Home Individuele zeilreizen Pinksterweekend meezeilen 21 t/m 24 mei 2021

Pinksterweekend meezeilen 21 t/m 24 mei 2021

Geniet van een heerlijk lang weekend zeilen naar de mooiste plekjes van het Wad…

Zeil een heerlijk lang weekend mee tijdens Pinksteren!
21 t/m 24 mei 2021

 

Tijdens Pinksteren zeilen we naar de schitterende Waddeneilanden Terschelling en Vlieland en de tocht begint in Harlingen. Het weekend staat helemaal in het teken van lekker zeilen, lekker eten en drinken, lekker lachen, lekkere strandwandeling en bovenal lekker ontspannen.

Gezellig en ontspannen

Wie gezelligheid zoekt, zit goed op Terschelling. De zee voegt in ieder seizoen een extra element toe aan het eiland. De zilte atmosfeer, het ruisen of brullen van de branding, de onmiskenbare geur, het eeuwige ritme van eb en vloed; nooit is de zee afwezig. En er is altijd iets te beleven. Ook Vlieland is de bestemming van deze heerlijke zeilreis. Vlieland, eiland van rust en ruimte, ruige duinen en eindeloze stranden. Deze fascinerende zeiltocht voert ons via de Noordzee naar de Sahara van het Noorden. Een lege horizon, wolken aan de lucht.

Een impressie van dag tot dag


Dag 1: Harlingen

Vanaf 20.00 uur staat de koffie klaar en heten wij jullie van harte welkom aan boord van de klipper Isis in de haven van Harlingen. Na het welkomstwoord van de gastheer en schippe komen onder het genot van een drankje de sterke verhalen al snel los. De nacht wordt aan boord doorgebracht in de comfortabele hutten. Elke hut is uniek en heeft haar eigen karakter.

Dag 2: Harlingen – Terschelling
Na het ontbijt wordt het gelijk al spannend en volgt boven aan dek de uitleg over de zeilen en de dekindeling. De trossen gaan los, we varen naar de sluis en hijsen vervolgens samen de zeilen en genieten we van een heerlijke zeilreis op de Waddenzee. In de loop van de middag arriveren we in de haven van Terschelling. Terschelling heeft voor elk wat wils te bieden. Uitgestrekte duinen en polders met prima fiets- en wandelpaden. De natuurgebieden zijn een summum van rust, ruimte en imposant natuurschoon. De Boschplaat op Terschelling is één van de mooiste gebieden van Europa met een unieke flora en fauna! Maar ook wie gezelligheid zoekt, zit op Terschelling goed!

Het havendorp West Terschelling heeft naast de gezellige drukke haven veel te bieden. Binnen vijf minuutjes lopen sta je voor de vuurtoren Brandaris. Aan haar voet liggen winkelstraatjes en gezellige café-tjes, waar het op de terrassen goed toeven is. Door het dorp kom je zo op het immens brede Groene strand en kun je wandelend terug door de duinen en het bos.

Dag 3: Terschelling – Vlieland
Na het ontbijt varen we via de zeehondjes in het Schuitengat naar Vlieland. De haven ligt letterlijk in de duinen en aan het strand. Na onze aankomst snuiven we de speciale sfeer van het eiland op. Vlieland heeft één dorpje en verder bestaat het eiland uit duinen, strand en veel bos

Dag 4: Vlieland – Harlingen
Als inmiddels ‘ervaren zeilers’ kiezen we het ruime sop. Wanneer het tij en de wind het toelaten dan varen we over de zandbanken weer terug naar Harlingen, waar we rond 15.00 tevreden en voldaan aankomen.

Je hoeft niet een heel schip af te huren om te gaan zeilen! Speciaal voor individuele reizigers- of kleinere gezelschappen verzorgen wij een aantal laagdrempelige meezeil-reizen. De meezeilreizen zijn geschikt voor jong en oud, de fanatieke zeiler of de vakantieganger. Zeil zelf of laat je lekker zeilen!

Zeilervaring is geen vereiste. De ervaren bemanning neemt je onder haar hoede en leert je alles van het zeilen als je dat wilt. Catering wordt de gehele reis verzorgd, zeilpakken en zwemvesten zijn aanwezig voor alle opvarenden.

Kom samen met vriend, vriendin, opa, oma, vader, moeder, zus, broer, kind of kom je liever zelfstandig? Alle combinaties zijn welkom! We nemen jullie graag mee op avontuur!

Prijzen lang Pinksterweekend 2021

De prijs van deze 3 daagse zeilreis is inclusief voorovernachting, volpension en btw. En is geldig tot en met 31 december 2021.

We zijn, waarschijnlijk net als jij, voucher-moe. Daarom hebben we besloten pas een betaalverzoek te versturen zodra wij er zeker van zijn dat de reis volgens de RIVM richtlijnen door kan gaan. Deze ontvang je dus niet direct bij de boeking.

Prijs per persoonStandaard *Linnen **Watten ***
Reissom240,-240,-240,-
Services130,-145,-150,-
Totaal370,-385,-390,-

*     Basis-service: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, onderlaken & kussen met sloop, servicekosten en eindschoonmaak.
**   Linnen-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken en washandjes.
*** Watten-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

Voor kinderen tot 12 jaar rekenen we alleen de reissom en géén servicekosten.

Liever een privé-hut? Dat kan!

Tijdens deze reis hanteren wij de volgende vriendelijke consumptieprijzen:  € 1,50 voor frisdrank, € 2,00 voor tapbier & Beerenburg, € 2,40 voor rode of witte wijn. Water, koffie & thee inclusief.

NB: Tijdens deze zeilreis is het maximaal aantal opvarenden 20. Zo heeft iedereen heerlijk de ruimte.