Home Individuele zeilreizen Klipperrace 2019

Klipperrace 2019

*
Race jij mee tijdens de Klipperrace 2019 van 11 t/m 13 oktober?! Enkhuizen is ook dit jaar het decor van het Nederlands kampioenschap hardzeilen voor klippers! Met klipper Isis en klipper De Hoge Wier gaan wij de zinderende strijd aan met Hollands snelste klippers.

De race bestaat uit twee delen, op zaterdag vindt de drie stedenrace plaats. Hierbij doen alle schepen Medemblik, Stavoren en Urk aan, de finish is bij het Krabbersgat, waar ook de wedstrijd start.

Op zondag wordt een Olympische baan vol overtuiging gevaren en wordt de dag om 18.00 afgesloten met een gezellige prijsuitreiking.

Altijd al aan een zeilrace willen meedoen? Je hoeft zelf geen ervaren zeiler te zijn om deel te nemen aan deze race! De (extra) bemanning neemt jou graag onder haar hoede.

De zeilen staan er strak bij en iedereen ziet er in de Isis zeilpakken bijzonder stoer uit! Wij gaan voor de winst en vinden een goede sfeer net zo  belangrijk!

Een impressie van dag tot dag


Dag 1: Enkhuizen

Het is 19.00 uur en al donker wanneer je aan boord van de Isis stapt. Het is een drukte van jewelste, er lijken wel honderden masten boven de kade uit te komen. Klippers uit heel Nederland zijn naar Enkhuizen gekomen voor deze prachtige Klipperrace. Er heerst een opgewonden sfeer in de haven en op vele schepen is men bezig met het aanslaan van extra (geheime)zeilen.

Eerst maar eens een bakje koffie en kennismaken met de bemanning en de andere opvarenden. Al snel vormen jullie een groep en beginnen jullie met de voorbereidingen voor de wedstrijd. Het is 23.00 uur en tijd om met z’n allen, onder het genot van een hartversterkertje, in de salon van de Isis de wedstrijdstrategie en regels voor morgen door te nemen. Hopelijk kunnen we slapen…….

Dag 2: Drie Stedenrace

Vroeg op, snel ontbijten en de laatste voorbereidingen worden getroffen. De schipper is naar het Palaver en komt om 09.30 uur terug met de laatste wedstrijdinformatie. Tijd en plaats van de start en de route. We luisteren nog even naar het laatste weerbericht en gooien los. Uit ervaring weten we dat tot het moment dat we over de startlijn gaan de spanningen nog even oplopen maar dan. Op naar de finish.

’s Avonds na het diner vertrekken we samen naar de prijsuitreiking en het feest voor de daguitslag. In de loop van de avond/nacht druppelt iedereen weer aan boord en is het gezellig tot in de kleine uurtjes.


Dag 3: Olympische baan

Vroeg op, snel ontbijten en de laatste voorbereidingen worden weer getroffen. De schipper is naar het Palaver en komt om 09.30 uur terug met de laatste wedstrijdinformatie.. en dan, op naar de wedstrijbaan. Uiterlijk 16.00 finishen we moe en voldaan in Enkhuizen. Om 18.00 uur is de prijsuitreiking in ‘de doelen’ waar  we napraten over wel 5 meter hoge golven, wel 100 keer overstag, twintig keer de extra zeilen gehesen én gestreken enz. De Klipperrace is ten einde.

Prijzen individuele reis

De prijs van deze prachtige race is inclusief: voorovernachting, volpension, zeilpakken op aanvraag, wedstrijd inschrijfgeld, btw. Exclusief drankjes.

Standaard * Linnen ** Watten ***
Huur: € 140,- € 140,- € 140,-
Service: € 95,- € 110,- € 115,-
Totaal pp.: €235,- €250,- €255,-

*     Standaard-service: Culinair genieten op basis van volpension, voorovernachting, zeilpakken op aanvraag, wedstrijd inschrijfgeld, eindschoonmaak en btw.
**   Linnen-service: Standaardservice verrijkt met gebruik van dekbedden, handdoeken en washandjes.
*** In de watten-service: Standaardservice verrijkt met gebruik van dekbedden, handdoeken, washandjes, verzorgingsproducten en de enige echte Isis badjas.

Tijdens de reis hanteren wij de volgende vriendelijke drankprijzen:

Koffie, thee inclusief
Frisdrank € 1,50
Tapbiertje € 1,50
Beerenburg € 1,50
Rode en witte wijn € 2,20
Champagne bij 1ste prijs gratis!

Bovenstaande prijzen zijn geldig tot en met 31 december 2019.

18 t/m 20 Oktober

1 t/m 3 November 2019 (Volgeboekt)

21 t/m 24 Mei

13 t/m 17 Juli

18 t/m 26 Juli

27 t/m 31 Juli

6 t/m 12 juli 2020