Home Individuele zeilreizen Waddenzee Rondreis 18 t/m 24 juli 2022

Waddenzee Rondreis 18 t/m 24 juli 2022

Het Wad geeft je het puurste gevoel van vrijheid…

Zeil mee met deze zomer meezeilvakantie,

de Waddenzee rondreis

18 t/m 24 juli 2022

 

Tijdens deze onvergetelijke rondreis doen we de eilanden Terschelling, Schiermonnikoog, ‘zandbank’ en Ameland aan! Zo krijg je de perfecte mix tussen zeilen, het ontdekken van de eilanden en het beleven van de natuur op het Wad. Stap aan boord van ons prachtige klipper Isis en geniet een volle week van zon, zee en zeilen!

Een impressie van dag tot dag


Maandag Harlingen – Terschelling
Om 12.00 uur staat de koffie klaar en heten wij jullie van harte welkom aan boord van Klipper Isis in de haven van Harlingen!  Na het welkomstwoord van jullie gastheer, schipper Joost, gaan we eerst heerlijk lunchen en kennismaken. Daarna hijsen we de zeilen en zetten we koers richting Terschelling. Als de wind ons gunstig gestemd is varen we rond 17:00 de gezellige haven van Terschelling in. De haven ligt heel centraal en je bent binnen 5 minuten bij de winkelstraatjes en gezellige cafés. Het immens brede Groene strand ligt vlak achter het dorp. Zij bied een prachtige mogelijkheid om te wandelen, zwemmen en sporten.

Dinsdag Terschelling – Ameland
Na een heerlijk ontbijt maken we het schip klaar voor vertrek. Afhankelijk van de wind en het tij bepalen we het meest geschikte koers naar Ameland. Dan gooien we de trossen los en kiezen weer het ruime sop. We zeilen onder Terschelling door via de unieke zeehondenbank bij de ‘Blauwe Balg’ waar honderden zeehonden naast het schip zwemmen. Na een gezellige tijd met de zeehonden door te hebben gebracht zetten we onze reis voort naar het oude dorpje Nes op Ameland.

Woensdag Ameland – Zandbank, droogvallen
Vanaf Ameland zeilen we vandaag naar een drooggevallen zandbank om even helemaal tot rust te komen in de natuur op het water. We overnachten op de zandbank.

Donderdag Zandbank -Schiermonnikoog

Vrijdag blijven we op Schiermonnikoog
Hier valt nog zoveel te beleven!

Zaterdag Schiermonnikoog- Vlieland Vlieland is het kleinste van de vier Friese Waddeneilanden. De eerste verkenning brengt je direct in een omgeving van strand en duinen. Het autoluwe eiland heeft één dorp: Oost-Vlieland. Vroeger was dit anders, toen bestond ook West-Vlieland nog. Maar de plaats waar West-Vlieland lag is inmiddels verzwolgen door de woeste golven.

Zondag Vlieland – Harlingen
Vanaf het schattige Vlieland vertrekken we na een actieve- en ontspannen reis terug naar de haven van Harlingen. Na een paar uur zeilen over de fantastische Waddenzee komen we in de middag weer terug in de haven waar de tijd voor afscheid helaas aanbreekt. Na een geweldige week zeilen, lekker eten en goed gezelschap gaat iedereen weer terug naar huis met een heleboel nieuwe herinneringen er bij!

Afhankelijk van de windrichting en het getij bekijken we per dag wat de route gaat worden. De start- en eindhaven ligt wel vast.

Je hoeft niet een heel schip af te huren om te gaan zeilen! Speciaal voor individuele reizigers- of kleinere gezelschappen verzorgen wij een aantal laagdrempelige meezeil-reizen. De meezeilreizen zijn geschikt voor jong en oud, de fanatieke zeiler of de vakantieganger. Zeil zelf of laat je lekker zeilen!

Zeilervaring is geen vereiste. De ervaren bemanning neemt je onder haar hoede en leert je alles van het zeilen als je dat wilt. Catering wordt de gehele reis verzorgd, zeilpakken en zwemvesten zijn aanwezig voor alle opvarenden.

Kom samen met vriend, vriendin, opa, oma, vader, moeder, zus, broer, kind of kom je liever zelfstandig? Alle combinaties zijn welkom!

Prijzen Waddenzee Rondreis 2022

De prijs van deze 7 daagse rondreis bevat bemanning, catering, standaardverzorging en btw. Exclusief drankjes en geldig tot en met 31 december 2022.

We zijn, waarschijnlijk net als jij, voucher-moe. Daarom hebben we besloten pas een betaalverzoek te versturen zodra wij er zeker van zijn dat de reis volgens de RIVM richtlijnen door kan gaan. Deze ontvang je dus niet direct bij de boeking.

Prijs per persoon Basis * Linnen ** Watten ***
Reissom 450,- 450,- 450,-
Services 330,- 345,- 350,-
Totaal 780,- 795,- 800,-

*     Basis-service: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, onderlaken & kussen met sloop, servicekosten en eindschoonmaak.
**   Linnen-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken en washandjes.
*** Watten-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

Voor kinderen tot 12 jaar rekenen we alleen de reissom en géén servicekosten.

Liever een privé-hut? Dan betaalt je een meerprijs van € 450,-

Tijdens de rondreis hanteren wij de volgende vriendelijke consumptieprijzen:  € 1,75 voor frisdrank, € 2,50 voor tapbier & Beerenburg, € 2,95 voor rode of witte wijn. Water, koffie & thee inclusief.

NB: Tijdens deze zeilreis is het maximaal aantal opvarenden 20. Zo heeft iedereen heerlijk de ruimte.