Home Individuele zeilreizen Waddenzee Rondreis

Waddenzee Rondreis

Het Wad geeft je het puurste gevoel van vrijheid…

Zeil mee met de Waddenzee rondreis van 6 t/m 12 juli 2020

Deze reis is volgeboekt!

 

Tijdens deze onvergetelijke rondreis doen we de eilanden Terschelling, Vlieland, Schiermonnikoog en Ameland aan! Zo krijg je de perfecte mix tussen zeilen, het ontdekken van de eilanden en het beleven van de natuur op het Wad. Stap aan boord van ons prachtige klipper Isis en geniet een volle week van zon, zee en zeilen!

Een impressie van dag tot dag

Maandag Harlingen – Terschelling
Tegen het middaguur staat de koffie klaar en heten wij jullie van harte welkom aan boord van de klipper Isis in de haven van Harlingen.  Na het welkomstwoord van de gastheer en schipper gaan we eerst heerlijk lunchen en kennismaken. Daarna hijsen we de zeilen en zetten we koers richting Terschelling. Als de godin Isis ons gunstig is gestemd varen we om circa 17:00 de gezellige haven van Terschelling in. De haven ligt heel centraal en je bent binnen 5 minuten bij de winkelstraatjes en gezellige cafés. Het immens brede Groene strand ligt vlak achter het dorp. Zij bied een prachtige mogelijkheid om te wandelen, zwemmen en sporten.

Dinsdag Terschelling – Ameland
Na een heerlijk ontbijt maken we het schip klaar voor vertrek. Afhankelijk van de wind en het tij bepalen we het meest geschikte koers naar Ameland. Dan gooien we de trossen los en kiezen weer het ruime sop. We zeilen onder Terschelling door via de unieke zeehondenbank bij de ‘Blauwe Balg’ waar honderden zeehonden naast het schip zwemmen. Na een gezellige tijd met de zeehonden door te hebben gebracht zetten we onze reis voort naar het oude dorpje Nes op Ameland.

Woensdag Ameland – Schiermonnikoog
Laat in de avond zeilen we het Reegeultje naar Schiermonnikoog in. De volgende dag is er alle tijd om het eiland te ontdekken en te genieten van het eindeloze strand. Naast het enige dorp dat Schiermonnikoog rijk is kan zij wel het breedste strand van Europa op haar naam schrijven! Er lijkt geen einde aan te komen! Door aanslibbing vanuit de Noordzee blijft het strand steeds breder worden. Inmiddels is het gehele eiland tot Nationaal Park uitgeroepen. Het is een fantastisch decor voor een spannend schouwspel waarin de elementen de hoofdrol spelen.

Donderdag Schiermonnikoog
Vandaag is er, zoals gezegd, alle tijd om het prachtige eiland te ontdekken. Je kunt heerlijk fietsen, wandelen, naar het strand gaan en cadeautjes voor thuis kopen.

Vrijdag Schiermonnikoog – Zandbank
Vanuit Schiermonnikoog zeilen we vandaag naar een drooggevallen zandbank om even helemaal tot rust te komen in de natuur op het water.

Zaterdag Zandbank – Vlieland
Vlieland is het kleinste van de vier Friese Waddeneilanden. De eerste verkenning brengt je direct in een omgeving van strand en duinen. Het autoluwe eiland heeft één dorp: Oost-Vlieland. Vroeger was dit anders, toen bestond ook West-Vlieland nog. Maar de plaats waar West-Vlieland lag is inmiddels verzwolgen door de woeste golven.

Zondag Vlieland – Harlingen
Vanaf Vlieland vertrekken we na een actieve week zeilen terug naar de haven van Harlingen. Na ongeveer 5 uren zeilen over de fantastische Waddenzee komen we tegen het einde van de middag weer terug in de haven waar de tijd voor afscheid helaas aanbreekt. Na een geweldige week zeilen, lekker eten en goed gezelschap gaat iedereen weer terug naar huis met een heleboel nieuwe vrienden erbij!

Afhankelijk van de windrichting en het getij bekijken we per dag wat de route gaat worden. De start- en eindhaven ligt wel vast.

Door het COVID-19 virus mag je bij ons boeken zonder aan te betalen. Betalingen worden pas geïnd als we zeker weten dat jouw zeilvakantie door kan gaan.

Prijzen Rondreis Waddenzee

De prijs van deze 7 daagse rondreis bevat bemanning, catering, standaardverzorging en btw. Exclusief drankjes en geldig tot en met 31 december 2020.

Prijs per persoon Basis * Linnen ** Watten ***
Reissom 370,- 370,- 370,-
Services 240,- 255,- 260,-
Totaal 610,- 625,- 630,-

*     Basis-service: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, onderlaken & kussen met sloop, servicekosten en eindschoonmaak.
**   Linnen-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken en washandjes.
*** Watten-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

Kinderen tot 12 jaar betalen alleen de rijmsom geen servicekosten in rekening.
Kies als betaaloptie ‘factuur’ en vermeld er bij hoeveel kinderen er meegaan en wat de leeftijd is.

Wil je liever een privé-hut? Dan betaalt je een meerprijs van € 370,-

Tijdens de rondreis hanteren wij de volgende vriendelijke consumptieprijzen:
€ 1,50 voor frisdrank
€ 2,00 voor tapbier & Beerenburg
€ 2,40 voor rode of witte wijn
Water, Koffie & thee inclusief

NB: Tijdens deze zeilreis is het maximaal aantal opvarenden 20. Zo heeft iedereen heerlijk de ruimte.

9 t/m 11 Oktober 2020

Wedstrijdzeilen Meezeilen@Gouden Vloot Zeilreizen

16 t/m 18 oktober 2020

Overwinning Wedstrijdzeilen@ Gouden Vloot Zeilreizen

6 t/m 8 november 2020

Joost vaarroute bron Wouter YESIDOCrew uitleg Wad Meezeilen@Gouden Vloot Zeilreizen

2021

13 t/m 17 Juli 2020

2021

mei 2021

Droogvallen Wad Meezeilen@Gouden Vloot Zeilreizen

18 t/m 26 Juli 2020

6 t/m 12 juli 2020
=Vol!

27 t/m 31 Juli 2020 is volgeboekt