Home Individuele zeilreizen Waddenzee Rondreis 2020

Waddenzee Rondreis 2020

Een prachtig rondje Waddenzee

Deze mooie rondreis begint en eindigt in Harlingen. Tijdens de reis gaan we de eilanden Terschelling, Vlieland, Schiermonnikoog en Ameland bij langs. Zo krijgt u de perfecte mix tussen het zeilen, het ontdekken van de eilanden en het beleven van de natuur op het Wad. Stap aan boord van ons prachtige klipper Isis en geniet een volle 7 dagen van zon, zee en zeilen!

Een impressie van dag tot dag

Dag 1: Harlingen – Terschelling
Tegen het middaguur verwelkomt de bemanning alle nieuwe gasten aan boord. Na een welkomstwoord van de schipper gooien we de trossen los en kunnen we rustig met elkaar kennismaken terwijl we richting de Waddenzee varen. Als de deuren van de Waddenzee weer achter ons zijn gesloten hijsen we dan eindelijk de zeilen en kunnen we volop genieten van het mooie avontuur.  Als de godin Isis ons gunstig is gestemd varen we om circa 17:00 de gezellige haven van Terschelling in, vanwaar u binnen 5 minuten bij de winkelstraten en gezellige cafés bent. Het immens brede Groene strand ligt vlak achter het dorp. Daar kunt u genieten van een heerlijke wandeling door de duinen en het bos. ’s Avonds kunt u een gezellige kroeg bezoeken, een rustige strandwandeling maken of lekker relaxen aan boord.

Dag 2: Terschelling – Ameland
Na een heerlijk ontbijt maken we het schip klaar voor vertrek. Afhankelijk van de wind en het tij bepalen we het meest geschikte koers naar Ameland. Dan gooien we de trossen los en kiezen weer het ruime sop. We zeilen onder Terschelling door via de unieke zeehondenbank bij de ‘Blauwe Balg’ waar honderden zeehonden naast het schip zwemmen. Na een gezellige tijd met de zeehonden door te hebben gebracht zetten we onze reis voort naar het oude dorpje Nes op Ameland.

Dag 3: Ameland – Schiermonnikoog
Laat in de avond zeilen we het Reegeultje naar Schiermonnikoog in. De volgende dag is er alle tijd om het eiland te ontdekken en te genieten van het eindeloze strand. Naast het enige dorp wat Schiermonnikoog rijk is maar het eiland het breedste strand van Europa op zijn naam schrijven! Er lijkt geen einde aan te komen! Door aanslibbing vanuit de Noordzee blijft het strand steeds breder groeien. Inmiddels is het gehele eiland tot Nationaal Park uitgeroepen. Het is een fantastisch decor voor een spannend schouwspel waarin de elementen de hoofdrol spelen.

Dag 4: Schiermonnikoog – Schiermonnikoog
Vandaag is er, zoals gezegd, alle tijd om het prachtige eiland te ontdekken. U kunt heerlijk fietsen, wandelen, naar het strand gaan en cadeautjes voor thuis kopen.

Dag 5: Schiermonnikoog – Zandbank
Vanuit Schiermonnikoog zeilen we vandaag naar een drooggevallen zandbank om even helemaal tot rust te komen in de natuur op het water.

Dag 6: Zandbank – Vlieland
Vlieland is de kleinste van de vier Friese Waddeneilanden. De eerste verkenning van het eiland brengt u direct in een omgeving van strand en duinen. Het autoluwe eiland heeft één dorp: Oost-Vlieland. Vroeger was dit anders, toen bestond ook West-Vlieland nog. Maar de plaats waar West-Vlieland lag is inmiddels verzwolgen door de woeste golven.

Dag 7: Vlieland – Harlingen
Vanaf Vlieland vertrekken we na een actieve week zeilen terug naar de haven van Harlingen. Na ongeveer 5 uren zeilen over de fantastische Waddenzee komen we tegen het einde van de middag weer terug in de haven waar de tijd voor afscheid helaas aanbreekt. Na een geweldige week zeilen, lekkere eten en goede gezelschap gaat iedereen weer terug naar huis met een heleboel nieuwe vrienden erbij!

Prijzen individuele reis

De prijs van deze 7 daagse rondreis met voorovernachting en volpension, is in Euro’s, inclusief btw en geldig tot en met 31 december 2020.

Prijs per persoon Standaard * Linnen ** Watten ***
Reissom 370,- 370,- 370,-
Services 240,- 255,- 260,-
Totaal 610,- 625,- 630,-

* Standaard: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, servicekosten en eindschoonmaak.

** Linnen-service: Standaard + gebruik van dekbedden, handdoeken en washandjes.

*** In de watten-service: Standaard + gebruik van dekbedden, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

Voor kinderen tot 12 jaar betaalt u alleen de reissom. Kies bij de betaling voor factuur en geef het aantal kinderen en hun leeftijd aan.

Wilt u zeker zijn van een privé-hut? Dan betaalt u een meerprijs van 370,-

Tijdens de rondreis hanteren wij de volgende vriendelijke consumptieprijzen:

Koffie/Thee Inclusief
Frisdrank 1,50
Tapbiertje 1,50
Beerenburg 1,50
Rode en witte wijn 2,20

NB: Tijdens deze zeilreis is het maximaal aantal opvarenden 20. Zo heeft iedereen heerlijk de ruimte.

18 t/m 20 Oktober

1 t/m 3 November 2019 (Volgeboekt)

21 t/m 24 Mei

13 t/m 17 Juli

18 t/m 26 Juli

27 t/m 31 Juli

6 t/m 12 juli 2020