Home Individuele zeilreizen Oostwad Zwerftocht 5 t/m 11 aug. 2023

Oostwad Zwerftocht 5 t/m 11 aug. 2023

Dit is een reis zonder duidelijk doel. We zwerven het Wad rond op zoek naar de fijnste en mooiste plekjes om te verblijven.

Zeil mee tijdens de Zwerftocht over het Oostwad
5 t/m 11 aug. 2023

 

Een bijzondere zeilreis met lange zeildagen, droogvallen op de mooiste plekjes, zwemmen naast het schip, wonderschone Eilanden bezoeken en lekker eten. Een avontuurlijke zeilreis zonder een vast doel…

Het getij zal ons deze week de koers wijzen. Bij een westenwind zal de waterstand hoger zijn en komt de Duitse Waddenzee meer en meer in zicht. Doordat de Isis maar 1.10 m steekt kan ze ver komen op de ondieptes. De natuur aan deze kant van het wad is overweldigend.

We leven niet meer met de klok maar met het getij en wachten geduldig tot er weer voldoende water staat om verder te zeilen. Ondertussen kunnen we zeevruchten oprapen om die later te bereiden voor het avondeten of de lunch.

Een impressie van dag tot dag


Zaterdag: Zoutkamp – Zandbank
Vanaf 12.00 uur staat de koffie klaar en heten wij jullie van harte welkom aan boord van de klipper Isis in de haven van Zoutkamp.  Na het welkomstwoord van de gastheer en schipper genieten we gezamenlijk van een heerlijke lunch en maken we kennis met elkaar.

Na de lunch gaan de trossen los en vertrekken we. We varen over het schitterende Lauwersmeer naar de sluis in Lauwersoog. We hebben tijd om ons hutje gezellig te maken en zeebenen te ontwikkelen. Na de sluis gaan de zeilen omhoog en zeilen we tot … we vastlopen op een zandbank.

Voor onze ogen voltrekt zich een wonder op een zwoele zomermiddag op het Hornhuizerwad. Langzaam daalt de waterspiegel, er cirkelen steeds meer vogels in de buurt, Geultjes en prieltjes worden zichtbaar en de schoonheid van deze nieuw geboren woestijn toont zich aan ons. Het is bijna niet mogelijk om dit schouwspel niet ietwat poëtisch te omschrijven. Tijd voor een mooie wandeling midden op het Wereld Erfgoed Waddenzee. Prachtig!

Zondag & Maandag: Zandbank – Termunterzijl
Vandaag een heerlijk lange dag zeilen en aan het einde van de dag komen we aan bij het pittoreske Termunterzijl.
Gelegen in het Termunterzijldiep dat een heel belangrijke rol voor de scheepvaart speelde ligt het kleine dorpje met haar o zo belangrijke zeesluis de ‘Boog van Ziel’. Deze plaats houdt haar achterland goed droog!

Neem vooral een kijkje bij de Boog van Ziel met daarbovenop de prachtige zandstenen borstwering. In het zandsteen staan diverse wapens en namen, waaronder die van de vijf aangesloten zijlvesten. En vergeet niet een torenhoge coupe ijs op een zonnig terrasje.

Dinsdag: Termunterzijl – Zandbank
Na ons welkome verblijf trekken we weer verder. De zeilen gaan weer omhoog en we zeilen tot … we vastlopen. De Isis heeft een diepgang van 1.10 m en wanneer er minder dan 1.10 water staat zit er niets anders op dan … te wachten tot dat het schip weer drijft. Gelukkig went deze manier van leven heel erg snel en bevalt het ook uitstekend. Lekker zwemmen en je verwonderen over het eenvoudige landschap. Vinden we vandaag mossels voor het avondeten (wanneer je ze zelf plukt zijn ze echt nergens ter wereld lekkerder) of zijn het oesters of kokkels wat de pot schaft. De nacht brengen we door op deze plaats.

