Home Individuele zeilreizen Waddenrace volgeboekt

Waddenrace volgeboekt

Codewoorden, wachtlopen in de nacht…

Windrichting en stroming spelen een belangrijke rol
bij de keuze van onze route…

De Overwinning zeilt ook dit jaar, van 6 t/m 8 november, de superspannende Waddenrace! Na vorige jaren waanzinnige records te hebben gevaren moeten we nu natuurlijk onze titel verdedigen en het record verder aanscherpen, dit willen wij doen met jou!

Jaarlijks, in het eerste volledige weekeinde van de maand november, organiseert de Stichting Nationale Waddenrace op het westelijke wad een wedstrijd voor traditionele zeilschepen die met passagiers varen: de Waddenrace.

Op zaterdagmorgen maken de schepen zich op voor de start vanuit de haven van Harlingen, om te proberen de Wadwimpel te bemachtigen, in een zeilwedstrijd die naar de havens van Den Oever, Texel (Oudeschild), Vlieland en Terschelling (in willekeurige volgorde) voert, om in de loop van zondag te eindigen in de haven van Harlingen.

We zullen volgens de eisen van goed zeemanschap, proberen onze concurrenten de loef af te steken. Tactiek, kennis van het schip, het Wad en het weer zullen mede bepalend zijn voor winst. Windrichting en stroming spelen een belangrijke rol bij de keuze van onze route.

In alle aan te lopen havens moet telefonisch een codewoord worden doorgegeven aan de wedstrijdleiding. Alle gebeurtenissen worden opgetekend in het logboek, evenals de gevaren route en de weersomstandigheden.

Tijdens deze tocht van ongeveer 100 zeemijl ga je actief mee wachtlopen, zeilen wisselen, zeilen trimmen en natuurlijk de boot besturen. Dit samen met onze zeer ervaren wedstrijdbemanning.

Bij de reis is inbegrepen: scheepshuur, bemanning, eten en drinken, gebruik van zeilpakken en zwemvesten etc.

De Waddenrace 2020 is reeds volgeboekt.

Prijzen Waddenrace

De prijs van deze 2 daagse zeilwedstrijd met voorovernachting en volpension is inclusief btw en wedstrijdgeld. Prijzen zijn geldig tot en met 31 december 2020.

Tijdens de Waddenrace zijn de prijzen inclusief drankjes. 

Prijs per persoonBasis *Linnen **
Reissom175-175,-
Services100,-115,-
Totaal275,-290,-

*     Basis-service: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, onderlaken & kussen met sloop, servicekosten en eindschoonmaak.
**   Linnen-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken en washandjes.

Wilt je zeker zijn van een privé-hut? Dan betaal je een meerprijs van €175,-

terschelling vanaf de zandbank

13 t/m 17 Juli 2020

18 t/m 26 Juli 2020

27 t/m 31 Juli 2020 is volgeboekt

9 t/m 11 Oktober 2020

16 t/m 18 oktober 2020

6 t/m 8 november 2020

2021

2021

mei 2021

6 t/m 12 juli 2020
=Vol!