Home Familiezeilen Nazomer Eiland tot Eiland meezeilreis 25 t/m 29 okt 2021

Nazomer Eiland tot Eiland meezeilreis 25 t/m 29 okt 2021

Gewekt worden door kabbelende golfjes tegen het schip…
op een zandbank ontdek je 
pas wat echte stilte is…

Zeil mee met de Nazomer Eiland tot Eiland mee-zeilvakantie
van 25 t/m 29 okt 2021

Liever een week eerder? Stuur ons een mailtje.

Deze prachtige 5-daagse zeilvakantie over de Waddenzee vertrekt vanaf Harlingen en voert ons langs de waddeneilanden: Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog en een zandbank om op droog te vallen. Hierbij overnachten we midden op het Wad!

Deze zeilreis heeft alles in zich: heerlijke dagen zeilen en toch voldoende tijd om de eilanden te (her)ontdekken. Van haven naar haven, van dorpje naar strand, van bos naar zandbank, vak waddeneiland tot waddeneiland.

Een impressie van dag tot dag


Maandag Harlingen – Terschelling
Tegen het middaguur staat de koffie klaar en heten wij jullie van harte welkom aan boord van Klipper Isis in de haven van Harlingen.  Na het welkomstwoord van jullie gastheer, schipper Joost, gaan we eerst heerlijk lunchen en kennismaken. Daarna hijsen we de zeilen en zetten we koers richting Terschelling. Als de wind ons gunstig gestemd is varen we rond 17:00 de gezellige haven van Terschelling in. De haven ligt heel centraal en je bent binnen 5 minuten bij de winkelstraatjes en gezellige cafés. Het immens brede Groene strand ligt vlak achter het dorp. Zij bied een prachtige mogelijkheid om te wandelen, zwemmen en sporten.

Dinsdag Terschelling – Ameland (of Schiermonnikoog)
Na een heerlijk ontbijt maken we het schip klaar voor vertrek. Afhankelijk van de wind en het tij bepalen we het meest geschikte koers naar Ameland/ Schier. Dan gooien we de trossen los en kiezen weer het ruime sop. We zeilen onder Terschelling door via de unieke zeehondenbank bij de ‘Blauwe Balg’ waar honderden zeehonden naast het schip zwemmen. Na wat tijd met de zeehonden door te hebben gebracht zetten we onze reis voort naar het oude dorpje Nes op Ameland.

Woensdag Ameland – Zandbank, droogvallen
Vanaf Ameland zeilen we vandaag naar een drooggevallen zandbank om even helemaal tot rust te komen in de natuur op het water. We overnachten midden op het betoverde Wad…!

Donderdag Zandbank – Vlieland
Je wordt gewekt door het kabbelende water dat tegen het schip golft. Na een heerlijk ontbijt zetten we koers naar het pitoreske Vlieland. Dit Waddeneilandje is het kleinste van de vier Friese Waddeneilanden. De eerste verkenning brengt je direct in een omgeving van strand en duinen. Het autoluwe eiland heeft één dorp: Oost-Vlieland. Vroeger was dit anders, toen bestond ook West-Vlieland nog. Maar de plaats waar West-Vlieland lag is inmiddels verzwolgen door de woeste golven.

Vrijdag Vlieland – Harlingen
Vanaf het schattige Vlieland vertrekken we na een actieve- en ontspannen reis terug naar de haven van Harlingen. Na een paar uur zeilen over de fantastische Waddenzee komen we in de middag weer terug in de haven waar de tijd voor afscheid helaas aanbreekt. Na een geweldige week zeilen, lekker eten en goed gezelschap gaat iedereen weer terug naar huis met een heleboel nieuwe herinneringen er bij!

Afhankelijk van de windrichting en het getij bekijken we per dag wat de route gaat worden. De start- en eindhaven ligt wel vast.

Je hoeft niet een heel schip af te huren om te gaan zeilen! Speciaal voor individuele reizigers- of kleinere gezelschappen verzorgen wij een aantal laagdrempelige meezeil-reizen. De meezeilreizen zijn geschikt voor jong en oud, de fanatieke zeiler of de vakantieganger. Zeil zelf of laat je lekker zeilen!

Zeilervaring is geen vereiste. De ervaren bemanning neemt je onder haar hoede en leert je alles van het zeilen als je dat wilt. Catering wordt de gehele reis verzorgd, zeilpakken en zwemvesten zijn aanwezig voor alle opvarenden.

Kom samen met vriend, vriendin, opa, oma, vader, moeder, zus, broer, kind of kom je liever zelfstandig? Alle combinaties zijn welkom!


Prijzen Nazomer Eiland tot Eiland meezeilvakantie 
van 25 t/m 29 okt 2021

De prijs van deze 5 daagse rondreis bevat bemanning, catering, standaardverzorging en btw. Exclusief drankjes en geldig tot en met 31 december 2021.

Prijs per persoon Basis* Linnen ** Watten ***
Reissom 300,- 300,- 300,-
Services 205,- 220,- 225,-
Totaal 505,- 520,- 525,-

*     Basis-service: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, onderlaken & kussen met sloop, servicekosten en eindschoonmaak.
**   Linnen-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken en washandjes.
*** Watten-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

Voor kinderen tot 12 jaar rekenen we alleen de reissom en géén servicekosten.

Liever een privé-hut? Dan betaalt je een meerprijs van € 300,-

Tijdens deze reis hanteren wij de volgende vriendelijke consumptieprijzen:  € 1,50 voor frisdrank, € 2,00 voor tapbier & Beerenburg, € 2,40 voor rode of witte wijn. Water, koffie & thee inclusief.

NB: Tijdens deze zeilreis is het maximaal aantal opvarenden 20. Zo heeft iedereen heerlijk de ruimte.