Home Individuele zeilreizen Wadden Parels meezeilen 9 t/m 13 juni 2021

Wadden Parels meezeilen 9 t/m 13 juni 2021

Geniet van de overweldigende natuur van het Wad! Laat je meevoeren op de golven…

Zeil mee tijdens de Wadden Parels vakantie
9 t/m 13 juni 2021

 

Ontdek met ons de parels van de Waddenzee. Geniet van de zilte atmosfeer, het ruisen of brullen van de branding, de onmiskenbare geur, het eeuwige ritme van eb en vloed. De natuur, de stilte, de rust…Vlieland is voor ons een van de parels die wij jullie willen laten zien tijdens deze heerlijke zeilreis. Vlieland, eiland van rust en ruimte, ruige duinen en eindeloze stranden. Deze fascinerende zeiltocht voert ons via de Noordzee naar de Sahara van het Noorden. Een lege horizon, wolken aan de lucht…

Tijdens dit lange weekend zeilen we met Klipper Isis naar de schitterende Waddeneilanden Terschelling, Vlieland en onze eigen zandbank om heerlijk droog te vallen.

Wie gezelligheid zoekt, zit goed op Terschelling. De zee voegt ieder seizoen een extra element toe aan het eiland. De zilte atmosfeer, het ruisen of brullen van de branding, de onmiskenbare geur, het eeuwige ritme van eb en vloed; nooit is de zee afwezig. Er is altijd iets te beleven. Vlieland is de volgende bestemming van deze heerlijke zeilreis. Vlieland; eiland van rust en ruimte, ruige duinen en eindeloze stranden. Deze fascinerende zeiltocht voert ons via de zeehondjes in het Schuitengat naar dit mooie eiland. Een lege horizon, wolken aan de lucht…

Het weekend staat helemaal in het teken van zeilen, lekker eten en drinken. Lekker lachen, strandwandelingen maken en bovenal ontspannen!

Zodra het tij het toelaat varen we de Isis heel rustig vast op een zandbank en wachten we tot het water weggelopen is naar de Noordzee. Wonderbaarlijk valt de Waddenzee voor onze ogen droog. Zwemtrapje naar beneden en genieten maar van deze heel bijzondere belevenis…

Een impressie van dag tot dag

 

Woensdag Harlingen
Vanaf 20.00 uur staat de koffie klaar en heten wij jullie van harte welkom aan boord van de klipper Isis in de haven van Harlingen.  Na het welkomstwoord van de gastheer en schipper komen onder het genot van een drankje de sterke verhalen al snel los. De nacht wordt aan boord doorgebracht in de comfortabele hutten. Elke hut is uniek en heeft haar eigen karakter.

Donderdag Harlingen – Terschelling
Na het uitgebreide ontbijt wordt het spannend en volgt boven aan dek de uitleg over de zeilen en de dekindeling. De trossen gaan los, samen hijsen we de zeilen en genieten we van een heerlijke zeilreis op de Waddenzee. Wanneer de godin Isis ons gunstig gestemd is varen we in de loop van de middag de haven van Terschelling binnen.

Het havendorp West-Terschelling heeft naast de gezellige drukke haven veel te bieden. Binnen vijf minuutjes lopen sta je voor de vuurtoren Brandaris.  Aan haar voet liggen winkelstraatjes en gezellige café-tjes, waar het op de terrassen goed toeven is. Op steenworp afstand ligt het immens brede Groene strand waar je heerlijk kunt wandelen, zwemmen of voetballen. Terug wandelend door de duinen en het bos ben je zo weer bij het schip. ’s Avonds is er tijd om één van de gezellige kroegjes te bezoeken, een strandwandeling te maken of om lekker te relaxen aan boord.

Vrijdag Terschelling – Zandbank
Na een heerlijk ontbijt bereiden we het schip voor en zetten we koers naar onze privé zandbank ergens op het Wad! We varen heel rustig het schip vast op de zandplaat en als het water is gezakt wandelen we op de bodem van de zee…Heerlijke rust en prachtige vergezichten dragen bij aan de ontspannen dag op het Wad. ’s Nachts ankeren we onder een prachtige sterrenhemel op het betoverende Wad.

Zaterdag  Zandbank – Vlieland
Zodra er weer genoeg water is halen we het anker op en zeilen we via het Schuitengat naar Vlieland. Onderweg gaan we nog op zeehonden-zoektocht, grote kans dat we die spotten! De haven van Vlie ligt op een magische plek; direct in de duinen en aan het strand van het eiland. Vlieland heeft één dorpje en verder bestaat het eiland uit duinen, strand en veel bos. ‘s Avonds genieten we van een uitgebreid diner aan boord en is er daarna alle tijd om het dorp te bezoeken of een lange strandwandeling te maken.

Zondag Vlieland – Harlingen
Na het zondagse ontbijt maak je misschien nog een mooie strandwandeling en neem je nog een duik in zee? Daarna varen we als ervaren Gouden Vloot zeilers richting de haven van Harlingen waar we omstreeks 15.00 uur tevreden en voldaan weer aanmeren waarmee deze heerlijke minivakantie tot een einde komt…

Afhankelijk van de windrichting en het getij wordt de middag van vertrek de route definitief bepaald. De start- en eindhaven liggen wel vast.

Je hoeft niet een heel schip af te huren om te gaan zeilen! Speciaal voor individuele reizigers- of kleinere gezelschappen verzorgen wij een aantal laagdrempelige meezeil-reizen. De meezeilreizen zijn geschikt voor jong en oud, de fanatieke zeiler of de vakantieganger. Zeil zelf of laat je lekker zeilen!

Zeilervaring is geen vereiste. De ervaren bemanning neemt je onder haar hoede en leert je alles van het zeilen als je dat wilt. Catering wordt de gehele reis verzorgd, zeilpakken en zwemvesten zijn aanwezig voor alle opvarenden.

Kom samen met vriend, vriendin, opa, oma, vader, moeder, zus, broer, kind of kom je liever zelfstandig? Alle combinaties zijn welkom!

Prijzen Wadden Parels lang weekend zeilen 2021

De prijs van deze 4 daagse zeilreis is inclusief voorovernachting, volpension en btw. En is geldig tot en met 31 december 2021.

We zijn, waarschijnlijk net als jij, voucher-moe. Daarom hebben we besloten pas een betaalverzoek te versturen zodra wij er zeker van zijn dat de reis volgens de RIVM richtlijnen door kan gaan. Deze ontvang je dus niet direct bij de boeking.

Prijs per persoon Basis* Linnen ** Watten ***
Reissom 300,- 300,- 300,-
Services 150,- 170,- 175,-
Totaal 450,- 470,- 475,-

*     Basis-service: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, onderlaken & kussen met sloop, servicekosten en eindschoonmaak.
**   Linnen-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken en washandjes.
*** Watten-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

Voor kinderen tot 12 jaar rekenen we alleen de reissom en géén servicekosten.

Liever een privé-hut? Dan betaalt je een meerprijs van € 300,-

Tijdens de rondreis hanteren wij de volgende vriendelijke consumptieprijzen:  € 1,50 voor frisdrank, € 2,00 voor tapbier & Beerenburg, € 2,40 voor rode of witte wijn. Water, koffie & thee inclusief.

NB: Tijdens deze zeilreis is het maximaal aantal opvarenden 20. Zo heeft iedereen heerlijk de ruimte.

Zeehond Wad op het roer@Gouden vloot zeilreizen