Brandarisrace

Elk jaar vindt op de derde zaterdag van oktober de Brandarisrace plaats van Harlingen naar Terschelling. Het is een zeilrace voor klassieke platbodemschepen zoals klippers, aken, tjalken, botters en skûtsjes. Zeventig zeilschepen verschijnen aan de start.
Het is een plaatje, al die prachtige oude traditionele zeilschepen op een rij. De Isis is snel en voelt zich als een vis in het water. De zeilen staan er strak bij en iedereen die wil doet, mee. Voor een paar uur is iedereen druk in de weer: zeilen hijsen/strijken, bakstagen en schoten aantrekken/vieren en honderden meters touw opschieten.
Spanning en bovenal een fantastische sfeer. Het eindresultaat van deze dag is belangrijk, maar de gezelligheid overwint aan boord van de Isis. Altijd al aan een zeilrace willen meedoen? U hoeft zelf geen ervaren zeezeiler te zijn om deel te nemen aan deze Brandarisrace! De (extra) bemanning neemt u graag onder haar hoede.

Een impressie van dag tot dag

Dag 1: Harlingen

Het is 20.00 uur en al donker wanneer u aan boord van de Isis stapt. Het is een drukte van jewelste, er lijken wel honderden masten boven de kade uit te komen. Zeilschepen uit heel Noord Nederland zijn naar Harlingen gekomen voor deze prachtige Brandarisrace. Er heerst een opgewonden sfeer in de haven en op vele schepen is men bezig met het aanslaan van extra (geheime)zeilen.
Eerst maar eens een bakkie koffie en kennismaken met de bemanning en de andere opvarenden. Al snel bent u één van de groep en in de weer met touwen en andere voorbereidingen voor de wedstrijd. Het is 23.00 uur en tijd om met z’n allen, onder het genot een hartversterkertje, in de gezellige salon van de Isis de wedstrijdstrategie en regels voor morgen door te nemen. Hopelijk kunnen we slapen…….

Dag 2: Harlingen – Terschelling

Vroeg op, snel ontbijten en de laatste voorbereidingen worden getroffen. De schipper is naar het Palaver en komt om 09.30 uur terug met de laatste wedstrijdinformatie. Tijd en plaats van de start en de route. We luisteren nog even naar het laatste weerbericht en gooien los. Uit ervaring weten we dat tot het moment dat we over de startlijn gaan de spanningen nog even oplopen maar dan……… Zeilen maar, en alles valt van je af. Op naar Terschelling.

’s Avonds na het diner vertrekken we samen naar de Braskoer voor de prijsuitreiking en het feest. In de loop van de avond/nacht druppelt iedereen weer aan boord en is het gezellig tot in de kleine uurtjes.


Dag 3: Terschelling – Harlingen

Zondags lekker lang ontbijten. Vandaag geen wedstrijd, maar gewoon op ’t gemakje terugzeilen. Hoe dichter bij Harlingen we komen hoe sterker de verhalen over de dag van gisteren worden. Wel 5 meter hoge golven, wel 100 keer overstag, twintig keer de extra fok gehesen én gestreken enz. Moe, maar zeker helemaal voldaan varen we om ongeveer 15.00 uur Harlingen binnen. De Brandarisrace is ten einde, volgend jaar zeker weer.

Prijzen individuele reis

De prijs van deze 3 daagse rondreis met voorovernachting en volpension, is in Euro’s, inclusief btw en inschrijfgeld wedstrijd en geldig tot en met 31 december 2018.

Prijs per persoon Standaard * Linnen ** Watten ***
Reissom 240,- 240,- 240,-
Services 130,- 145,- 150,-
Totaal 370,- 385,- 390,-

* Standaard:Reissom
Culinair genieten op basis van volpension
Professionele zeilkleding,
Servicekosten en eindschoonmaak

** Linnen-service: Standaard + gebruik van
Dekbedden, handdoeken en washandjes,

*** In de watten-service: Standaard + gebruik van
Dekbedden, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Isis badjas

Tijdens de rondreis hanteren wij de volgende vriendelijke consumptieprijzen:

Koffie/Thee Inclusief
Frisdrank 1,50
Tapbiertje 1,50
Beerenburg 1,50
Rode en witte wijn 2,20

7 t/m 10 Juni

27 Juli t/m 4 Augustus

5 t/m 9 Augustus

10 t/m 16 augustus

11 t/m 13 Oktober

18 t/m 20 Oktober

1 t/m 3 November (Volgeboekt)