Home Individuele zeilreizen Weekendje Schier 29 t/m 31 juli 2022

Weekendje Schier 29 t/m 31 juli 2022

Schier, we komen er aan!

Weekendje Schier
29 t/m 31 juli 2022

~nog een aantal plekken vrij~

Een heerlijk weekend zeilen op het grootste natuurgebied van Europa met klipper Isis! Dit heerlijke weekendje weg begint in de haven van Zoutkamp. Ben jij er ooit geweest? De tocht over de zoute Waddenzee met haar getijden is al een schitterende belevenis. Aangevuld met nieuwe ervaringen en prachtige natuur maakt het tot een reis die je niet wilt missen. Wij koken, jij ontspant!

Laat je verrassen!

Een impressie van dag tot dag

Vrijdag

Jullie krijgen een warm welkom aan boord. Na het welkomstwoord van jullie gastheer en een lekker drankje komen de verhalen snel los. We overnachten aan boord in de haven van Zoutkamp.

De volgende morgen worden jullie gewekt door de geur van verse broodjes en het geluid van kabbelende golfjes tegen het schip. Er staat een verrukkelijk ontbijt voor jullie klaar.

Het wordt direct spannend! De trossen gaan los en we vertrekken. We varen over het schitterende Lauwersmeer naar de sluis in Lauwersoog.

Het Lauwersmeer is een door mensenhand gemaakt meer en de voornaamste reden voor deze afsluiting was veiligheid. Na de afsluiting zijn de hooggelegen zeebodems (die eerst tot het wad behoorden) droog komen te staan. Er is hier een heel bijzondere natuur ontstaan. De Lauwermeerkudde van schotse Hooglanders en Koniks (paarden) staan, soms half in het water, te herkauwen.

Na de sluis over het zilte Wad op naar Schiermonnikoog!

In de loop van de dag, als het tij het toelaat, bereiken we Schiermonnikoog! Dit is zo een betoverend eiland! Er is genoeg tijd om te lezen, vissen, zwemmen, schelpen zoeken, zonnen, en nog veel meer…

Het eiland mag het breedste strand van Europa op zijn naam schrijven! Er lijkt geen einde aan te komen! En het groeit nog steeds: door aanslibbing vanuit de Noordzee wordt het strand alleen maar breder. Het gehele eiland is inmiddels tot Nationaal Park uitgeroepen. Het is een fantastisch decor voor een spannend schouwspel waarin de elementen de hoofdrol spelen.

Diner aan boord

Aan het einde van de middag komen de heerlijke geuren jullie vanuit de kombuis al tegemoet. Een Bourgondisch diner wordt geserveerd en maakt deze heerlijke dag compleet.

Zondag

Zodra iedereen er klaar voor is hijsen we de zeilen en verlaten we het prachtige Schiermonnikoog! We gaan we op zoek naar zeehonden. In de loop van de middag zetten we koers naar Zoutkamp. Na een paar uurtjes zeilen zijn we terug in de haven waarmee het einde van jullie minivakantie in zicht komt.

Verzorging

Het gehele verblijf worden jullie de hele dag door verwend met heerlijke verassingen uit de keuken.

 

Je hoeft niet een heel schip af te huren om te gaan zeilen! Speciaal voor individuele reizigers- of kleinere gezelschappen verzorgen wij een aantal laagdrempelige meezeil-reizen. De meezeilreizen zijn geschikt voor jong en oud, de fanatieke zeiler of de vakantieganger. Zeil zelf of laat je lekker zeilen!

Zeilervaring is geen vereiste. De ervaren bemanning neemt je onder haar hoede en leert je alles van het zeilen als je dat wilt. Catering wordt de gehele reis verzorgd, zeilpakken en zwemvesten zijn aanwezig voor alle opvarenden.

Kom samen met vriend, vriendin, opa, oma, vader, moeder, zus, broer, kind of kom je liever zelfstandig? Alle combinaties zijn welkom!

Prijzen Weekendje Schier 2022

De prijs van deze 2 daagse zeilvakantie met voorovernachting en volpension is inclusief btw. Exclusief drankjes.

Prijs per persoon Standaard * Linnen ** Watten ***
Reissom 195,- 195,- 195,-
Services 70,- 85,- 90,-
Totaal 265,- 280,- 285,-

*     Basis-service: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, onderlaken & kussen met sloop, servicekosten en eindschoonmaak.
**   Linnen-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken en washandjes.
*** Watten-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

Voor kinderen tot 12 jaar rekenen we alleen de reissom en géén servicekosten.

Liever een privé-hut? Dan betaalt je een meerprijs van € 245,-

Tijdens de rondreis hanteren wij de volgende vriendelijke consumptieprijzen:  € 1,75 voor frisdrank, € 2,50 voor tapbier & Beerenburg, € 2,95 voor rode of witte wijn. Water, koffie & thee inclusief.

NB: Tijdens deze zeilreis is het maximaal aantal opvarenden 20. Zo heeft iedereen heerlijk de ruimte.