Home Individuele zeilreizen Waddenrace 2019 Volgeboekt

Waddenrace 2019 Volgeboekt

De Overwinning zeilt de Waddenrace! Na vorige jaren een record en andere overwinningen te hebben gevaren met de Waddenrace moeten we nu natuurlijk onze titel blijven verdedigen en het record verder aanscherpen, dit willen wij doen met u!

Voor enthousiaste mensen, met of zonder zeilervaring

Jaarlijks, in het eerste volledige weekeinde van de maand november, organiseert de Stichting Nationale Waddenrace op het westelijke wad een wedstrijd voor traditionele zeilschepen die met passagiers varen: de Waddenrace.

Op zaterdagmorgen maken de schepen zich op voor de start vanuit de haven van Harlingen, om te proberen de Wadwimpel te bemachtigen, in een zeilwedstrijd die naar de havens van Den Oever, Texel (Oudeschild), Vlieland en Terschelling (in willekeurige volgorde) voert, om in de loop van zondag te eindigen in de haven van Harlingen.

We zullen, soms op het scherp van de snede maar altijd volgens de eisen van goed zeemanschap, proberen onze concurrenten de loef af te steken. Tactiek, kennis van het schip, het Wad en het weer zullen mede bepalend zijn voor winst. Windrichting en stroming spelen een belangrijke rol bij de keuze van onze route.

In alle aan te lopen havens moet telefonisch een codewoord worden doorgegeven aan de wedstrijdleiding. Alle gebeurtenissen worden opgetekend in het logboek, evenals de gevaren route en de weersomstandigheden.

Tijdens deze tocht van ongeveer 100 zeemijl gaat u actief mee wachtlopen, zeilen wisselen, zeilen trimmen en natuurlijk de boot besturen. Dit samen met onze zeer ervaren wedstrijdbemanning.

Tijdens de zeilwedstrijden bestaan onze reizigers uit een goede mix van samenreizenden en alleengaande reizigers. Reist u alleen, dan vind u zeker snel aansluiting in de groep. De leeftijd van de deelnemers is gevarieerd. Gemiddeld bestaat de groep uit 16 personen inclusief de vaste wedstrijdbemanning.

Prijzen

De prijs van deze 2 daagse Waddenrace met voorovernachting en volpension, is in Euro’s, inclusief btw en inschrijfgeld wedstrijd en geldig tot en met 5 November 2019. De prijzen zijn incl. dranken.

Prijs per persoon Standaard * Linnen **
Reissom 140,- 140,-
Services 95,- 110,-
Totaal 235,- 250,-

* Standaard: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, servicekosten en eindschoonmaak.

** Linnen-service: Standaard + gebruik van dekbedden, handdoeken en washandjes.

18 t/m 20 Oktober

1 t/m 3 November 2019 (Volgeboekt)

21 t/m 24 Mei

13 t/m 17 Juli

18 t/m 26 Juli

27 t/m 31 Juli

6 t/m 12 juli 2020