Home Individuele zeilreizen Weekend Droogvallen 22 t/m 24 April 2022

Weekend Droogvallen 22 t/m 24 April 2022

Gewekt worden door kabbelende golfjes tegen het schip…op een zandbank ontdek je pas wat echte stilte is…

Meezeilweekend Droogvallen 2022
van vrijdag 22 april 19.00 uur
t/m zondag 24 april 16.00 uur 

 

Een heerlijk weekend zeilen naar het grootste natuurgebied van Europa met klipper Isis! Dit heerlijke droogvalweekend begint in de haven van Harlingen. De tocht over de zoute Waddenzee met haar getijden is al een schitterende belevenis. Aangevuld met nieuwe ervaringen en prachtige natuur maakt het tot een reis die je niet wilt missen. Wij koken, jij ontspant!

Een weekend droogvallen op het Wad

Droogvallen is voor iedereen een prachtige ervaring. Dit weekend laten we ons leiden door het getij en wachten tot het water laag genoeg staat om het schip vast te laten lopen. Als het water ver genoeg is weggetrokken hangen we de zwemtrap uit en kunnen jullie de zandbank op…Ontdek dit verlaten enorme eiland op jouw eigen manier.

Onze schepen zijn allemaal platbodems! De kenmerken zijn een in de breedte gezien platte of nagenoeg platte bodem en een kiel die niet of nauwelijks onder het vlak uitsteekt. Een platbodem heeft in plaats van een kiel doorgaans zijzwaarden.

Platbodems hebben weinig diepgang en ze kunnen probleemloos droogvallenIn getijdewateren kunnen zij met laagwater op een zandbank liggend hoogwater afwachten.

Een impressie van dag tot dag

Vrijdag

Om 19.00 uur staat de koffie klaar en heten wij jullie van harte welkom aan boord van Klipper Isis in de haven van Harlingen! Na het welkomstwoord van jullie gastheer en schipper komen onder het genot van een drankje de sterke verhalen al snel los. De nacht wordt doorgebracht in de gezellige en comfortabel uitgeruste hutten.

Als het weer het toelaat gooien we direct de trossen los om een mooie plek te zoeken om droog te vallen/ te ankeren voor de nacht.

Zaterdag

De volgende morgen worden jullie gewekt door de geur van verse broodjes- en koffie. Er staat een verrukkelijk ontbijt voor jullie klaar. Aan dek geniet je van eindeloze vergezichten middenin no man’s land. Dit is pas stilte… Het schip ligt weer droog en jullie hebben genoeg tijd om de zandbank te ontdekken. Om te lezen, vissen, zwemmen, schelpen zoeken, zonnen, voetballen en nog veel meer..

Zodra het water hoog genoeg staat om het schip te dragen hijsen we de zeilen en vertrekken we naar een Waddeneiland; bijvoorbeeld naar Terschelling. Rond 13 uur komen we aan in de haven van het bruisende Terschelling.

Het havendorp West-Terschelling heeft naast de gezellige drukke haven veel te bieden. Binnen vijf minuutjes lopen sta je voor de vuurtoren Brandaris. Aan haar voet liggen winkelstraatjes en gezellige café-tjes, waar het op de terrassen goed toeven is. Op steenworp afstand ligt het immens brede Groene strand waar je heerlijk kunt wandelen of zwemmen. Terug wandelend door de duinen en/of het bos ben je zo weer bij het schip. ’s Avonds is er tijd om de gezellige kroegjes te bezoeken, een strandwandeling te maken of om lekker te relaxen aan boord.

Zondag

Na het uitgebreide ontbijt maak je misschien nog een mooie strandwandeling en neem je nog een duik in zee? Daarna varen we als ervaren zeilers richting de haven van Harlingen waar we omstreeks 15.00 uur tevreden en voldaan aanmeren waarmee deze heerlijke minivakantie tot een einde komt…

Verzorging

Het gehele verblijf worden jullie de hele dag door verwend met heerlijke verassingen uit de keuken. Naast ontbijt, lunch en tussendoortjes komen aan het einde van de middag de heerlijke geuren van het Bourgondisch diner jullie vanuit de kombuis tegemoet.

Afhankelijk van de windrichting en het getij wordt de middag van vertrek de route definitief bepaald. De start- en eindhaven liggen wel vast.

 

Je hoeft niet een heel schip af te huren om te gaan zeilen! Speciaal voor individuele reizigers- of kleinere gezelschappen verzorgen wij een aantal laagdrempelige meezeil-reizen. De meezeilreizen zijn geschikt voor jong en oud, de fanatieke zeiler of de vakantieganger. Zeil zelf of laat je lekker zeilen!

Zeilervaring is geen vereiste. De ervaren bemanning neemt je onder haar hoede en leert je alles van het zeilen als je dat wilt. Catering wordt de gehele reis verzorgd, zeilpakken en zwemvesten zijn aanwezig voor alle opvarenden.

Kom samen met vriend, vriendin, opa, oma, vader, moeder, zus, broer, kind of kom je liever zelfstandig? Alle combinaties zijn welkom!

Prijzen Meezeilweekend Droogvallen

De prijs van dit droogvalweekend zeilvakantie is met volpensionverzorging en inclusief btw. Exclusief drankjes.

Prijs per persoon Standaard * Linnen ** Watten ***
Reissom 240,- 240,- 240,-
Services 95,- 110,- 115,-
Totaal 335,- 350,- 355,-

*     Basis-service: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, onderlaken & kussen met sloop, servicekosten en eindschoonmaak.
**   Linnen-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken en washandjes.
*** Watten-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

Voor kinderen tot 12 jaar rekenen we alleen de reissom en géén servicekosten.

Liever een privé-hut? Dan betaalt je een meerprijs van € 240,-

Tijdens de rondreis hanteren wij de volgende vriendelijke consumptieprijzen:  € 1,75 voor frisdrank, € 2,50 voor tapbier & Beerenburg, € 2,95 voor rode of witte wijn. Water, koffie & thee inclusief.

NB: Tijdens deze zeilreis is het maximaal aantal opvarenden 20. Zo heeft iedereen heerlijk de ruimte.