Home Familiezeilen Nazomer weekend meezeilen 22 t/m 24 okt 2021

Nazomer weekend meezeilen 22 t/m 24 okt 2021

Gewekt worden door kabbelende golfjes tegen het schip…op een zandbank ontdek je pas wat echte stilte is…

Nazomer weekend meezeilen
22 t/m 24 oktober 2021 (Herfstvakantie)

 

Een heerlijk weekend zeilen naar het grootste natuurgebied van Europa met klipper Isis! Dit heerlijke weekendweekend begint in de haven van Harlingen. De tocht over de zoute Waddenzee met haar getijden is al een schitterende belevenis. Aangevuld met nieuwe ervaringen en prachtige natuur maakt het tot een reis die je niet wilt missen. Wij koken, jij ontspant!

Een weekend op het Wad

Droogvallen is voor iedereen een prachtige ervaring. Dit weekend laten we ons leiden door het getij en wachten tot het water laag genoeg staat om het schip vast te laten lopen. Als het water ver genoeg is weggetrokken hangen we de zwemtrap uit en kunnen jullie de zandbank op…Ontdek dit verlaten enorme eiland op jouw eigen manier.

Onze schepen zijn allemaal platbodems! De kenmerken zijn een in de breedte gezien platte of nagenoeg platte bodem en een kiel die niet of nauwelijks onder het vlak uitsteekt. Een platbodem heeft in plaats van een kiel doorgaans zijzwaarden.

Platbodems hebben weinig diepgang en ze kunnen probleemloos droogvallenIn getijdewateren kunnen zij met laagwater op een zandbank liggend hoogwater afwachten.

Een impressie van dag tot dag

Vrijdag

Op vrijdagavond krijgen jullie een warm welkom aan boord, 20 uur. Na het welkomstwoord van jullie gastheer en schipper komen onder het genot van een drankje de sterke verhalen al gauw los…We verblijven in de haven van Harlingen.

De volgende morgen worden jullie gewekt door de geur van verse broodjes en het geluid van kabbelende golfjes tegen het schip. Er staat een verrukkelijk ontbijt voor jullie klaar. Het wordt direct spannend: we gooien de trossen los om de zee op te gaan. We zoeken een mooie plek om de dag op droog te vallen.

We genieten van eindeloze vergezichten middenin no man’s land. Dit is pas stilte… Het schip ligt droog en jullie hebben genoeg tijd om de zandbank te ontdekken. Om te lezen, vissen, zwemmen, schelpen zoeken, zonnen, en nog veel meer…

Diner aan boord

Aan het einde van de middag komen de heerlijke geuren jullie vanuit de kombuis al tegemoet. Een Bourgondisch diner wordt geserveerd en maakt deze heerlijke dag compleet. In de avond varen we naar Terschelling waar we rond 20 uur aanmeren. Jullie kunnen nog lekker wandelen of het gezellige dorpje ingaan.

Zondag

Zodra we er klaar voor zijn hijsen we de zeilen en gaan we op zoek naar zeehonden. In de loop van de middag zetten we koers naar Harlingen. Na een paar goede uren zeilen zijn we terug in de haven waarmee het einde van jullie minivakantie in zicht komt.

Verzorging

Het gehele verblijf worden jullie de hele dag door verwend met heerlijke verassingen uit de keuken.

 

Je hoeft niet een heel schip af te huren om te gaan zeilen! Speciaal voor individuele reizigers- of kleinere gezelschappen verzorgen wij een aantal laagdrempelige meezeil-reizen. De meezeilreizen zijn geschikt voor jong en oud, de fanatieke zeiler of de vakantieganger. Zeil zelf of laat je lekker zeilen!

Zeilervaring is geen vereiste. De ervaren bemanning neemt je onder haar hoede en leert je alles van het zeilen als je dat wilt. Catering wordt de gehele reis verzorgd, zeilpakken en zwemvesten zijn aanwezig voor alle opvarenden.

Kom samen met vriend, vriendin, opa, oma, vader, moeder, zus, broer, kind of kom je liever zelfstandig? Alle combinaties zijn welkom!

Prijzen Nazomer meezeilweekend

De prijs van deze 3 daagse zeilvakantie met voorovernachting en volpension is inclusief btw. Exclusief drankjes.

Prijs per persoon Standaard * Linnen ** Watten ***
Reissom 225,- 225,- 225,-
Services 105,- 125,- 135,-
Totaal 330,- 350,- 360,-

*     Basis-service: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, onderlaken & kussen met sloop, servicekosten en eindschoonmaak.
**   Linnen-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken en washandjes.
*** Watten-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

Voor kinderen tot 12 jaar rekenen we alleen de reissom en géén servicekosten.

Liever een privé-hut? Dan betaalt je een meerprijs van € 330,-

Tijdens deze reis hanteren wij de volgende vriendelijke consumptieprijzen:  € 1,50 voor frisdrank, € 2,00 voor tapbier & Beerenburg, € 2,40 voor rode of witte wijn. Water, koffie & thee inclusief.

NB: Tijdens deze zeilreis is het maximaal aantal opvarenden 20. Zo heeft iedereen heerlijk de ruimte.