Puur zeilen Pinksteren

Puur zeilen Pinksteren

Tijdens Pinksteren zeilen we naar de schitterende eilanden Terschelling en Vlieland en de tocht begint in Harlingen. Het weekend staat helemaal in het teken van lekker zeilen, lekker eten en drinken, lekker lachen, lekkere strandwandeling en bovenal lekker ontspannen.

Gezellig en ontspannen

Wie gezelligheid zoekt, zit goed op Terschelling. De zee voegt in ieder seizoen een extra element toe aan het eiland. De zilte atmosfeer, het ruisen of brullen van de branding, de onmiskenbare geur, het eeuwige ritme van eb en vloed; nooit is de zee afwezig. En er is altijd iets te beleven. Ook Vlieland is de bestemming van deze heerlijke zeilreis. Vlieland, eiland van rust en ruimte, ruige duinen en eindeloze stranden. Deze fascinerende zeiltocht voert ons via de Noordzee naar de Sahara van het Noorden. Een lege horizon, wolken aan de lucht.

Een impressie van dag tot dag


Dag 1: Harlingen
De koffie staat klaar en om circa 20.00 uur heten wij u van harte welkom aan boord van de klipper Isis in Harlingen. Na het welkomstwoord van uw gastheer en schipper komen onder het genot van een drankje de sterke verhalen al snel los. De nacht wordt aan boord doorgebracht in de comfortabele hutten. Elke hut is uniek en heeft haar eigen karakter.

Dag 2: Harlingen – Terschelling
Na het ontbijt wordt het gelijk al spannend en volgt boven aan dek de uitleg over de zeilen en de dekindeling. De trossen gaan los, varen naar de sluis en hijsen vervolgens samen de zeilen en genieten we van een heerlijke zeilreis op de Waddenzee. Het havendorp West Terschelling heeft naast de gezellige drukke haven veel te bieden. Binnen vijf minuutjes lopen sta je voor de vuurtoren Brandaris. Aan haar voet liggen winkelstraatjes en gezellige café-tjes, waar het op de terrassen goed vertoeven is. Door het dorp kom je zo op het immens brede Groene strand en kun je wandelend terug door de duinen en het bos.

Dag 3: Terschelling – Vlieland
Na het ontbijt varen we via de zeehondjes in het Schuitengat naar Vlieland. De haven ligt letterlijk in de duinen en aan het strand. Na onze aankomst snuiven we de speciale sfeer van het eiland op. Vlieland heeft één dorpje en verder bestaat het eiland uit duinen, strand en veel bos.

Dag 4: Vlieland – Harlingen
Als inmiddels ‘ervaren zeilers’ kiezen we het ruime sop. Wanneer het tij en de wind het toelaten dan varen we over de zandbanken weer terug naar Harlingen, waar we rond 15.00 tevreden en voldaan aankomen.

Prijzen individuele reis

Voor iedereen die van een actieve reis houdt en die graag wat meer wil zien van de cultuur en natuur dan alleen de gebaande paden. Isis zeilreizen combineert de voordelen van een groepsreis met veel individuele vrijheid. Onze individuele reizen bestaan uit een goede mix van samenreizenden en alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in de groep. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers tijdens deze reis ligt tussen 20 en 60 jaar met uitschieters van 8 tot 88 jaar. Voor meer informatie klik hier.