Woensdag en Donderdag: Zandbank – Schiermonnikoog
Na een stille nacht midden op de Waddenzee zeilen we verder richting het westen. In de loop van de middag varen we weer op Nederlandse wateren. In de loop van de dag zeilen we het Reegeultje naar Schiermonnikoog in. Deze dag is er alle tijd om het eiland te ontdekken. Naast het enige dorp dat Schiermonnikoog rijk is, mag het eiland het breedste strand van Europa op haar naam schrijven! Er lijkt geen einde aan te komen! En het groeit nog steeds: door aanslibbing vanuit de Noordzee wordt het strand alleen maar breder. Het gehele eiland is inmiddels tot Nationaal Park uitgeroepen. Het is een fantastisch decor voor een spannend schouwspel waarin de elementen de hoofdrol spelen.

Vandaag lekker fietsen, wandelen, naar het strand en cadeautjes voor thuis kopen. Na terugkomst aan boord kunnen jullie je heerlijk installeren op het dek. Hier wordt je verwend met een koud tapbiertje of een heerlijk glas rode wijn. Nog één keer genieten van de zonsondergang, die op de Waddenzee elke avond weer even adembenemend is.

Vrijdag: Schiermonnikoog – Zoutkamp
Op vrijdag zetten we lekker gebruind, helemaal uitgerust en voldaan weer koers naar Zoutkamp.

Terug naar de vaste wal, na deze ongekende Oostwadreis over de Waddenzee. Het drooggevallen Wad, de stilte tijdens het zeilen, de gezelligheid aan boord. We zullen er nog lang aan terugdenken.

Alternatieve Routes zijn mogelijk. Dit is een reis zonder duidelijk doel. We zwerven het Wad rond op zoek naar de fijnste en mooiste plekjes om te verblijven. Afhankelijk van de windrichting en het getij bekijken we per dag wat de route gaat worden. De start- en eindhaven ligt wel vast.

Je hoeft niet een heel schip af te huren om te gaan zeilen! Speciaal voor individuele reizigers- of kleinere gezelschappen verzorgen wij een aantal laagdrempelige meezeil-reizen. De meezeilreizen zijn geschikt voor jong en oud, de fanatieke zeiler of de vakantieganger. Zeil zelf of laat je lekker zeilen!

Zeilervaring is geen vereiste. De ervaren bemanning neemt je onder haar hoede en leert je alles van het zeilen als je dat wilt. Catering wordt de gehele reis verzorgd, zeilpakken en zwemvesten zijn aanwezig voor alle opvarenden.

Kom samen met vriend, vriendin, opa, oma, vader, moeder, zus, broer, kind of kom je liever zelfstandig? Alle combinaties zijn welkom! We nemen jullie graag mee op avontuur!

Prijzen Oostwad Zwerftocht zeilvakantie 2023

De prijs van deze 7 daagse zeilreis is inclusief volpensionverzorging door de scheepskok, zeilpak, non-alcoholische drankjes, toeristenbelasting, eindschoonmaak en btw.

Prijs per persoon Basis * Linnen ** Watten ***
Reissom 495,- 495,- 495,-
Services 380,- 395,- 400,-
Totaal 875,- 890,- 895,-

*     Standaard-service: Culinair genieten op basis van volpension verzorgd door onze kok aan boord. Onderlaken & kussen met sloop.
**   Linnen-service: Standaard service+ volledig opgemaakt bed, handdoeken en washandjes.
*** Watten-service: Standaard service+ volledig opgemaakt bed, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

Wil je liever een privé-hut? Dan betaalt je een meerprijs van € 495,-

Voor kinderen onder de 12 jaar brengen wij geen servicekosten in rekening, alleen de reissom.

Alcoholische drankjes kunt u aan boord betalen: € 3,20 voor tapbier & Beerenburg. € 3,35 voor rode of witte wijn. Prijzen zijn geldig tot en met 31 december 2023.