brandaris. Aan haar voet liggen winkelstraatjes en gezellige café-tjes, waar het op de terrassen goed vertoeven is. Door het dorp kom je zo op het immens brede Groene strand en kun je wandelend terug door de duinen en het bos.
’s Avonds is er tijd om één van de gezellige kroegjes te bezoeken, een strandwandeling te maken of om lekker te relaxen aan boord.

Dag 3: Terschelling – Vlieland
Vandaag uitgebreid ontbijten. De tafel is prachtig gedekt, eitjes, paasbrood, warme broodjes, boterkippetjes en heerlijk beleg. De trossen gaan los en we kiezen weer het ruime sop. De 440 m2!! zeil worden gehesen en de chocolade-eieren vliegen ons om de oren, de paashaas is vannacht echt druk bezig geweest.

Via de zeehondjes onder Terschelling varen we naar Vlieland. Na een prachtige lange zeildag en wanneer de godin Isis ons gunstig gestemd is varen we om circa 16.00 de haven van Vlieland binnen.

De haven van Vlieland ligt direct aan het strand en het bos. ’s Avonds is er tijd om één van de gezellige kroegjes te bezoeken in het pittoreske dorp van Vlieland, een strandwandeling te maken of om lekker te relaxen aan boord.

Dag 4: Vlieland – Harlingen
Na het uitgebreide ontbijt worden de zeilen weer gezet. Als ‘ervaren zeilers’ kiezen we weer het ruime sop. Wanneer het tij en de wind het toelaten dan varen we via het de stortemelk en de blauwe slenk. De kans dat we vandaag zeehonden zien is erg groot. Na een volle dag zeilen leggen we om 16.00 uur tevreden en voldaan weer in Harlingen aan.

Prijzen individuele reis

Voor iedereen die van een actieve reis houdt en die graag wat meer wil zien van de cultuur en natuur dan alleen de gebaande paden. Isis zeilreizen combineert de voordelen van een groepsreis met veel individuele vrijheid. Onze individuele reizen bestaan uit een goede mix van samenreizenden en alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in de groep. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers tjdens deze reis ligt tussen 20 en 60 jaar met uitschieters van 8 tot 88 jaar. De prijs van deze 3 daagse rondreis met voorovernachting en volpension is in Euro’s, inclusief btw en geldig tot en met 31 december 2018.

Prijs per persoon Standaard * Linnen ** Watten ***
Reissom 240,- 240,- 240,-
Services 130,- 145,- 150,-
Totaal 370,- 385,- 390,-

* Standaard: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, servicekosten en eindschoonmaak.

** Linnen-service: Standaard + gebruik van dekbedden, handdoeken en washandjes.

*** In de watten-service: Standaard + gebruik van dekbedden, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

13 t/m 15 juli: Een weekend Terschelling

4 t/m 12 augustus: Oostwad Zwerftocht

30 juli t/m 3 augustus: Eiland tot eiland

13 t/m 17 augustus: Waddenzee Westwaarts

14 t/m 17 april: Zeilen met Pasen

26 juli t/m 1 augustus: Oostwad Natuurreis

18 t/m 21 mei: Puur zeilen Pinksteren

Isis

11 t/m 13 mei: Yoga en Zeilen

23 t/m 29 juli: Een prachtig rondje Waddenzee