Home Sitemap Klipperrace Enkhuizen

Klipperrace Enkhuizen

27 t/m 31 Juli 2020 is volgeboekt

6 t/m 12 juli 2020
=Vol!

Droogvallen Wad Meezeilen@Gouden Vloot Zeilreizen

18 t/m 26 Juli 2020

mei 2021

2021

13 t/m 17 Juli 2020

Joost vaarroute bron Wouter YESIDOCrew uitleg Wad Meezeilen@Gouden Vloot Zeilreizen

2021

Overwinning Wedstrijdzeilen@ Gouden Vloot Zeilreizen

6 t/m 8 november 2020

Wedstrijdzeilen Meezeilen@Gouden Vloot Zeilreizen

16 t/m 18 oktober 2020

9 t/m 11 Oktober 2020

Enkhuizen is ook dit jaar het decor van het Nederlands kampioenschap hardzeilen voor klippers! Met klipper Isis en klipper De Hoge Wier gaan wij de zinderende strijd aan met Hollands snelste klippers.De race bestaat uit twee delen, op zaterdag vindt de drie stedenrace plaats. Hierbij doen alle schepen Medemblik, Stavoren en Urk aan, de finish is bij het Krabbersgat, waar ook de wedstrijd start.

Op zondag wordt een Olympische baan vol overtuiging gevaren en wordt de dag om 18.00 afgesloten met een gezellige prijsuitreiking.

Altijd al aan een zeilrace willen meedoen? Je hoeft zelf geen ervaren zeiler te zijn om deel te nemen aan deze race! De (extra) bemanning neemt jou graag onder haar hoede.

De zeilen staan er strak bij en iedereen ziet er in de Isis zeilpakken bijzonder stoer uit! Wij gaan voor de winst en vinden een goede sfeer net zo  belangrijk!

Lees hier meer over het ontstaan van de Klipperrace.

Een impressie van dag tot dag


Dag 1: Enkhuizen

Het is 19.00 uur en al donker wanneer je aan boord van de Isis stapt. Het is een drukte van jewelste, er lijken wel honderden masten boven de kade uit te komen. Klippers uit heel Nederland zijn naar Enkhuizen gekomen voor deze prachtige Klipperrace. Er heerst een opgewonden sfeer in de haven en op vele schepen is men bezig met het aanslaan van extra (geheime)zeilen.

Eerst maar eens een bakje koffie en kennismaken met de bemanning en de andere opvarenden. Al snel vormen jullie een groep en beginnen jullie met de voorbereidingen voor de wedstrijd. Het is 23.00 uur en tijd om met z’n allen, onder het genot van een hartversterkertje, in de salon van de Isis de wedstrijdstrategie en regels voor morgen door te nemen. Hopelijk kunnen we slapen…….

Dag 2: Drie Stedenrace

Vroeg op, snel ontbijten en de laatste voorbereidingen worden getroffen. De schipper is naar het Palaver en komt om 09.30 uur terug met de laatste wedstrijdinformatie. Tijd en plaats van de start en de route. We luisteren nog even naar het laatste weerbericht en gooien los. Uit ervaring weten we dat tot het moment dat we over de startlijn gaan de spanningen nog even oplopen maar dan. Op naar de finish.

’s Avonds na het diner vindt de prijsuitreiking plaats!


Dag 3: Olympische baan

Vroeg op, snel ontbijten en de laatste voorbereidingen worden weer getroffen. De schipper is naar het Palaver en komt om 09.30 uur terug met de laatste wedstrijdinformatie.. en dan, op naar de wedstrijbaan. Uiterlijk 16.00 finishen we moe en voldaan in Enkhuizen. Om 18.00 uur is de prijsuitreiking van de dag en praten we na over wel 5 meter hoge golven, wel 100 keer overstag, twintig keer de extra zeilen gehesen én gestreken enz. De Klipperrace is ten einde.