Home Individuele zeilreizen Eiland tot Eiland meezeilvakantie 25 t/m 29 juli 2022

Eiland tot Eiland meezeilvakantie 25 t/m 29 juli 2022

Voel je vogelvrij…

Zeil mee met de Eiland tot Eiland mee-zeilvakantie
van 25 t/m 29 juli 2022

Deze prachtige 5-daagse zeilcruise over de Waddenzee vertrekt vanaf Harlingen en voert ons langs de waddeneilanden: Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

De Eiland tot eiland zeilreis heeft alles in zich: heerlijke dagen zeilen maar toch voldoende tijd om de eilanden te (her)ontdekken. Van haven naar haven, van dorpje naar strand, van bos naar zandbank, van eiland tot eiland. We zeilen van het Westwad richting het Oostwad. We eindigen in het mooie vissersplaatsje Zoutkamp aan het Lauwersmeer.

Een impressie van dag tot dag

 

Maandag: Harlingen – Terschelling
Vanaf 12.00 uur staat de koffie klaar en heten wij jullie van harte welkom aan boord van de klipper Isis in de haven van Harlingen.  Na het welkomstwoord van de gastheer en schipper gaan we eerst heerlijk lunchen en kennismaken. Daarna wordt het spannend en gooien we de trossen los! We verlaten de haven en hijsen samen de zeilen. In de loop van de middag arriveren in de haven van Terschelling.

Dinsdag: Terschelling
Terschelling heeft voor elk wat wils te bieden. Uitgestrekte duinen en polders met prima fiets- en wandelpaden. De natuurgebieden zijn een summum van rust, ruimte en imposant natuurschoon. De Boschplaat op Terschelling is één van de mooiste gebieden van Europa met een unieke flora en fauna! Maar ook wie gezelligheid zoekt, zit op Terschelling goed!

Woensdag: Terschelling- Ameland
Tussen Terschelling en Ameland bevindt zich een steile zandplaat waar een kolonie zeehonden haar thuis heeft. We mogen dit gebied uitsluitend 3 uur voor tot 2 uur na hoogwater passeren. Wanneer het eb is rusten de zeehonden en willen we ze niet storen. De vraag wie kijkt naar wie is hier goed van toepassing.

Aan het eind van de dag komen we op Ameland aan. Het dorpje Nes is vanaf de haven een kwartiertje lopen. Nes heeft een aantal winkelstraatjes waar je veel typisch Amelandse specialiteiten kunt kopen.

Donderdag:  Ameland- Schiermonnikoog
In de middag varen we richting het prachtige eiland Schiermonnikoog. En in de avond zeilen we het Ree-geultje naar Schiermonnikoog in. Op donderdag is er alle tijd om het eiland te ontdekken.

Naast het enige dorp wat Schiermonnikoog rijk is, mag het eiland het breedste strand van Europa op zijn naam schrijven! Er lijkt geen einde aan te komen! En het groeit nog steeds: door aanslibbing vanuit de Noordzee wordt het strand alleen maar breder. Het gehele eiland is inmiddels tot Nationaal Park uitgeroepen. Het is een fantastisch decor voor een spannend schouwspel waarin de elementen de hoofdrol spelen.

Vrijdag: Schiermonnikoog – Zoutkamp
De zeilen worden gehesen en we zeilen naar het zuiden. Via de sluis in Lauwersoog komen we op het Lauwersmeer. Na een schitterende week op de Waddenzee nog een extraatje.

Het Lauwersmeer is een door mensenhand gemaakt meer en de voornaamste reden voor deze afsluiting was veiligheid. Na de afsluiting zijn de hooggelegen zeebodems (die eerst tot het wad behoorden) droog komen te staan. Er is hier een heel bijzondere natuur ontstaan. De Lauwermeerkudde van schotse Hooglanders en Koniks (paarden) staan, soms half in het water, te herkauwen.

Ook zijn de zee en vis arenden de laatste tijd vaak goed zichtbaar…

In Zoutkamp nemen we na een fantastische Waddenweek afscheid van elkaar. Vervoer terug naar Harlingen wordt op aanvraag geregeld.

Afhankelijk van de windrichting en het getij wordt de middag van vertrek de route definitief bepaald. De start- en eindhaven liggen wel vast.

Je hoeft niet een heel schip af te huren om te gaan zeilen! Speciaal voor individuele reizigers- of kleinere gezelschappen verzorgen wij een aantal laagdrempelige meezeil-reizen. De meezeilreizen zijn geschikt voor jong en oud, de fanatieke zeiler of de vakantieganger. Zeil zelf of laat je lekker zeilen!

Zeilervaring is geen vereiste. De ervaren bemanning neemt je onder haar hoede en leert je alles van het zeilen als je dat wilt. Catering wordt de gehele reis verzorgd, zeilpakken en zwemvesten zijn aanwezig voor alle opvarenden.

Kom samen met vriend, vriendin, opa, oma, vader, moeder, zus, broer, kind of kom je liever zelfstandig? Alle combinaties zijn welkom!


Prijzen Eiland tot Eiland zeilvakantie 2022

De prijs van deze 5 daagse zeilreis is inclusief verzorging, btw en zijn geldig tot en met 31 december 2022.

We zijn, waarschijnlijk net als jij, voucher-moe. Daarom hebben we besloten pas een betaalverzoek te versturen zodra wij er zeker van zijn dat de reis volgens de RIVM richtlijnen door kan gaan. Deze ontvang je dus niet direct bij de boeking.

Prijs per persoon Basis* Linnen ** Watten ***
Reissom 335,- 335,- 335,-
Services 200,- 215,- 220,-
Totaal 535,- 550,- 555,-

*     Basis-service: Culinair genieten op basis van volpension, professionele zeilkleding, onderlaken & kussen met sloop, servicekosten en eindschoonmaak.
**   Linnen-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken en washandjes.
*** Watten-service: Basis + volledig opgemaakt bed, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Gouden Vloot badjas.

Liever een privé-hut? Dan betaalt je een meerprijs van € 335,-

Tijdens de rondreis hanteren wij de volgende vriendelijke consumptieprijzen:  € 1,75 voor frisdrank, € 2,50 voor tapbier & Beerenburg, € 2,95 voor rode of witte wijn. Water, koffie & thee inclusief.

NB: Tijdens deze zeilreis is het maximaal aantal opvarenden 20. Zo heeft iedereen heerlijk de ruimte.