Home Individuele zeilreizen Zeilclinic op het Wad 13 t/m 17 juni 2021 VOL

Zeilclinic op het Wad 13 t/m 17 juni 2021 VOL

Oefenen met een goede reisplanning maken, afmeren en wegvaren,
zeilen hijsen en strijken, 
met zeiltrim en
navigeren op getijdenwater…

Zeilclinic op het Wad
13 t/m 17 juni 2021

Deze zeilclinic is vol

Leer zeilen op de snelste Tjalk van Nederland, de Overwinning! Met de Overwinning hebben we, alle voor dit scheepstype uitgeschreven, wedstrijden meerdere malen gewonnen!

Deze midweek gaan we heel veel zeilen en heel veel leren! Voor de beginner en de gevorderde (wad-)zeiler. Samen met schipper Joost stel je voor aanvang van de reis jouw eigen leerdoelen vast en aan de hand daarvan gaan we aan de slag! We oefenen met het maken van een goede reisplanning, het afmeren en wegvaren, met zeilen hijsen en strijken, met zeiltrim, navigeren op getijdenwater en alle andere facetten van het zeilen op het Wad. Het doel is om samen veel plezier te maken, lange dagen te zeilen, te genieten van de prachtige Waddenzee én veel te leren.

Lerend het Wad ontdekken

Naast alle leerdoelen gaan we natuurlijk ook mooie bestemmingen aandoen. Afhankelijk van wind en water, zullen we een keuze maken welke Waddeneilanden we gaan bezoeken.  Vlieland, eiland van rust en ruimte, ruige duinen en eindeloze stranden? Prachtig Terschelling met het Groene Strand en alle gezellige barretjes op West? We doen ook zeker het altijd spannende Schiermonnikoog aan. Onderweg naar deze fijne bestemmingen zullen we zeker ook gaan droogvallen, gepland of ongepland….

Een impressie


Zondag Lauwersoog
De koffie met wat lekkers staat klaar en om circa 20.00 uur heten wij jou van harte welkom aan boord van de Overwinning in Lauwersoog. Met haar gezellige ruim en fijne zitkuip aan dek is het al direct gezellig. Na het welkomstwoord van jouw gastheer en schipper komen onder het genot van een drankje de sterke verhalen al snel los. De nacht wordt aan boord doorgebracht in de comfortabele hutten.

Maandag – Schiermonnikoog
Maandagmorgen wordt het gelijk spannend: we gaan voor dag en douw ankerop en zeilen we richting Schiermonnikoog, we moeten binnen 1 getij de haven halen, zal het lukken? Samen met de schipper bepalen we jouw leerdoelen voor deze reis.  We maken gezamenlijk een plan voor deze dag en dan volgt boven aan dek de uitleg over de zeilen en de dekindeling. De trossen gaan los, we hijsen de zeilen en genieten we van deze leerzame zeildag op de Waddenzee.

Na een heerlijk ontbijt onderweg beginnen we met een les ‘planning en navigatie op het Wad’. We behandelen de theorie van het varen op jouw niveau. Dineren deze dag tijdens het zeilen. Als we over alle zandbanken heenkomen arriveren we rond een uur of 20 in de avond op Schiermonnikoog. Dan is er tijd om het dorp te bezoeken of een mooie strandwandeling te maken

Dinsdag Schiermonnikoog – zandbank of Vlieland
Dinsdagmorgen moeten we wederom op tijd uit de veren, de haven van Schiermonnikoog valt droog bij laag water. Om niet ‘het Tij te missen’ verlaten we uiterlijk 8 uur in de morgen deze heerlijke haven. We zetten koers richting het Westen, op naar Vlieland of een zandbank ergens onderweg. Vandaag wordt weer een heerlijke lange dag op het water met heel veel zeilen. Midden op de dag liggen we zeker ergens droog en is er weer tijd voor een op maat gemaakte theorieles. We overnachten in de haven van Vlieland of midden op het Wad.

Woensdag Vlieland/Zandbank – Terschelling
Bij aankomst op Terschelling bespreken we met elkaar de afgelopen dag en dan is het tijd om de benen te strekken en West-Terschelling te verkennen. Het heerlijke dorp heeft naast de gezellige drukke haven veel te bieden. Binnen vijf minuutjes lopen sta je voor de vuurtoren Brandaris. Aan haar voet liggen winkelstraatjes en gezellige café-tjes, waar het op de terrassen goed vertoeven is. Door het dorp kom je zo op het immens brede Groene strand en kun je wandelend terug door de duinen en het bos.

’s Avonds is er tijd om één van de gezellige kroegjes te bezoeken, een strandwandeling te maken of om lekker te relaxen aan boord.

Donderdag Terschelling -Harlingen
Na een uitgebreid lui ontbijt, verlaten we als ervaren Overwinning zeilers de haven van Terschelling richting Harlingen. Het is heerlijk om te zeilen met een ingespeeld team! We scheuren terug naar de haven van Harlingen. Na aankomst in de haven is er tijd voor reflectie, heb je doelen gehaald? En veel geleerd? Boven alles, kijken we terug op 4 heerlijke dagen zeilen op het Wad!

De vertrek- en aankomsthaven staan vast. De rest van de reis is mede afhankelijk van weer en wind en natuurlijk het Tij.

Prijzen zeilclinic Overwinning 2021 = VOL

De prijs van de 4 daagse zeilclinic op de Overwinning is inclusief 4 overnachtingen, volpension, lesgeld en btw. En geldig tot en met 31 december 2021.

We zijn, waarschijnlijk net als jij, voucher-moe. Daarom hebben we besloten pas een betaalverzoek te versturen zodra wij er zeker van zijn dat de reis volgens de RIVM richtlijnen door kan gaan. Deze ontvang je dus niet direct bij de boeking.

Prijs per persoon Basis * Linnen ** Watten ***
Reissom € 375- € 375,- € 375,-
Services € 200,- € 215 € 220
Totaal € 575,- € 590,- € 595,-

*     Basis-service: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, onderlaken & kussen met sloop, servicekosten en eindschoonmaak.
**   Linnen-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken en washandjes.
*** Watten-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.