Home Individuele zeilreizen Hemelvaart weekend zeilen 17 t/m 21 mei 2023

Hemelvaart weekend zeilen 17 t/m 21 mei 2023

Geniet van een heerlijk lang weekend zeilen naar de mooiste plekjes van het Wad…

Zeil mee tijdens het Hemelvaart-weekend
van 17 mei t/m 21 mei 2023

 

Tijdens het lange Hemelvaartweekend zeilen we met Klipper Isis naar de schitterende Waddeneilanden Terschelling, Vlieland en onze eigen zandbank om heerlijk droog te vallen.

Ontdek met ons de parels van de Waddenzee. Geniet van de zilte atmosfeer, het ruisen of brullen van de branding, de onmiskenbare geur, het eeuwige ritme van eb en vloed. De natuur, de stilte, de rust…

Vlieland is voor ons een van de parels die wij jullie willen laten zien tijdens deze heerlijke zeilreis. Vlieland, eiland van rust en ruimte, ruige duinen en eindeloze stranden. Deze fascinerende zeiltocht voert ons via de Noordzee naar de Sahara van het Noorden. Een lege horizon, wolken aan de lucht…

Wie gezelligheid zoekt, zit goed op Terschelling. De zee voegt ieder seizoen een extra element toe aan het eiland. De zilte atmosfeer, het ruisen of brullen van de branding, de onmiskenbare geur, het eeuwige ritme van eb en vloed; nooit is de zee afwezig. Er is altijd iets te beleven.

Het weekend staat helemaal in het teken van zeilen, lekker eten en drinken. Lekker lachen, strandwandelingen maken en bovenal ontspannen!

Zodra het tij het toelaat varen we de Isis heel rustig vast op een zandbank en wachten we tot het water weggelopen is naar de Noordzee. Wonderbaarlijk valt de Waddenzee voor onze ogen droog. Zwemtrapje naar beneden en genieten maar van deze heel bijzondere belevenis…

Een impressie van dag tot dag


Afhankelijk van de windrichting en het getij wordt de middag van vertrek de route definitief bepaald. De start- en eindhaven liggen wel vast
.

Woensdag Harlingen
Vanaf 20.00 uur staat de koffie klaar en heten wij jullie van harte welkom aan boord van de klipper Isis in de haven van Harlingen.  Na het welkomstwoord van de gastheer en schipper komen onder het genot van een drankje de sterke verhalen al snel los. De nacht wordt aan boord doorgebracht in de comfortabele hutten. Elke hut is uniek en heeft haar eigen karakter.

Donderdag Harlingen – Zandbank
Na het ontbijt wordt het gelijk spannend en volgt boven aan dek de uitleg over de zeilen en de dek indeling. De trossen gaan los, we varen naar de sluis en hijsen samen de zeilen en genieten van een heerlijke zeilreis op de Waddenzee. In de loop van de middag varen we het schip voorzichtig vast op een zandbank zodat we kunnen droogvallen. Ervaar de stilte, de rust en de oneindige uitzichten met natuur!’s Nachts ankeren we onder een prachtige sterrenhemel op het betoverende Wad.

Vrijdag Zandbank – Vlieland
De volgende ochtend worden jullie gewekt door het kabbelen van golfjes tegen het schip. Na het ontbijt en zodra het water hoog genoeg staat halen we het anker op en varen we via het Schuitengat naar de haven van Vlieland. Onderweg gaan we nog op zeehonden-zoektocht, grote kans dat we die spotten!

De haven van Vlieland ligt op een magische plek; direct in de duinen en aan het strand van het eiland. Vlieland heeft één dorpje en verder bestaat het eiland uit duinen, strand en veel bos. ’s Avonds genieten we van een uitgebreid diner aan boord en is er daarna alle tijd om het dorp te bezoeken of een lange strandwandeling te maken.

Zaterdag Vlieland – Terschelling
De volgende dag vertrekken we als iedereen er klaar voor is naar het bruisende Terschelling. Het havendorp West-Terschelling heeft naast de gezellige drukke haven veel te bieden. Binnen vijf minuutjes lopen sta je voor de vuurtoren Brandaris. Aan haar voet liggen winkelstraatjes en gezellige café-tjes, waar het op de terrassen goed toeven is. Op steenworp afstand ligt het immens brede Groene strand waar je heerlijk kunt wandelen, zwemmen of voetballen. Terug wandelend door de duinen en het bos ben je zo weer bij het schip. ’s Avonds is er tijd om de gezellige kroegjes te bezoeken, een strandwandeling te maken of om lekker te relaxen aan boord.

Zondag Terschelling – Harlingen
Na het zondagse ontbijt maak je misschien nog een mooie strandwandeling en neem je nog een duik in zee? Daarna varen we als ervaren zeilers richting de haven van Harlingen waar we omstreeks 15.00 uur tevreden en voldaan aanmeren waarmee deze heerlijke minivakantie tot een einde komt…

Je hoeft niet een heel schip af te huren om te gaan zeilen! Speciaal voor individuele reizigers- of kleinere gezelschappen verzorgen wij een aantal laagdrempelige meezeil-reizen. De meezeilreizen zijn geschikt voor jong en oud, de fanatieke zeiler of de vakantieganger. Zeil zelf of laat je lekker zeilen!

Zeilervaring is geen vereiste. De ervaren bemanning neemt je onder haar hoede en leert je alles van het zeilen als je dat wilt. Catering wordt de gehele reis verzorgd, zeilpakken en zwemvesten zijn aanwezig voor alle opvarenden.

Kom samen met vriend, vriendin, opa, oma, vader, moeder, zus, broer, kind of kom je liever zelfstandig? Alle combinaties zijn welkom! We nemen jullie graag mee op avontuur!

Prijzen Hemelvaart-weekend zeilen 2023

De prijs van deze 4 daagse zeilreis is inclusief voorovernachting, volpensionverzorging door scheepskok, zeilpak, non-alcoholische drankjes, toeristenbelasting, eindschoonmaak en btw.

Prijs per persoon Standaard * Linnen ** Watten ***
Reissom 330,- 330,- 330,-
Services 200,- 225,- 230,-
Totaal 530,- 555,- 560,-

*     Standaard-service: Culinair genieten op basis van volpension verzorgd door onze kok aan boord. Onderlaken & kussen met sloop.
**   Linnen-service: Standaard service+ volledig opgemaakt bed, handdoeken en washandjes.
*** Watten-service: Standaard service+ volledig opgemaakt bed, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

Wil je liever een privé-hut? Dan betaalt je een meerprijs van € 330,-

Voor kinderen onder de 12 jaar brengen wij geen servicekosten in rekening, alleen de reissom.

Alcoholische drankjes kunt u aan boord betalen: € 3,20 voor tapbier & Beerenburg. € 3,35 voor rode of witte wijn. Prijzen zijn geldig tot en met 31 december 2023.