Home Individuele zeilreizen Eiland tot Eiland 2020

Eiland tot Eiland 2020

Eiland tot eiland

Deze prachtige 5-daagse zeilcruise over de Waddenzee vertrekt vanaf Harlingen en voert ons langs de eilanden: Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. De Eiland tot eiland zeilreis heeft alles in zich: heerlijke dagen zeilen maar toch voldoende tijd om de eilanden te (her)ontdekken. Van haven naar haven, van dorpje naar strand, van bos naar zandbank van eiland tot eiland. We zeilen van het Westwad naar het Oostwad. We eindigen in het mooie vissersplaatsje Zoutkamp aan het Lauwersmeer.

Een impressie van dag tot dag

Dag 1: Harlingen – Vlieland
Tegen het middaguur worden al onze nieuwe gasten aan boord van de klipper Isis verwelkomt. Na het welkomstwoord van onze schipper varen we de haven van Franeker uit. Terwijl we door het kanaal varen wordt er uitleg gegeven over hoe de boot werkt. Wanneer we de Waddenzee binnenkomen worden de trossen losgegooid, de zeilen worden gehesen en de koers wordt gezet naar Vlieland!

Vlieland is de kleinste van de vier Friese Waddeneilanden. De eerste verkenning van het eiland brengt u direct in een omgeving van strand en duinen. Het autoluwe eiland heeft één dorp Oost Vlieland.  Vroeger was dit anders, toen bestond ook West-Vlieland nog, inmiddels is dit dorp verzwolgen door de woeste golven.

Dag 2: Vlieland – Terschelling
Wanneer we een uitgebreid ontbijt achter de rug hebben wordt de koers naar Terschelling gezet om een heel andere kant van de Waddenzee te ontdekken. Onderweg komen we het zeegat zeegat tussen Vlieland en Terschelling tegen. Dit zeegat heet de Stortemelk. Het water is hier vele malen dieper dan onder de eilanden. De diepte is ook te zien aan de kleur van het water, dat namelijk donkerder wordt. Ook de golfslag is langer, waardoor het net lijkt alsof we op de oceaan zeilen.

Op een mooie dag is dit een schitterend stukje water, wanneer er een harde noordwestelijke wind staat is dit echter een verraderlijk stukje. In dat geval zeilen we over de zandbanken, in rustig vaarwater, naar Terschelling.

Terschelling, het grootste Waddeneiland, heeft voor elk wat wils te bieden. Uitgestrekte duinen en polders met prachtige fiets- en wandelpaden waar de natuurgebieden een summum van rust, ruimte en imposant natuurschoon zijn. De Boschplaat op Terschelling is één van de mooiste gebieden van Europa met een unieke flora en fauna!

Dag 3: Terschelling – Ameland
Na de heerlijke belevenissen op Terschelling worden de zeilen weer eens gehesen en zetten we de koers naar het volgende eiland: Ameland!  Tussen Terschelling en Ameland bevindt zich een steile zandplaat waar een kolonie zeehonden haar thuis heeft gevestigd. We mogen dit gebied uitsluitend op bepaalde tijden passeren, namelijk: 3 uur voor- tot 2 uur na hoogwater. Wanneer het eb is rusten de zeehonden en willen we ze natuurlijk niet storen.

Aan het eind van de dag komen we op Ameland aan. Het dorpje Nes is een kwartiertje lopen van de haven. Nes heeft een aantal winkelstraatjes waar u behalve de onvermijdelijke toeristenwinkeltjes veel typisch Amelandse specialiteiten kunt kopen.

Dag 4: Ameland – Schiermonnikoog
De volgende ochtend nemen we nog rustig de tijd uitgebreid te genieten van Ameland. In de middag varen we richting het prachtige eiland Schiermonnikoog waar we in de avond het Ree-geultje naar Schiermonnikoog invaren. De volgende dag is er alle tijd om het eiland te ontdekken.

Naast het enige dorp wat Schiermonnikoog rijk is, mag het eiland het breedste strand van Europa op zijn naam schrijven! Er lijkt geen einde aan te komen! En het groeit nog steeds: door aanslibbing vanuit de Noordzee wordt het strand alleen maar breder. Het gehele eiland is inmiddels tot Nationaal Park uitgeroepen. Het is een fantastisch decor voor een spannend schouwspel waarin de elementen de hoofdrol spelen.

Dag 5: Schiermonnikoog – Zoutkamp
De zeilen worden gehesen en we zeilen naar het zuiden. Via de sluis in Lauwersoog komen we op het Lauwersmeer. Na een schitterende week op de Waddenzee nog een extraatje.

Het Lauwersmeer is een door mensenhand gemaakt meer en de voornaamste reden voor deze afsluiting was veiligheid. Na de afsluiting zijn de hooggelegen zeebodems (die eerst tot het wad behoorden) droog komen te staan. Er is hier een heel bijzondere natuur ontstaan. De Lauwermeerkudde van schotse Hooglanders en Koniks (paarden) staan, soms half in het water, te herkauwen. Ook zijn de zee en vis arenden de laatste tijd vaak goed zichtbaar.

Komt u met de auto naar Harlingen? Maakt u dan over de terugreis geen zorgen, wij regelen vervoer!

Prijzen individuele reis

De prijs van deze 5 daagse rondreis met volpension is in Euro’s, inclusief btw en geldig tot en met 31 december 2020.

Prijs per persoon Standaard * Linnen ** Watten ***
Reissom 270,- 270,- 270,-
Services 200,- 215,- 220,-
Totaal 470,- 485,- 490,-

* Standaard: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, servicekosten en eindschoonmaak.

** Linnen-service: Standaard + gebruik van dekbedden, handdoeken en washandjes.

*** In de watten-service: Standaard + gebruik van dekbedden, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

Wilt u zeker zijn van een privé-hut? Dan betaalt u een meerprijs van 270,-

Tijdens de rondreis hanteren wij de volgende vriendelijke consumptieprijzen:

Koffie/Thee Inclusief
Frisdrank 1,50
Tapbiertje 1,50
Beerenburg 1,50
Rode en witte wijn 2,20

NB: Tijdens deze zeilreis is het maximaal aantal opvarenden 20. Zo heeft iedereen heerlijk de ruimte.

18 t/m 20 Oktober

1 t/m 3 November 2019 (Volgeboekt)

21 t/m 24 Mei

13 t/m 17 Juli

18 t/m 26 Juli

27 t/m 31 Juli

6 t/m 12 juli 2020