Home Sitemap Wist jij dat de Brandarisrace de grootste zeilrace is in de Bruine Vloot?

Wist jij dat de Brandarisrace de grootste zeilrace is in de Bruine Vloot?

Historie

Toen in 1994 de Brandaris op Terschelling 400 jaar bestond is Herman Brandsma gevraagd om een evenement te organiseren. Ter afsluiting van het jubileumjaar werd toen voor de eerste keer de Brandarisrace georganiseerd met 50 schepen die allen door sponsoren gehuurd werden. Nu is het maximum aantal schepen beperkt tot 80 stuks.

De brandarisrace is een race voor klippers, tjalken, skutsjes en zeegaande zeilschepen, van Harlingen naar Terschelling en gaat vooral om wie het eerst in de Braskoer (cafe) is.

Er zijn 6 verschillende klassen die strijden om de beste tijd, te weten:  Grote klippers, kleine klippers, grote tjalken, kleine tjalken, skutsjes, kotters, botters en zeeschepen.

Jaap Kuiper is verweven met de watersport en draagt de Bruine Vloot een warm hart toe! De organisatie is blij met de ondersteuning van Kuiper Verzekeringen, waardoor ze onder andere mensen uit Den Haag kunnen uitnodigen voor de verwezenlijking van belangrijke zaken die betrekking hebben op de Bruine Vloot. Zo kunnen ze zien dat het een echte, grote, belangrijke bedrijfstak is waar hard en professioneel gewerkt wordt aan een bijzonder product. Dankzij de sponsor is de Kuiper Brandarisrace een groot succes en het grootste zeilevenement in de Bruine Vloot. Bron: Brandarisrace