Home Klipperrace 2018

Klipperrace 2018

6 t/m 12 juli 2020
=Vol!

mei 2021

2021

2021

6 t/m 8 november 2020

16 t/m 18 oktober 2020

9 t/m 11 Oktober 2020

27 t/m 31 Juli 2020 is volgeboekt

18 t/m 26 Juli 2020

terschelling vanaf de zandbank

13 t/m 17 Juli 2020

Elk jaar vindt in het tweede weekend van oktober de Klipperrace plaats, vanuit Enkhuizen op de voormalige Zuiderzee. Het is het Nederlands kampioenschap hardzeilen voor klippers. De race bestaat uit twee onderdelen, de Drie Steden Race op zaterdag en de olympische baan op zondag.
Het is een plaatje, al die prachtige oude traditionele zeilschepen op een rij. De Klipper Isis is snel en voelt zich als een vis in het water. De zeilen staan er strak bij en iedereen ziet er in de Isis zeilpakken bijzonder stoer uit. Voor een paar uur is iedereen druk in de weer: zeilen hijsen/strijken, bakstagen en schoten aantrekken/vieren en honderden meters touw opschieten.
Spanning en bovenal een fantastische sfeer. Het eindresultaat van deze dag is belangrijk maar de gezelligheid overwint aan boord van de Isis. Altijd al aan een zeilrace willen meedoen? U hoeft zelf geen ervaren zeezeiler te zijn om deel te nemen aan deze Klipperrace! De (extra) bemanning neemt u graag onder haar hoede.

Een impressie van dag tot dag

Dag 1: Enkhuizen

Het is 19.00 uur en al donker wanneer u aan boord van de Isis stapt. Het is een drukte van jewelste, er lijken wel honderden masten boven de kade uit te komen. Klippers uit heel Nederland zijn naar Enkhuizen gekomen voor deze prachtige Klipperrace. Er heerst een opgewonden sfeer in de haven en op vele schepen is men bezig met het aanslaan van extra (geheime)zeilen.

Eerst maar eens een bakkie koffie en kennismaken met de bemanning en de andere opvarenden. Al snel bent u één van groep en in de weer met touwen en andere voorbereidingen voor de wedstrijd. Het is 23.00 uur en tijd om met z’n allen, onder het genot van een hartversterkertje, in de gezellige salon van de Isis de wedstrijdstrategie en regels voor morgen door te nemen. Hopelijk kunnen we slapen…….

Dag 2: Drie Stedenrace

Vroeg op, snel ontbijten en de laatste voorbereidingen worden getroffen. De schipper is naar het Palaver en komt om 09.30 uur terug met de laatste wedstrijdinformatie. Tijd en plaats van de start en de route. We luisteren nog even naar het laatste weerbericht en gooien los. Uit ervaring weten we dat tot het moment dat we over de startlijn gaan de spanningen nog even oplopen maar dan……… Zeilen maar, en alles valt van je af. Op naar de finish.

’s Avonds na het diner vertrekken we samen naar de prijsuitreiking en het feest voor de daguitslag. In de loop van de avond/nacht druppelt iedereen weer aan boord en is het gezellig tot in de kleine uurtjes.


Dag 3: Olympische baan

Vroeg op, snel ontbijten en de laatste voorbereidingen worden weer getroffen. De schipper is naar het Palaver en komt om 09.30 uur terug met de laatste wedstrijdinformatie.. en dan, op naar de wedstrijbaan. Uiterlijk 16.00 finishen we moe en voldaan in Enkhuizen. Om 18.00 uur is de prijsuitreiking in ‘de doelen’ waar  we napraten over wel 5 meter hoge golven, wel 100 keer overstag, twintig keer de extra zeilen gehesen én gestreken enz. De Klipperrace is ten einde, volgend jaar zeker weer.

Prijzen individuele reis

De prijs van deze 3 daagse rondreis met voorovernachting en volpension, is in Euro’s, inclusief btw en inschrijfgeld wedstrijd en geldig tot en met 31 december 2018.

Prijs per persoonStandaard *Linnen **Watten ***
Reissom240,-240,-240,-
Services130,-145,-150,-
Totaal370,-385,-390,-

* Standaard: Reissom
Culinair genieten op basis van volpension
Professionele zeilkleding,
Servicekosten en eindschoonmaak

** Linnen-service: Standaard + gebruik van
Dekbedden, handdoeken en washandjes,

*** In de watten-service: Standaard + gebruik van
Dekbedden, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Isis badjas.

Tijdens de rondreis hanteren wij de volgende vriendelijke consumptieprijzen:

Koffie/TheeInclusief
Frisdrank1,50
Tapbiertje1,50
Beerenburg1,50
Rode en witte wijn2,20
Champagne bij 1ste prijsgratis