Home Individuele zeilreizen Brandarisrace 2019

Brandarisrace 2019

Elk jaar vindt op de derde zaterdag van oktober de Brandarisrace plaats van Harlingen naar Terschelling. Het is een zeilrace voor klassieke platbodemschepen zoals klippers, aken, tjalken, botters en skûtsjes.

Rond de 70 schepen verschijnen aan de start. Het is een plaatje, al die prachtige oude traditionele zeilschepen bij elkaar!

Onze schepen zijn snel en voelen zich als een vis in het water. De zeilen staan er strak bij en iedereen die wil doet mee. Voor een paar uur is iedereen druk in de weer: zeilen hijsen/strijken, bakstagen en schoten aantrekken/vieren en honderden meters touw opschieten.

Spanning en bovenal een fantastische sfeer hebben wij aan boord! Het eindresultaat van deze dag is belangrijk, maar de gezelligheid overwint aan boord van De Overwinning en de Isis. Altijd al aan een zeilrace willen meedoen? Je hoeft zelf geen ervaren zeezeiler te zijn om deel te nemen aan deze Brandarisrace! De (extra) bemanning neemt jullie graag onder haar hoede.

Een impressie van dag tot dag


Dag 1: Harlingen
Het is 20.00 uur en al donker wanneer je aan boord stapt. Het is een drukte van jewelste, er lijken wel honderden masten boven de kade uit te komen. Zeilschepen uit heel Noord Nederland zijn naar Harlingen gekomen voor de start van de prachtige Brandarisrace. Er heerst een opgewonden sfeer in de haven en op vele schepen is men bezig met het aanslaan van extra (geheime) zeilen.
Eerst maar eens een bakje koffie en kennismaken met de bemanning en de andere opvarenden. Al snel ben je één van de groep en in de weer met touwen en andere voorbereidingen voor de wedstrijd. Het is 23.00 uur en tijd om met z’n allen, onder het genot een hartversterkertje, in het ruim de wedstrijdstrategie en regels voor morgen door te nemen. Hopelijk kunnen we slapen…….

Dag 2: Harlingen – Terschelling
Vroeg op, ontbijten en de laatste voorbereidingen worden getroffen. De schipper is naar het Palaver en komt om 09.30 uur terug met de laatste wedstrijdinformatie. Tijd en plaats van de start en de route. We luisteren nog even naar het laatste weerbericht en gooien los. Dan volgt het startsein, zeilen maar… Op naar Terschelling!

’s Avonds na het diner vertrekken we naar de Braskoer voor de prijsuitreiking en het feest. In de loop van de avond/nacht druppelt iedereen weer aan boord en is het gezellig tot in de kleine uurtjes.

Dag 3: Terschelling – Harlingen
Zondags lekker lang ontbijten. Vandaag geen wedstrijd, maar gewoon op ’t gemakje zeilen. Als de middag vordert zetten we maar weer eens koers naar Harlingen. Hoe dichter bij Harlingen we komen hoe sterker de verhalen over de dag van gisteren worden. Wel 5 meter hoge golven, wel 100 keer overstag, twintig keer de extra fok gehesen én gestreken enz. Moe, maar zeker helemaal voldaan varen we om ongeveer 15.00 uur Harlingen binnen. Iedereen is een mooie herinnering rijker!

Prijzen individuele reis

De prijs van deze 2 daagse race is inclusief: voorovernachting, volpension, zeilpakken op aanvraag, inschrijfgeld wedstrijd en btw. Exclusief drankjes.

Standaard * Linnen ** Watten ***
Huur: € 140,- € 140,- € 140,-
Service: € 95,- € 110,- € 115,-
Totaal pp.: €235,- €250,- €255,-

*     Standaard-service: Culinair genieten op basis van volpension, voorovernachting, zeilpakken op aanvraag, wedstrijd inschrijfgeld, eindschoonmaak en btw.
**   Linnen-service: Standaardservice verrijkt met gebruik van dekbedden, handdoeken en washandjes.
*** In de watten-service: Standaardservice verrijkt met gebruik van dekbedden, handdoeken, washandjes, verzo

Tijdens de reis hanteren wij de volgende vriendelijke drankprijzen:

Koffie,thee inclusief
Frisdrank €1,50
Tapbiertje €1,50
Beerenburg €1,50
Rode en witte wijn €2,20

Bovenstaande prijzen zijn geldig tot en met 31 december 2019.

18 t/m 20 Oktober

1 t/m 3 November 2019 (Volgeboekt)

21 t/m 24 Mei

13 t/m 17 Juli

18 t/m 26 Juli

27 t/m 31 Juli

6 t/m 12 juli 2020