Home Zeilreizen Individueel zeilen Zeilen met Hemelvaart 2020

Zeilen met Hemelvaart 2020

Zeilen met Hemelvaart

Dit lange zeilweekend met Hemelvaart gaat naar de schitterende eilanden Terschelling, Vlieland en onze eigen zandbank tijdens het droogvallen, begint in Harlingen. Wie gezelligheid zoekt, zit goed op Terschelling. De zee voegt in ieder seizoen een extra element toe aan het eiland. De zilte atmosfeer, het ruisen of brullen van de branding, de onmiskenbare geur, het eeuwige ritme van eb en vloed; nooit is de zee afwezig. En er is altijd iets te beleven.

Een heerlijke zeilreis

Ook Vlieland is de bestemming van deze heerlijke zeilreis. Vlieland, eiland van rust en ruimte, ruige duinen en eindeloze stranden. Deze fascinerende zeiltocht voert ons via de Noordzee naar de Sahara van het Noorden. Een lege horizon, wolken aan de lucht. Heel rustig varen we de Isis vast op een zandbank en wachten tot …. het water weggelopen is naar de Noordzee. Wonderbaarlijk valt de Waddenzee voor onze ogen droog. Zwemtrapje naar beneden en genieten maar van deze heel bijzondere belevenis.

Een impressie van dag tot dag

Dag 1: Harlingen
De koffie staat klaar en om circa 20.00 uur heten wij u van harte welkom aan boord van de klipper Isis in Harlingen. Met haar stijlvolle mahoniehouten betimmering straalt de Isis (1892) een warme en luxueuze scheepssfeer uit. Het is al direct gezellig. Na het welkomstwoord van uw gastheer en schipper komen onder het genot van een drankje de sterke verhalen al snel los. De nacht wordt aan boord doorgebracht in de comfortabele hutten. Elke hut is uniek en heeft haar eigen karakter. Harlingen is de thuishaven van 80 traditionele zeilschepen. Het is een schitterend schouwspel. Nostalgische beelden van historische zeilschepen in oude havens, compleet met bijbehorende geuren en kleuren.

Dag 2: Harlingen – Terschelling
Na het ontbijt wordt het gelijk al spannend en volgt boven aan dek de uitleg over de zeilen en de dekindeling. De trossen gaan los, samen hijsen we de zeilen en genieten we van een heerlijke zeilreis op de Waddenzee. Wanneer de godin Isis ons gunstig gestemd is varen we om circa 16.00 de haven van Terschelling binnen.

Het havendorp West-Terschelling heeft naast de gezellige drukke haven veel te bieden. Binnen vijf minuutjes lopen sta je voor de vuurtoren Brandaris.  Aan haar voet liggen winkelstraatjes en gezellige café-tjes, waar het op de terrassen goed vertoeven is. Door het dorp kom je zo op het immens brede Groene strand en kun je wandelend terug door de duinen en het bos.
’s Avonds is er tijd om één van de gezellige kroegjes te bezoeken, een strandwandeling te maken of om lekker te relaxen aan boord.

Dag 3: Terschelling – Zandbank

Na een heerlijk ontbijt berieden we het schip voor en zetten we koers richting onze privé zandbank ergens op het Wad! Heerlijke rust en prachtige vergezichten dragen bij aan een ontspannen dag midden op het Wad. Als het water helemaal is gezakt wandelen we op de bodem van de zee direct naast onze Isis. ’s Nachts ankeren we onder een prachtige sterrenhemel.

Dag 4: Zandbank – Vlieland
In de morgen gaan we ankerop en zeilen we via de zeehondjes in he schuitengat naar Vlieland. De haven van Vlie ligt letterlijk in de duinen en aan het strand. Na onze aankomst snuiven we de speciale sfeer van het eiland op. Vlieland heeft één dorpje en verder bestaat het eiland uit duinen, strand en veel bos. ‘s Avonds genieten we van een heel uitgebreid diner en is er daarna alle tijd om het dorp te bezoeken of een lange strandwandeling te maken.

Dag 5: Vlieland – Harlingen

Na ons heerlijke zondagse ontbijt varen we als ervaren zeilers van Vlieland weer terug naar Harlingen waar we omstreeks 15.00uur tevreden, voldaan en heerlijk uitgewaaid weer aanmeren.

18 t/m 20 Oktober

1 t/m 3 November 2019 (Volgeboekt)

21 t/m 24 Mei

13 t/m 17 Juli

18 t/m 26 Juli

27 t/m 31 Juli

6 t/m 12 juli 2020