Home Individuele zeilreizen Zeilclinic Overwinning 2021

Zeilclinic Overwinning 2021

Oefenen met een goede reisplanning maken, afmeren en wegvaren,
zeilen hijsen en strijken, 
met zeiltrim en
navigeren op getijdenwater…

Zeilclinic op de Overwinning (datum volgt zsm 2021)

Dit lange weekend gaan we heel veel zeilen en heel veel leren! Voor de beginner en de gevorderde (wad-)zeiler. Samen met schipper Joost stel je voor aanvang van de reis jouw eigen leerdoelen vast en aan de hand daarvan gaan we aan de slag! We oefenen met het maken van een goede reisplanning, het afmeren en wegvaren, met zeilen hijsen en strijken, met zeiltrim, navigeren op getijdenwater en alle andere facetten van het zeilen op het Wad. Het doel is om samen veel plezier te maken, lange dagen te zeilen, te genieten van de prachtige Waddenzee én veel te leren.

Een heerlijke zeilreis

Naast alle leerdoelen gaan we natuurlijk ook mooie bestemmingen aandoen. Afhankelijk van wind en water, zullen we een keuze maken welke Waddeneilanden we gaan bezoeken.  Vlieland, eiland van rust en ruimte, ruige duinen en eindeloze stranden? Prachtig Terschelling met het Groene Strand en alle gezellige barretjes op West? Of gaan we zelfs naar het verre Oosten en halen we schattig Schiermonnikoog? Onderweg naar deze fijne bestemmingen zullen we zeker ook gaan droogvallen, gepland of ongepland….

Een impressie van dag tot dag


Vrijdag Harlingen
De koffie met wat lekkers staat klaar en om circa 20.00 uur heten wij jou van harte welkom aan boord van de Overwinning in Harlingen. Met haar gezellige ruim en fijne zitkuip aan dek is het al direct gezellig. Na het welkomstwoord van jouw gastheer en schipper komen onder het genot van een drankje de sterke verhalen al snel los. De nacht wordt aan boord doorgebracht in de comfortabele hutten. Harlingen is de thuishaven van 80 traditionele zeilschepen. Het is een schitterend schouwspel. Nostalgische beelden van historische zeilschepen in oude havens, compleet met bijbehorende geuren en kleuren.

Zaterdag Harlingen – Terschelling
Na het ontbijt wordt het gelijk al spannend. Samen met de schipper bepalen we jouw leerdoelen voor deze reis.  We maken gezamenlijk een plan voor deze dag en dan volgt boven aan dek de uitleg over de zeilen en de dekindeling. De trossen gaan los, we hijsen de zeilen en genieten we van een heerlijke leerzame zeildag op de Waddenzee. Bij aankomst op Terschelling bespreken we met elkaar de afgelopen dag en dan is het tijd om de benen te strekken en West-Terschelling te verkennen. Het heerlijke dorp heeft naast de gezellige drukke haven veel te bieden. Binnen vijf minuutjes lopen sta je voor de vuurtoren Brandaris. Aan haar voet liggen winkelstraatjes en gezellige café-tjes, waar het op de terrassen goed vertoeven is. Door het dorp kom je zo op het immens brede Groene strand en kun je wandelend terug door de duinen en het bos.

’s Avonds is er tijd om één van de gezellige kroegjes te bezoeken, een strandwandeling te maken of om lekker te relaxen aan boord.

Zondag Terschelling – Zandbank
Na een heerlijk ontbijt beginnen we met een les planning en navigatie op het Wad, aansluitend bereiden we het schip voor en zetten we koers richting onze privé zandbank ergens op het Wad! Heerlijke rust en prachtige vergezichten dragen bij aan een ontspannen dag midden op het Wad. Als het water zakt is er tijd voor theorieles. We behandelen de theorie van het varen op jouw niveau. Als het water helemaal is gezakt wandelen we op de bodem van de zee direct naast de Overwinning. ’s Nachts ankeren we onder een prachtige sterrenhemel.

Maandag Zandbank – Schiermonnikoog
Maandagmorgen gaan we voor dag en douw ankerop en zeilen we via de zeehonden bij de ‘Blauwe Balg’ door richting Schiermonnikoog, we hebben twee keer hoogwater nodig om deze haven te halen, zal het lukken? We dineren deze dag tijdens het zeilen. Als we over alle zandbanken heenkomen arriveren we rond een uur of 8 in de avond op Schiermonnikoog. Dan is er tijd om het dorp te bezoeken of een mooie strandwandeling te maken.

Dinsdag Schiermonnikoog – zandbank of Vlieland
Dinsdagmorgen moeten we wederom op tijd uit de veren, de haven van Schiermonnikoog valt droog bij laag water. Om niet ‘het Tij te missen’ verlaten we uiterlijk 8 uur in de morgen deze heerlijke haven. We zetten koers richting het Westen, op naar Vlieland of een zandbank ergens onderweg. Vandaag wordt weer een heerlijke lange dag op het water met heel veel zeilen. Midden op de dag liggen we zeker ergens droog en is er weer tijd voor een op maat gemaakte theorieles. We overnachten in de haven van Vlieland of midden op het Wad.

Woensdag Vlieland/Zandbank – Harlingen
Na een uitgebreid lui ontbijt, verlaten we als ervaren Overwinning zeilers de haven van Vlieland richting Harlingen. Het is heerlijk om te zeilen met een ingespeeld team! We scheuren terug naar de haven van Harlingen. Na aankomst in de haven is er tijd voor reflectie, heb je doelen gehaald? En veel geleerd? Boven alles, kijken we terug op 5 heerlijke dagen zeilen op het Wad!

Prijzen zeilclinic Overwinning

De prijs van de 5 daagse zeilclinic op de Overwinning is inclusief voorovernachting, volpension, lesgeld en btw. En geldig tot en met 31 december 2020.

Prijs per persoon Basis * Linnen ** Watten ***
Reissom € 375- € 375,- € 375,-
Services € 200,- € 215 € 220
Totaal € 575,- € 590,- € 595,-

*     Basis-service: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, onderlaken & kussen met sloop, servicekosten en eindschoonmaak.
**   Linnen-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken en washandjes.
*** Watten-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

9 t/m 11 Oktober 2020

Wedstrijdzeilen Meezeilen@Gouden Vloot Zeilreizen

16 t/m 18 oktober 2020

Overwinning Wedstrijdzeilen@ Gouden Vloot Zeilreizen

6 t/m 8 november 2020

Joost vaarroute bron Wouter YESIDOCrew uitleg Wad Meezeilen@Gouden Vloot Zeilreizen

2021

13 t/m 17 Juli 2020

2021

mei 2021

Droogvallen Wad Meezeilen@Gouden Vloot Zeilreizen

18 t/m 26 Juli 2020

6 t/m 12 juli 2020
=Vol!

27 t/m 31 Juli 2020 is volgeboekt