Zeilen met Hemelvaart

Zeilen met Hemelvaart

21 t/m 24 mei 2020

Zeil mee tijdens Hemelvaart van 21 t/m 24 mei 2020

Tijdens het lange Hemelvaartweekend, van donderdag 21 t/m zondag 24 mei 2020, zeilen we met Klipper Isis naar de schitterende Waddeneilanden Terschelling, Vlieland en onze eigen zandbank om heerlijk droog te vallen.

Wie gezelligheid zoekt, zit goed op Terschelling. De zee voegt ieder seizoen een extra element toe aan het eiland. De zilte atmosfeer, het ruisen of brullen van de branding, de onmiskenbare geur, het eeuwige ritme van eb en vloed; nooit is de zee afwezig. Er is altijd iets te beleven. Vlieland is de volgende bestemming van deze heerlijke zeilreis. Vlieland; eiland van rust en ruimte, ruige duinen en eindeloze stranden. Deze fascinerende zeiltocht voert ons via de zeehondjes in het Schuitengat naar dit mooie eiland. Een lege horizon, wolken aan de lucht…

Het weekend staat helemaal in het teken van zeilen, lekker eten en drinken. Lekker lachen, strandwandelingen maken en bovenal ontspannen!

Zodra het tij het toelaat varen we de Isis heel rustig vast op een zandbank en wachten we tot het water weggelopen is naar de Noordzee. Wonderbaarlijk valt de Waddenzee voor onze ogen droog. Zwemtrapje naar beneden en genieten maar van deze heel bijzondere belevenis…

Zeillpakken en zwemvesten hebben wie voor jullie aan boord en zit bij de arrangementsprijs inbegrepen!

Een impressie van dag tot dag

 

Woensdag Harlingen
Vanaf 20.00 uur staat de koffie klaar en heten wij jullie van harte welkom aan boord van de klipper Isis in de haven van Harlingen.  Na het welkomstwoord van de gastheer en schipper komen onder het genot van een drankje de sterke verhalen al snel los. De nacht wordt aan boord doorgebracht in de comfortabele hutten. Elke hut is uniek en heeft haar eigen karakter.

Donderdag Harlingen – Terschelling
Na het uitgebreide ontbijt wordt het spannend en volgt boven aan dek de uitleg over de zeilen en de dekindeling. De trossen gaan los, samen hijsen we de zeilen en genieten we van een heerlijke zeilreis op de Waddenzee. Wanneer de godin Isis ons gunstig gestemd is varen we in de loop van de middag de haven van Terschelling binnen.

Het havendorp West-Terschelling heeft naast de gezellige drukke haven veel te bieden. Binnen vijf minuutjes lopen sta je voor de vuurtoren Brandaris.  Aan haar voet liggen winkelstraatjes en gezellige café-tjes, waar het op de terrassen goed toeven is. Op steenworp afstand ligt het immens brede Groene strand waar je heerlijk kunt wandelen, zwemmen of voetballen. Terug wandelend door de duinen en het bos ben je zo weer bij het schip. ’s Avonds is er tijd om één van de gezellige kroegjes te bezoeken, een strandwandeling te maken of om lekker te relaxen aan boord.

Vrijdag Terschelling – Zandbank
Na een heerlijk ontbijt bereiden we het schip voor en zetten we koers naar onze privé zandbank ergens op het Wad! We varen heel rustig het schip vast op de zandplaat en als het water is gezakt wandelen we op de bodem van de zee…Heerlijke rust en prachtige vergezichten dragen bij aan de ontspannen dag op het Wad. ’s Nachts ankeren we onder een prachtige sterrenhemel op het betoverende Wad.

Zaterdag  Zandbank – Vlieland
Zodra er weer genoeg water is halen we het anker op en zeilen we via het Schuitengat naar Vlieland. Onderweg gaan we nog op zeehonden-zoektocht, grote kans dat we die spotten! De haven van Vlie ligt op een magische plek; direct in de duinen en aan het strand van het eiland. Vlieland heeft één dorpje en verder bestaat het eiland uit duinen, strand en veel bos. ‘s Avonds genieten we van een uitgebreid diner aan boord en is er daarna alle tijd om het dorp te bezoeken of een lange strandwandeling te maken.

Zondag Vlieland – Harlingen
Na het zondagse ontbijt maak je misschien nog een mooie strandwandeling en neem je nog een duik in zee? Daarna varen we als ervaren Gouden Vloot zeilers richting de haven van Harlingen waar we omstreeks 15.00 uur tevreden en voldaan weer aanmeren waarmee deze heerlijke minivakantie tot een einde komt…

Afhankelijk van de windrichting en het getij wordt de middag van vertrek de route definitief bepaald. De start- en eindhaven liggen wel vast.

Prijzen Hemelvaart zeilreis

De prijs van deze 4 daagse zeilreis is inclusief voorovernachting, volpension en btw. En is geldig tot en met 31 december 2020.

Prijs per persoon Standaard * Linnen ** Watten ***
Reissom 300,- 300,- 300,-
Services 150,- 175,- 170,-
Totaal 450,- 475,- 470,-

* Standaard: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, servicekosten en eindschoonmaak.
** Linnen-service: Standaard + gebruik van dekbedden, handdoeken en washandjes.
*** In de watten-service: Standaard + gebruik van dekbedden, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

Voor kinderen onder de 12 jaar brengen wij geen servicekosten in rekening, kies voor betalingsoptie factuur en vermeld er bij hoeveel kinderen er meegaan en wat de leeftijd is.

Wil je liever een privé-hut? Dan betaalt je een meerprijs van € 300,-

Tijdens de rondreis hanteren wij de volgende vriendelijke consumptieprijzen:
€ 1,50 voor frisdrank
€ 2,00 voor tapbier & Beerenburg
€ 2,40 voor rode of witte wijn
Water, koffie & thee inclusief

NB: Tijdens deze zeilreis is het maximaal aantal opvarenden 20. Zo heeft iedereen heerlijk de ruimte.