Home Waddenrace 2019

Waddenrace 2019

De Overwinning zeilt de Waddenrace! Na vorige jaren met een record en nog meer overwinningen te hebben gevaren met de Waddenrace moeten we nu natuurlijk onze titel verdedigen en het record verder aanscherpen, dit willen wij doen met jou!

Jaarlijks, in het eerste volledige weekeinde van de maand november, organiseert de Stichting Nationale Waddenrace op het westelijke wad een wedstrijd voor traditionele zeilschepen die met passagiers varen: de Waddenrace.

Op zaterdagmorgen maken de schepen zich op voor de start vanuit de haven van Harlingen, om te proberen de Wadwimpel te bemachtigen, in een zeilwedstrijd die naar de havens van Den Oever, Texel (Oudeschild), Vlieland en Terschelling (in willekeurige volgorde) voert, om in de loop van zondag te eindigen in de haven van Harlingen.

We zullen volgens de eisen van goed zeemanschap, proberen onze concurrenten de loef af te steken. Tactiek, kennis van het schip, het Wad en het weer zullen mede bepalend zijn voor winst. Windrichting en stroming spelen een belangrijke rol bij de keuze van onze route.

In alle aan te lopen havens moet telefonisch een codewoord worden doorgegeven aan de wedstrijdleiding. Alle gebeurtenissen worden opgetekend in het logboek, evenals de gevaren route en de weersomstandigheden.

Tijdens deze tocht van ongeveer 100 zeemijl ga je actief mee wachtlopen, zeilen wisselen, zeilen trimmen en natuurlijk de boot besturen. Dit samen met onze zeer ervaren wedstrijdbemanning.

Bij de reis is inbegrepen: scheepshuur, bemanning, eten en drinken, gebruik van zeilpakken en zwemvesten etc.

Prijzen individuele reis

De prijs van deze 2 daagse zeilwedstrijd met voorovernachting en volpension, is in Euro’s, inclusief btw en inschrijfgeld wedstrijd en geldig tot en met 31 december 2019.

Tijdens de waddenrace zijn de prijzen inclusief drankjes. 

Prijs per persoon Standaard * Linnen **
Reissom 240,- 240,-
Services 130,- 155,-
Totaal 370,- 395,-

* Standaard: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, servicekosten en eindschoonmaak.

** Linnen-service: Standaard + gebruik van dekbedden, handdoeken en washandjes.

Voor kinderen tot 12 jaar betaalt u alleen de reissom. Kies bij de betaling voor factuur en geef het aantal kinderen en hun leeftijd aan.

Wilt u zeker zijn van een privé-hut? Dan betaalt u een meerprijs van 240,-

 

13 t/m 15 juli: Een weekend Terschelling

4 t/m 12 augustus: Oostwad Zwerftocht

30 juli t/m 3 augustus: Eiland tot eiland

13 t/m 17 augustus: Waddenzee Westwaarts

24 t/m 28 maart: Water en IJs

14 t/m 17 april: Zeilen met Pasen

26 juli t/m 1 augustus: Oostwad Natuurreis

18 t/m 21 mei: Puur zeilen Pinksteren

11 t/m 13 mei: Yoga en Zeilen

4 t/m 8 mei: Zeilen met Hemelvaart

23 t/m 29 juli: Een prachtig rondje Waddenzee

12 t/m 14 oktober: Klipperrace 2018

19 t/m 21 oktober: Brandarisrace 2018

2 t/m 4 november: Waddenrace 2018